AcasăPoliticaSituația e dramatică: nu ajung banii! Dezastrul anunțat de purtătorul de cuvânt...

Situația e dramatică: nu ajung banii! Dezastrul anunțat de purtătorul de cuvânt al PSD

Radu OpreaSituația e dramatică, nu ajung banii! Dezastrul anunțat de purtătorul de cuvânt al PSD

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Radu Oprea, a afirmat duminică, într-o conferință de presă, că situaţia bugetului pentru 2021 este ”dramatică”, subliniind că banii ajung doar pentru 9 luni.

Veniturile sunt subestimate cu minim 4% din PIB, crede social-democratul. „Drama este că Guvernului nici nu-i pasă să aducă vreun ban în plus la venituri. Dacă vă uitaţi cu atenţie veţi vedea că în 2022 şi 2023 veniturile ca pondere în PIB scad.

Şi atunci este normal că dacă nu îţi propui să aduci venituri, orice cheltuială să ţi se pară un pericol. Diferenţa este de viziune, diferenţa este de felul în care am arătat că lucrurile pot fi făcute şi altfel şi vom veni cu amendamente la bugetul de stat”, a declarat Oprea.

Cu toate acestea, senatorul afirmă că PSD nu va bloca bugetul în Parlament, dar va depune amendamente:

Nu avem o strategie de a bloca bugetul de stat. Ideea e de a arăta că lucrurile pot fi făcute şi altfel, că se poate.

De la actualul Guvern am aflat doar atât: că nu se poate. Şi prin amendamentele pe care le vom depune, aşa cum am arătat în bugetul alternativ, prezentat de PSD, vom veni cu soluţii în aceleaşi condiţii şi în aceleaşi constrângeri date de deficitul bugetar estimat”.

Cîțu: „Nu există austeritate”

Bugetul pentru 2021 elaborat de Guvernul Cîțu a fost aspru criticat de Opoziție. Șeful Executivului respinge însă ipoteza conform căreia bugetul pentru 2021 ar fi unul de austeritate.

Deficitul estimat din buget este în acest moment la 7,16% însă ar putea exista modificări de ultim moment, a spus Cîţu, care a mai afirmat că la un asemenea deficit nu poţi să vorbeşti de austeritate bugetară.

author avatar
Andreea Vlad