AcasăPoliticaSlugărnicia nu mai are limite. România cedează Ucrainei banii obținuți din companiile...

Slugărnicia nu mai are limite. România cedează Ucrainei banii obținuți din companiile energetice

Ieșirea publică a ministrului ucrainean al Energiei, care s-a lăudat cu acceptul României de a dona țării sale profiturile din companiile energetice de la noi, nu trebuia să se întâmple. Astfel, populația a aflat cu stupoare că Virgil Popescu a și dat undă verde solicitării Ucrainei, iar când scandalul a izbucnit, actualul ministru Sebastian Burduja, nu s-a obosit să nege. ”Nu în acest moment”, a spus Burduja, dar ”analizăm opțiunile și resursele”.

Carevasăzică, Ucraina cere un procent din profiturile companiilor energetice, pe motiv că acestea au fost făcute datorită războiului din această țară. Ce nu spune Ucraina este că prețul plătit pentru aceste profituri a fost sărăcirea populației și prăbușirea economiei, cel puțin în România, unde politica energetică a fost una catastrofală.

Pe principiul nu e prost cine cere, ministrul ucrainean al Energiei, German Galushchenko, a solicitat partenerilor străini să împartă profiturile suplimentare pe care companiile energetice le-au obţinut ca urmare a războiului declanșat de Rusia în Ucraina, ceea ce a dus la creșteri semnificative de preț pe piețele energetice și, prin urmare, la venituri neplanificate pentru jucătorii lor. Ceea ce am aflat abia zilele acestea de la ucraineni a fost că fostul ministru al Energiei, Virgil Popescu, i-a trimis o scrisoare ministrului Energiei din Ucraina, în care i-a prezentat disponibilitatea României de a examina această inițiativă. Mai mult, în cadrul întâlnirii de la Londra, din 21-22 iunie, German Galushchenko  și Luminița Odobescu, noul ministru de Externe al României, au analizat modalități și direcții de implementare a cotizației românești pentru Ucraina. În urma scandalului izbucnit în România, la aflarea acestor informații, ministrul ucrainean a șters comunicatul de pe site, iar autoritățile române au început să se încurce în explicații. Culmea este că nu a existat nicio negare clară a Guvernului, ci doar un ”nu în acest moment”, spus de actualul ministru al Energiei, Sebastian Burduja.

Se pregătește cadrul legal

Luate prin surprindere de comunicatul de pe site-ul Ministerului Energiei din Ucraina, care făcea publică o informație care nu ar fi trebuit să ajungă la români, autoritățile de la București au dat din colț în colț. „A existat o corespondență de principiu cu partea ucraineană la nivelul Ministerului Energiei din România, la finalul lunii mai. Condamnăm ferm agresiunea militară nejustificată a Federației Ruse în Ucraina și utilizarea energiei ca armă în acest război. Salutăm demersul companiei Ignitis Grup din Lituania de susținere a sectorului energetic din Ucraina. În acest moment nu se pune problema redirecționării unei părți din veniturile companiilor românești din domeniul energiei pentru refacerea infrastructurii energetice a Ucrainei. Pentru viitor, analizăm opțiunile și resursele disponibile, inclusiv cadrul legal aplicabil”, a declarat, pentru Economedia, ministrul Energiei, Sebastian Burduja. Deci nu în acest moment, dar, totuși, Guvernul a luat deja în calcul emiterea cadrului legal pentru a obliga companiile românești să doneze Ucrainei probabil 10% din profit.

Întâlnire tête-à-tête, Galushchenko-Odobescu

La Conferința privind reconstrucția Ucrainei de la Londra, ministrul român al Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, a avut, distinct, o scurtă întrevedere cu ministrul ucrainean al energiei, German Galushchenko. ”Șeful diplomației române a reconfirmat interesul țării noastre pentru dezvoltarea conexiunilor energetice cu Ucraina, proces necesar pentru consolidarea securității energetice a ambelor state, precum și a regiunii în ansamblu. A evocat în context utilitatea formatului trilateral de cooperare dezvoltat împreună cu Republica Moldova”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe. Se pare că discuția celor doi a avut alte valențe, dat fiind faptul că, după întrevedere, Ministerul Energiei din Ucraina a postat pe site acceptul României de a dona țării sale profiturile companiilor energetice românești.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
4.177 afisari

37 COMENTARII

  1. Și voi vorbiți de grija pentru cetățeanul român!…
    Tot guvernul meu PNL să fie executat pentru crimă de înaltă trădare a intereselor românilor și proștilor care i-au votat…

  2. Hai sariti cu banu
    Dati tot ce aveti
    Domnule Plavanu’
    Dati bani la efetzi!

    Dati bani fara numar
    Scoateti de la drumuri

    • foarte bine, desfiintarea in tari indpendente pe cand? vorba cantecului ardealul moldova si tara romaneasca. PS – toti putzoii sekuristo-leghebetisti sa raman in bucuresti- soras stat autonom cu tot cu ti ga noizi

  3. Eu zic sa se bage toti la reconstructie. Dar acum e prematur deoarece e periculos sa construiesti ceva inca cad rachete.
    Ar fi pacat sa nu castigam ceva la buget.

  4. Indiferent ce prieteni isi vor face un lucru sa tie minte tot restul vieti lor pentru istorie.
    Daca nu era Romania, Polonia si Anglia luati exact in ordinea asta,Ucraina nu mai exista azi.

  5. Hunta Militara de Guvernamint de la Washington D.C. devenita dupa 1945 Cartel Militar Global suge singele Poporului American, este in razboi fierbinte permanent in afara granitelor SUA si in razboi rece permanent in interiorul granitelor SUA cu Poporul American caruia ii confisca pe zi ce trece Drepturile si Libertatile consfintite in Constitutie(1788) si in Legea Drepturilor(1791). Blestematul Cartel Militar Global stirneste tot felul de razboaie iar noi toti trebuie sa cotizam si sa murim.

  6. Ucraina e numele de cod, banii sunt pt jmekerii desconspirati de Eminescu la aparitia Coloniei….Nasol e ca paguba mare pt noi nu le ajunge nici pe o masea ucrainienor de rând. Ma intreb daca nu cumva, de fapt, se urmareste SĂRĂCIREA NOASTRĂ alaturi si de a altor europeni.

  7. CRIMA CU PREMEDITARE ,SA FURI DIN BUZUNARUL ROMANILOR SI SA DAI UCRAINIENILOR ESTE TRADARE.
    JIGODIA DE POPESCU TREBUIE TRIMIS IN TRIBUNAL.

  8. Pentru tradatorii din echipa cistigatoare un viata unui raket criminal e mai importanta si mai valoroasa de zece ori decit a unui roman. Mai votati echipa cistigatoare!

  9. Nu conteaza jocul conteaza scorul.
    Da Doamne sa fim cei mai prosti si sa castigam grupa.
    Da Doamne sa fim si prosti si cretini sa vomam de scarrrba jocului sa castigam fiecare meci doar cu 1-0 bara bara bara gol minutul 96 si sa luam Cupa Mondiala!
    Hai Romania campioana mondiala!
    🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
    🏅🏅🏅🏅🏅🏅🏅🏅🏅🏅🏅🏅
    Iar jidanii care au pus drog in mancarea lui Simona sa ma pupe toti in cur dar pe rand sa previn umezeala nejustificanta!…
    🤗

  10. Prostii cât casa! Știrea a fost dezmințită categoric. Dezinformarea la ea acasă. Claudica – care e numele tău real? Liudmila?

  11. Pesedeaua nu se dezminte.Au trecut cu ciolache la ciolan. Avem un prim ministru pesedea care si-a terminat studiile la varsta cand l-au parasit neuronii din cauza tineretii. Promite vrute si nevrute (toate minciuni nerusinate) ptr ca a mirosit ca o sa-l incurce AUR la voturi in 24. Si-a mobilizat ciracii de la romanika tv und,in fiecare seara incepe turbarea si defaimarea lui Simion. E un disperat ,nu-i dau numele care e deja prins de turbare. Ne-a moderatorul de la acest post trebuie urgent sa-si procure vaccinurile turbarii pentru ca risca sa-i dea coltul pleiada de filozofi si analisti pulitici. E can can mare la dumnealui cu omniprexentii catena, doctor pix, braking news si analistii. Seara de sear acceasi trista si penibila balacareala.Made in Baragan si Cioroi garla.

    • Păi benzinarul galben, până-n vârful urechilor, PNL autentic, dar peneleul de acum, nu cel al Brătienilor, este oare pesedeauă ?. Asta nu înseamna că pesedeaua nu are nicio vină, dar dacă nu responsabilizăm pe fiecare pentru faptele sale, nu vom ajunge niciodată să facem niscai ordine pe acilea.

  12. Neam de slugi!! Deschideți mintea românilor când votați,sau poate nu va mai fi cazul până la anul.
    Ce vreți să faceți cu țara asta ticăloșilor?

  13. Profiturile nesimtite din energie sunt datorate speculei, nu razboiului din Ucraina. Romania nu are nicio datorie fata de Ucraina, ci Ucraina are datorii teritoriale fata de Romania. Jis tradatorii care ne conduc!

