AcasăPoliticaUPDATE. Simona Bucura-Oprescu și Natalia Intotero au depus jurământul la Cotroceni/Ceremonie extrem...

UPDATE. Simona Bucura-Oprescu și Natalia Intotero au depus jurământul la Cotroceni/Ceremonie extrem de scurtă

sursa foto: captură video Facebook/Administrația Prezidențială

Șeful statului a semnat, miercuri, decretele de numire a noilor miniștri ai Muncii și Familiei, după demisia lui Marius Budăi și, respectiv, a Gabrielei Firea din fruntea acestor instituții.

UPDATE – Cele două noi reprezentante ale Guvernului Ciolacu au ajuns față în față cu președintele Iohannis. Bucura-Oprescu și Intotero au depus jurământul, la Cotroceni.

Atât ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, cât şi ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, Natalia Intotero, au depus jurământul la Palatul Cotroceni. Ceremonia, care a început cu intonarea imnului României, a durat doar câteva minute.

Iar preşedintele nu a făcut declaraţii după scurtul eveniment de la Cotroceni.


Știre inițială:

sursa foto: monitorulcj.ro

Simona Bucura-Oprescu și Natalia Intotero vor depune, miercuri, jurământul de învestitură la Cotroceni.

De la nivelul Administrației Prezidențiale s-a anunțat, în cursul dimineții zilei de 19 iulie, într-un scurt comunicat, că președintele Klaus Iohannis a semnat două decrete în acest sens.

Și anume:

„Decret prin care se numește în funcția de membru al Guvernului doamna Simona Bucura-Oprescu, ministrul muncii și solidarității sociale;

Decret prin care se numește în funcția de membru al Guvernului doamna Natalia-Elena Intotero, ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse”.

Ceremonie la Cotroceni, la ora 14

Atât Bucura-Oprescu, cât și Intotero sunt așteptate, peste doar câteva ore, la Cotroceni, pentru a parcurge procedura jurământului de învestitură.

Ceremonia va avea loc la ora 14:00, la Palatul Cotroceni.

Nominalizările pentru portofoliile de la Ministerele Muncii și Familiei au ajuns pe mața șefului statului după ce propunerile pentru cele două funcții au fost votate, luni, 17 iulie, în cadrul Consiliului Politic Naţional al PSD.

La finalul ședinței CPN-ului social-democraților, premierul Ciolacu, liderul partidului, a anunțat că pentru funcţia de ministru al Muncii a fost propusă Simona Bucura-Oprescu, iar pentru funcţia de ministru al Familiei Natalia Intotero.

„Doamna Bucura-Oprescu este preşedintele Comisiei de administraţie din Parlamentul României şi cu o experienţă clară în această zonă şi doamna Natalia Intotero a mai fost ministru o perioadă de timp, a fost şi secretar de stat la Ministerul de Externe, este şi preşedinta, în acest moment, a Comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor, deci două doamne atât cu activitate şi politică, dar şi cu activitate în Parlament”, a declarat Marcel Ciolacu în fața presei.

Marius Budăi a demisionat din Guvern – unde ocupa funcția de ministru al Muncii – joia trecută, o zi mai târziu un demers similar fiind anunțat de către Gabriela Firea, la finele unei discuții avute cu premierul Ciolacu, la Palatul Victoria.

Ambele demisii au venit în contextul scandalului privind centrele pentru îngrijirea vârstnicilor.

Citiți și: BREAKING NEWS: Marius Budăi a cedat! Ministrul Muncii a demisionat din funcție! Ciolacu a confirmat plecarea

PSD a votat noii miniștri ai Muncii și Familiei. „Mingea” e la Iohannis. Surpriză! Apare şi numele lui Paul Stănescu

340 afisari

4 COMENTARII

  1. Alte două specimene clasa „Firea” ! Ce noroc pe capul nostru !

  2. De ce trebuie pusă că ministru soția unui macaronar? De obicei aceste românce s-au măritat cu italieni că nu au avut nicio șansă în România. Să fie oare această situație un argument pt Intotero-ministreasa sau este un handicap politic și social ? Nu cred că într-o altă țară ar fi fost numită.

  3. DOUA NULITATI UMANE CARE PROBEAZA CE CONTINE SISTEMUL POLITIC DIN ROMANIA numai RAHHHHHHHHHHHHAT………………

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger