AcasăPoliticaGeorge Simion reacționează pe tema blocării importului de cereale din Ucraina: „Slovacia,...

George Simion reacționează pe tema blocării importului de cereale din Ucraina: „Slovacia, Polonia şi Ungaria, normale la cap”

simion ciolacuPe cine ar vota românii dacă mâine ar fi alegeri parlamentare? AUR şi-a luat "viteză"

Preşedintele AUR, George Simion, s-a lansat într-un val de ironii la adresa premierului Marcel Ciolacu. L-a atacat pe şeful PSD pe marginea importului de cereale şi a eşecului aderării la Spațiul Schengen.

Guvernul României aşteaptă din partea Ucrainei prezentarea Planului de acţiune cu privire la măsurile eficiente de control al exportului pentru prevenirea denaturării pieţei cerealelor din ţara noastră, măsuri pe care s-a angajat că le va prezenta până la finalul zilei de luni.

Simion ia apărarea fermierilor români

Reamintim, guvernele din Slovacia, Polonia şi Ungaria au decis de unele singure să prelungească restricţiile, pe teritoriile lor, pentru cerealele ucrainene.

Slovacia este normală la cap, Ungaria este normală la cap, Polonia este normală la cap şi au interzis unilateral importul de cereale din Ucraina. Cinste lor! Slugile noastre de la Bucureşti au ales să stea iarăşi în genunchi şi să asculte idiocraţia de la Bruxelles şi să execute, nepunându-şi în vreun fel problema agricultorilor români. 

Anul trecut a fost teribil pentru noi, anul ăsta a anunţat premierul României că dublează cotele de cereale care tranzitează România. 

Dar nu e problema doar că tranzitează, problema e că şi rămân aici cereale şi produse agricole din Ucraina, care nu aparţine UE şi care dă orice echilibru, şi aşa fragil, peste cap”, a declarat Simion.

A râs de Ciolacu şi pe subiectul Schengen

Preşedintele AUR a mai spus, ironic, că problema Schegen va fi „rezolvată” de către premierul Marcel Ciolacu, deoarece acesta i-a dat în judecată pe austrieci.

Aţi văzut cu toţii umilinţa Schengen? Asta nu este dreptate şi asta nu este normalitate. 

Idiocraţia de la Bruxelles nu poate să pună nişte rasişti şi spun asta cu toată puterea cuvintelor, nişte rasişti care aruncă tricolorul românesc la gunoi şi nu ne recunosc drept egali, nu poate să-i pună la punct pentru că sunt prea preocupaţi de politicile verzi eco-marxiste şi de reglementarea capacului de la sticla de plastic. 

Da, probabil că rezolvă Marcel problema Schengen. I-a dat în judecată pe austrieci. Aţi văzut cu toţii, de luni suntem în Schengen. 

Austriecii fug speriaţi, îi văd şi pe aici, se ascund deja şi le e frică de Marcel. O rezolvă Marcel pe asta, cum a rezolvat-o şi cu plafonarea preţurilor de au ajuns românii astăzi să-şi dea întregul salariu pe hrană”, a declarat George Simion.

author avatar
Andrei Ștefan