  14. Esuatuleeee,cocotatilorrr,ti-ai dreacu de ” ghiocei,capre cu izmenele in vine „,pt. romanii din Bucovina persecutati si oropsiti de nemernicii, ” pretinii ” dela Kiev,nu miscati un deget,nu scoteti o vorba sa-i sprijiniti,sa simta ca in Patria mama se preocupa cineva de ei. Aveti in schimb grije sa-i umflati curul lui Zelenski,ca vorba aia,ce,ii dati dela ma-ta de-acasa ?

  15. Perdea de fum. O alta escrocherie. Unde o sa ajunga pana la urma acesti bani? Se albesc prin gaura neagra din Ucraina, unde nimeni nu poate si nu verifica nimic, fiecare isi ia tainul sau si „sa traiti bine!” Bine. Bravo Pope scule

  16. WTF , PE BUNE ? STIAM CA POPESCU E TRADATOR DAR ASTA E DE PARNAIE LUNGA ALATURI DE CEI CARE AU PARTICIPAT . CUM VINE ASTA BOBITA ? CUM ZICEA UN CLASIC PENTRU CE SI DE CE ? CE AVEM CONTRACTE SI FIRME CU GUVERNUL UCRAINIEI ? HAI PE BUNE ?? NU AI VREA TU SA TE PUNEM SA PLATESTI CA AI DISTRUS RECOLTELE DE GRAU SI FLOAREA SOARELUI CAND AI INVADAT PIATA CU GRAUL TAU INFESTAT . ZELENSCHI UNA E SA TE INTELEGEM SI SA TE AJUTAM IMPOTRIVA URSULUI SI UNA ESTE SA FACI PE PRESEDINTELE UE . POATE AI TREABA SI NOI TE RETINEM . SA ITI AMINTIM CA DACA NU TE AJUTAM PANA ACUM ERAI MICUL DEJUN AL URSULUI . IAR TU POPESCULE TREBUIE SA RASPUNZI .

  17. Popescu va pleca la Miami cu conturile pline și ne va saluta din avion. Este cel mai eficient agent pe care l-au avut licuriciul și ursuleasa. Pt el nu exista lege, e un trădător și vânzător de țară cu profit personal. Dulapul national e la fel. Cred că vor fi vecini prin State.

  18. Poporul roman nu reactioneaza; nu a iesit cu furci si topoare impotriva slugilor. Inseamna ca ii convine situatia.

  19. Singura solutie inca o revolutie!!! Sa ajute Dumnezeu ca toata Ucraina sa fie teren arabil, arat cu rachete!!!

  20. Slugile fac orice pentru a se menține în grațiile stăpânilor, glodul nu trebuie să știe pentru ce suferă, oricum reacția sa va fi ZERO, e vară, vacanță, mare, munte !

  21. Si batranii si copiii Romaniei multi dintre ei fac foamea si le dam la astia care prigonesc traitorii romani din ucraina si religia ortodoxa.asa sa le ajute Dumnezeu.

  22. Asta dovedește, dacă mai era necesar, cine i-a pus în scaune pe lacheii de la noi: mafia khazară!!

  23. Din ce scrie in titlu si in articol si in majoritatea comentariilor rezulta ca Diana Sosoaca a avut dreptate cu tot ce-a spus in parlament si lui ciolacu in mod special.

  24. In armatele lumii, mai ales in est, modul in care se scad materialele si armamentul din gestiune este simplu. Dupa folosirea munitiei, dupa ce rachetele, proiectilele, loviturile au fost trase, tancurile, tunurile, radarele,autovehiculele, etc. au fost distruse de inamic, folosite, s-au pierdut in lupta,… se face un proces verbal de scadere, evident sumar, semnat de cateva persoane implicate, in care se precizeaza ca aceste materiale au fost consumate, s-au pierdut, au fost distruse, etc, si se propune scaderea lor din gestiune. In acest mod in Ucraina „razboiul ” absoarbe miliarde de euro fara ca cineva sa poata sa verifice unde au ajuns, sa verifice adevarul. .
    „Baietii destepti” (fetele) ai Europei unite, ai Americii si lumii, au inteles ca un mod mai „cinstit” de a face sa dispara aurul furat de la popoare (asuprite ) si a fi transferat in visteria lor de miliardari nu exista.
    Asa ca si la noi ,ca in Europa si… aceste specii de conlocuitori, guvernanti, clocitori ai aurului tarii, s-au trezit si au demarat asemenea lovituri financiare. Este de mirare ca in aceasta operatiune nu a fost implicat si cel de la Odessa, cu castele in Spania. Dar se pare ca aceasta lovitura este la un nivel mult mai inalt. Sa le fie de bine.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger