AcasăPoliticaSlava Prostia! Armele livrate Ucrainei, vândute pe darknet

Slava Prostia! Armele livrate Ucrainei, vândute pe darknet

Poate chiar dinainte de startul conflictului cu Rusia, Ucraina a fost puternic înarmată de Occident, iar pe măsură ce lunile s-au scurs ajutorul militar oferit Kievului n-a contenit, dimpotrivă. Beleaua e, așa cum notează mai multe publicații independente, printre care și Exxpress, din Austria, că armele livrate Ucrainei au ajuns să fie vândute pe darknet, rețeaua „nevăzută” de Internet. Slava Prostia, noul slogan cu care trebuie să defileze Administrația Biden și conducerea de la Bruxelles a Uniunii Europene!

Multe dintre armele trimise la Kiev de SUA și partenerii din NATO nu ajung în prima linie a frontului din estul țării, ci pe Internet. Rețeaua darknet a devenit un angrosist online de echipamente militare, iar clienții sunt, în mare parte, localizați în Europa.

De la arme automate la rachete antitanc, Ucraina vinde tot ce primește

De la rachete antitanc și arme automate și muniții și până la drone sau chiar mine marine, „depozitele” de pe darknet sunt pline. Ucraina vinde tot ce primește, cantități uriașe de arme trimise drept ajutor militar de aliații occidentali au fost scoase la vânzare pe Internet.

Franța este în pragul războiului civil și autoritățile de la Paris se fac că nu au habar despre nivelul de înarmare al populației. De unde și-au cumpărat arme cetățenii Republicii? Darknet este răspunsul și, totodată, piața de desfacere pentru dealerii ucraineni. Aici sunt scoase la vânzare inclusiv puternicele Javelin FGM-148, rachete antitanc portabile ghidate (ATGM). SUA au dezvoltat acest sistem de arme pentru a putea lupta cu vehicule puternic blindate, cum sunt tancurile de luptă rusești sau alte vehicule militare.

Austriecii se întreabă ce ar putea face teroriștii sau chiar protestatarii radicalizați cu arme de acest tip. Într-un oraș din Vest, scenariul cel mai sumbru nu trebuie înlăturat! De ce? Pentru că nu a fost niciodată mai ușor ca „azi” să fie obținute astfel de arme, de producție „NATO” – expediate direct din Ucraina, oriunde în lume! Oricine are bani poate comanda puști, grenade, pistoale sau veste antiglonț. Pe darknet, unul dintre vânzători se laudă deja cu 32 de tranzacții.

Pentru cine pune la îndoială investigațiile jurnalistice, să își amintească despre cum mii de arme provenite din războiul balcanic au dispărut din depozitele militare, fiind ulterior scoase la vânzare pe piața neagră de către traficanții cu legături în crima organizată și printre teroriști.

Dar, azi, Internetul face ca totul să fie și mai dramatic! Vorbim despre un risc masiv de securitate pentru toate marile orașe din Europa de Vest. Exxpress pune o întrebare – oare ce ar însemnat ca teroristul din noiembrie 2020 să fi fost înarmat cu o Javelin?!

„Deși reacția la furnizarea de arme Ucrainei este foarte ușor de înțeles, ar fi înțelept să luăm în considerare și implicațiile imediate și pe termen lung în materie de securitate. Am văzut în repetate rânduri cum armele menite să ajute un aliat aflat într-un conflict și-au croit drum spre alte «fronturi», neprevăzute”, a atras atenția think-tank-ul american Stimson Center.

Pe darkweb, mafia din Ucraina a postat liste întregi de arme de vânzare. Un furnizor, „Weapons Ukraine”, vinde puști, grenade și veste antiglonț la un preț cuprins între 1.100 și 3.600 de dolari. Promite să livreze inclusiv pe teritoriul Ucrainei, cui are nevoie. Un alt furnizor, „Big Discounts on Weapons”, oferă spre vânzare un sistem de rachete antitanc Javelin pentru „doar 30.000 de dolari”. Vânzătorul poate fi contactat în Kiev! În fine, pe „Black Market Guns”, se vând rachete antitanc NLAW pentru 15.000 de dolari/bucata și droe kamikaze Switchblade 600, de fabricație americană, la 7.000 de dolari/bucata.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
2.536 afisari

11 COMENTARII

  1. Razboiul hibrid include si razboiul informational si lupta de strada.E de vazut daca iti iei un Javelin cu 30.000 cand un recipient costa 200.000$ iar unitatea de schimb 100.000…
    Depinde de ce jandarmerie si servicii ai.
    In Franta e simplu daca nu respecti legile tarii sa fie expulzat in patria mama Algeria. Asta trebuia facut atunci sa vezi ce cumintenie pe strada decat sa tragi in ei.

  2. Apoi iti trebuue o pregătire de cel putin o ora si cateva trageri cu rachete de exercitiu ieftine sau simulator sa poti sa o folosesti ca daca nu o iei de muzeu..

  3. „Austriecii se întreabă ce ar putea face teroriștii sau chiar protestatarii radicalizați cu arme de acest tip.” pai asta s-a mai intamplat in Libia Benghazi,cand rachetele STINGER cazute in mana organizatiilor teroriste au fost folosite la atacarea ambasadei USA din Benghazi…Sau in Afghanistan…in Irak…Siria…Liban….tot asa folosite la atacat diverse obiective si interese ale USA…Americanii ar trebui sa fie primii care sa aiba interese directe ca sa impiedice asemenea transfer de arme la teroristi,ptr ca ei sunt permanent tintele preferate///Oriunde vezi mitinguri cu radicalizati se ard ateagurile americane….si pe urma sunt atacate diverse locatii ale USA
    Armamentul abandonat de US Army in Afghanistan e ceva incredibil

  4. In mod cert Ucraina trebuie sa la foloseasca cu precautie. Un astfel de depozit trebuie folosit cu chibzuinta si doar de veterani cu mare experienta sau trupe speciale de asalt. Altfel ori pot fi distruse sau mai rau capturate…

  5. Armata ucrainiana si ceva guvernamentali din linia 2, poate si cativa dintre consilierii vocali ai lui Zdrelenski-comicul, sunt dealerii si praduitorii de arme. pai altfel cum sa dispara din depozitele armatei si sa apara la traficanti. Traficantii sunt tocmai angajatii guvernului si in cardasie cu militarii conducatori de depozite sefi cu logistica.

  6. Cea mai importanta arma e gimnastica, cursa de 3000m 0bstacole si sportul acesta nou de-i zice parkour. Politia nu te poate prinde daca fugi 60m in citeva secunde… politia are burta e neantrenata si nu stie decit sa faca rondu’ din automobil; mai mult decit atit, politzia e neantrenata. Tot noi gashkarii sintem mai de dofta!

  7. Stiti cum e treaba cu armele din Ucraina?…. ca treaba cu drogurile din Columbia…. cine le controleaza pe amandoua? Cat despre faptul ca SUA este ingrijorata de cresterea numarului de „atacuri teroriste” in Europa cu ajutorul acestor arme din Ucraina, eu zic sa ne revenim putin in simtiri. SUA nu da o ceapa degerata pe Europa! Atata timp cat continuam sa facem transferul capitalului european catre SUA, ei se fac ca sunt ingrijorati de soarta noastra si ne mai vand niste „tehnologie militara de ultima ora” cu banii acum si livrarea peste 5-10 ani… Oameni buni, Ucraina reprezinta doar transferul conflictului din Orientul Mijlociu in sanul Europei. Va intrebati de ce? Raspunsul este simplu: SUA nu poate supravietui daca nu capusaza zone bogate ale lumii, iar in Orient, lumea araba se cam saturase de sclavagism avand ca suport, in special, China. Concluzie: atata timp cat vom sustine acest „razboi”, ne scufundam o data cu asa-zisii nostri „protectori”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger