AcasăPoliticaSoarta lui Orban, la mâna CCR. AUR atacă alegerea liberalului în fruntea...

Soarta lui Orban, la mâna CCR. AUR atacă alegerea liberalului în fruntea Camerei Deputatilor

Ludovic OrbanSoarta lui Orban, la mâna CCR. AUR atacă alegerea liberalului în fruntea Camerei Deputatilor

A fost scandal luni în Parlament, când s-au împărțit funcțiile! AUR a transmis că va sesiza Curtea Constituțională în privința modului în care a fost aleasă conducerea Camerei Deputaților.

Liderul Alianței George Simion a spus că parlamentarii AUR sunt nemultumiți și de modul în care sunt înființate comisiile parlamentare.

„Protestăm față de felul în care a fost numită conducerea Camerei noaptea trecută, la 2 noaptea, fiind niște grave abuzuri, uzurpând niște calități oficiale. Noi aveam președintele Camerei Deputaților, decanul de vârstă care a declarat ședința închisă. Conform regulamentului, trebuia convocată o nouă ședință. Acest lucru nu s-a întâmplat. Grupul nostru parlamentar nu a mai fost convocat. Vom face o sesizare în acest sens la CCR pentru că avem precedente legale”, a afirmat George Simion la Parlament.

„Comisii parlamentare ales în bătaie de joc”

Președintele AUR a mai spus că se înființează comisii parlamentare „în bătaie de joc față de banul public”.

„Nu suntem chemați de partidele vechi, partidele tradiționale la discuții referitoare la aceste împărțiri de funcții. (…) Nu am fost informați dacă ne revine vreo comisie sau alta. Indiferent de numele comisiei, protestăm energic, spunem că nouă nu ne trebuie secretare, mașini și funcții. Dacă va fi nevoie, o să facem audiențe cu cetățenii aici, pe holurile Camerei Deputaților. Nu este normal cum se înființează aceste comisii, în bătaie de joc față de banul public. Este normal ca toate comisiile importante, care vizează românii, să ajungă și la parlamentarii AUR. Dacă ei vor considera că nu merităm și ne lasă niște comisii pe care le-au înființat acum în bătaie de joc, nu vom achieșa în a prelua președinția acelor comisii”, a adăugat George Simion, citat de Agerpres.

Președintele Camerei Deputaților, ales la 2 noaptea

Liderul deputaților PNL, Gabriel Andronache, a solicitat, luni seară, ca ședința de plen să fie prelungită, după depunerea jurământului de către deputați, pentru alegerea președintelui Camerei.

Reprezentanții AUR s-au opus acestui demers, iar președintele de ședință, reprezentant al Alianței pentru Unirea Românilor, a închis ședința și a plecat de la tribună. După mai multe discuții în contradictoriu, reprezentanții AUR au părăsit sala de ședințe. Ulterior, ședința plenului Camerei Deputaților a fost reluată, în noaptea de luni spre marți, iar președinte de ședință a fost un alt decan de vârstă – Iusein Ibram de la grupul minorităților naționale – și au fost aleși președintele Camerei și ceilalți membri ai Biroului permanent.

author avatar
Andreea Vlad
331 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger