AcasăPoliticaSindicatele din Apărare: ”România nu avea ce armament să trimită Ucrainei. Depozitele...

Sindicatele din Apărare: ”România nu avea ce armament să trimită Ucrainei. Depozitele sunt goale!”

România nu avea ce arme să trimită în Ucraina, că Armata abia are strictul necesar

Deși s-a vehiculat, oficial și neoficial, că România ar fi trimis armament în Ucraina, sindicaliștii din industria de Apărare susțin că acest lucru ar fi fost imposibil. Aceștia arată că cel mult am fi putut să trimitem muniție, însă și aia de slabă calitate, pentru că fabricile românești care produceau proiectile de 152 și 155, cele mai căutate acum, au fost desființate. 

Constantin Bucuroiu, preşedintele Alianţei Sindicatelor din Industria de Apărare (ASIIA), ne spune că România nu avea ce armament să trimită în Ucraina, pentru că depozitele Armatei sunt goale.

”Deși nu am date certe că am fi trimis, în realitate, ceva, cel mult puteam să trimitem niște muniție, că altceva nu avem. Nu avem transportoare, nu avem tancuri, nu avem tunuri, nu avem obuziere. Iar la nivel de muniție, am fi putut să le dăm până la proiectile de 100- 120, nu mai mult, iar cele mai căutate sunt proiectilele de 152 și 155, pe care România nu mai e capabilă să le facă. Restul sunt speculații pe chestia cu Ucraina. Și să nu plângem Ucraina din punct de vedere al armamentului, că sunt alții interesați, care cumpără câte o halcă din Ucraina, cu fiecare lot de arme pe care îl dă, așa că sunt destui care sunt la rând acolo”, ne-a declarat Constantin Bucuroiu, președintele ASIIA. Acesta susține că Armata Română, în momentul de față, în ceea ce privește pregătirea în caz de război, a mers pe cotele minime de armament și că, dacă ne uităm acum în depozitele MApN, există doar stocurile stricte pentru necesarul României. ”În 2011, 1.160 de transportoare au fost dezmembrate. Dacă aveam acum 1.160 de transportoare și le modernizam rapid, am fi putut livra ceva către Ucraina. Dacă ne uităm la bazele militare ale regimentelor de tancuri, mai găsim 3-4, schilodite și alea, pentru că restul au fost distruse”, ne spune președintele ASIIA, Constantin Bucuroiu.

Din punct de vedere militar, Europa e la pământ

Armamentul din România a fost distrus când a intrat într-un program, prin care i se impusese să aibă un număr limitat de anumite produse militare, pentru că era membru NATO, și că, vezi Doamne, războaiele se purtau într-un alt registru, susțin sindicaliștii din Apărare. ”Acum s-a constatat, de către marea majoritate a inteligenței militare europene, care este varză, că, de fapt, Europa este total nepregătită pentru a susține un război. Și acum dau din colț în colț să se înarmeze și să facă o armată solidă a Europei. Spre deosebire de SUA, care au dat mereu câte o ghiulea prin Afganistan, prin Irak, ca să aibă posibilitatea să-și mențină industria de război în funcțiune și să meargă cu motoarele turate la maximum”, a afirmat Constantin Bucuroiu, președintele ASIIA.

Acesta amintește de un episod din 2000, când înalți oficiali ai Armatei Române încercau să-i spună că nu se mai luptă cu tancul, cu transportorul, cu ghiuleaua, că acum se merge pe alt armament, electronic. ”Uitați că războiul din Ucraina a demonstrat că Bucuroiu a avut dreptate, că tot cu tunul, tot cu tancul, tot cu lovituri de 152 și 155. Iar noi am distrus Reșița, care făcea unul din cele mai bune tunuri din lume, am distrus în totalitate UM Plopeni, care producea lovitura de 152 și de 155, care sunt căutate acum ca pâinea caldă. Că una e când dai o lovitură de 152, care costă zece mii de euro, și una e să dai o rachetă, care costă peste un milion de euro. Cei care au avut și au putere de decizie ar fi trebuit să știe că războiul, indiferent de perioadă, chiar dacă începe cu sistemul electronic și cu aviație, se termină tot terestru și cu tancuri și cu celelalte”, ne-a mai precizat președintele ASIIA, Constantin Bucuroiu.

Arme de jucărie

În ce privește apariția României pe lista oficialităților ruse ca furnizor important de armament pentru Ucraina, sindicaliștii din Apărare consideră că este doar un joc al serviciilor secrete rusești, prin care vor să-și acopere anumite acțiuni pe care le au în program. ”Altfel nu aveau cum să spună că devine țintă România, că ar fi printre cei mai mari furnizori de armament pentru Ucraina. Poate să trimitem armament de jucărie, că altul nu avem”, a conchis Constantin Bucuroiu, președintele ASIIA.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
1.277 afisari

9 COMENTARII

  1. Romania nici cartusele de pistol nu le mai fabrica, sunt din Cehia.
    Badaloiu a distrus rezervele de mobilizare, apoi ceilalti.
    Ciuca a distrus MApN-ul: nici militari nu mai sunt.

  2. inaintea depozitelor goale, capetele celor din csat, presedentie, servicii secrete, sparlament, guvern, partide, sefi, sefuti, sefuleti, directori de institutii slugi la masonerie, etc, conducatori… astia au capetele goale.
    o sleahta de tradatori si urmasi ai lui iuda.
    depozitele goale, dar capetele seci cu buzunarele pline.
    sa vezi cand s-o intoarce clepsidra…

  3. E clar ca ne baga altii la inaintare pt ca asa s a intamplat vesnic astia mari nu isi asuma ei doar isi fac interesele si iau beneficiile.

  4. Vorbeste si el sa se afle in treaba. „Iar noi am distrus Reșița, care făcea unul din cele mai bune tunuri din lume”. In ce univers alternativ s-a intamplat asta?

    • A425 – Another variant that uses the D-20 carriage. Designed in Romania using Chinese technology, 152 mm ordnance, 34 calibres and with similar performance to the 2A65 „Msta-B”. The A425 has a maximum range of 22–24 km. In Romanian Army service, it is known as the 152 mm towed gun-howitzer M1985 (Romanian: Tun/Obuzier calibrul 152-mm tractat M1985). The system is offered for export as the Model 1984.

  5. Societatea financiară specializată în toate domeniile de împrumut.
    Vă punem la dispoziție oferte adaptate la toate nevoile dumneavoastră de finanțare cu un credit personal și investim în proiectele dumneavoastră majore.
    Aceasta este rezervată companiilor și persoanelor serioase care caută un împrumut pentru a-și finanța proiectele.
    Oferim împrumuturi persoanelor fizice: credite de consum, credite pentru locuințe, achiziții de credite, achiziții de datorii pentru a consolida toate datoriile într-un singur împrumut, împrumuturi școlare pentru studenți, împrumuturi auto.
    Vă însoțim în finanțarea proiectelor dumneavoastră, cum ar fi construcția casei, a birourilor, a afacerii dumneavoastră sau a unui proiect care necesită finanțare externă.
    Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații despre oferta de a fi mulțumit: Email: poulaintherese4@gmail.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger