AcasăPoliticaSică Mandolină l-a băgat în stabor pe Nicușor Dan

Sică Mandolină l-a băgat în stabor pe Nicușor Dan

Asta-i trebuia lui Nicușor Dan, să fie „garantat” de prietenul clanului Fabian! Ludovic Orban este un politician uns cu toate alifiile, aproape că nu există campanie electorală în care să nu facă un fault de „roșu”. E atât de frapant ce se întâmplă încât te întrebi dacă nu cumva Sică Mandolină este pionul otrăvit mutat strategic pe tabla de șah. Cert este că dezvăluirile legate de petrecerile cu interlopi sunt o noutate doar pentru cine nu-l cunoaște pe fostul lider al PNL.

Ar fi o dovadă de naivitate să credem că Orban a avut o „scăpare” când s-a asociat cu „bombardierii” lui Fabian. Personajul e cunoscut în această lume, băieții cu trecut mai „tulbure”, ca să-i spunem așa, îl cunosc bine, au povești destule pe care le-ar putea relata.

Clanul Fabian – Ludovic Orban – crima de la Padina

Lovitura care s-a dat acum este cea mai puternică și pentru că vine la doar câteva zile după startul campaniei electorale. Nici bine nu s-a intrat în joc pentru „locale” că Antena 3 a și detonat „bomba” – la Sinteza Zilei, subiectul serii de marți a fost filmarea cu Ludovic Orban distrându-se la o petrecere în compania interlopilor din clanul Fabian și a vrăjitoarei Sidonia.

Sunt personaje din aceeași organizație criminală cu a celor trei criminali care anul ăsta, în ianuarie, au tăiat cu macetele un bărbat (apropiat al altui interlop celebru, Ghenosu, din Târgoviște), lăsându-l într-o baltă de sânge. Vorbim despre fiii Sidoniei și ai lui Fabian, liderul temutului clan.

sursa foto Antena 3

În prezența acestor personaje s-a distrat fostul premier, pe vremea când era viceprimar al Capitalei, căci înregistrarea datează din 2006. De fapt, pe imagini se observă cum Sică Mandolină, pe ringul de dans, este în centrul atenției – bate din palme, se bucură de dedicațiile pe care le primește, dansează și râde cu gura până la urechi. Ca la orice petrecere, dedicațiile curg – „Pentru domnul primar, hai barosaneee, se știeee!”. La un moment dat, în filmare apare și vrăjitoarea Sidonia, care se apropie de șeful PNL București (la vremea respectivă) și, cu un gest cordial, îi pune mâna după gât șoptindu-i ceva la ureche.

La doar câteva luni distanță, Ludovic Orban avea să ajungă ministru al Transporturilor, apoi prim-ministru și președinte al Camerei Deputaților.

Contextul în care apare dezvăluirea cu Orban și membrii clanului Fabian nu este unul de neglijat. Vorbim de startul campaniei electorale, iar liderul Forței Dreptei îl sprijină în cursa pentru PMB pe Nicușor Dan, afișându-se în compania acestuia.

Dar, mai e ceva – anume că înregistrarea a fost scursă în presă fix în săptămâna în care cei trei fii ai vrăjitoarei Sidonia, acuzați de omor deosebit de grav în cazul crimei de la Padina, au ieșit din închisoare; Curtea de Apel Ploiești a stabilit că interlopii nu reprezintă un pericol pentru societate și pot fi plasați în arest la domiciliu. Între timp, unul dintre ei, Luis Fabian, a și „lovit” pe TikTok cu o filmare în care dă de înțeles că nu regretă nimic și întotdeauna va acționa astfel atunci când cineva îl provoacă.

Despre lipsa unei legi a răspunderii magistraților și absența oricărei urme a dreptății în instanțele judecătorești din România vom scrie în numerele următoare, mai cu seamă că acest subiect prezintă un interes major atât pentru țara noastră, cât și pentru partenerii străini pe care ne bazăm.

Orban? „Jucător de cursă lungă”

În prezent, Ludovic Orban reprezintă un risc major pentru Nicușor Dan, a cărui asociere cu un politician care se distrează în compania interlopilor numai benefică nu poate fi. De fapt, putem spune că acest lăutar eșuat de pe holurile întunecoase ale politicii românești și-a cam bătut joc de șansele actualului primar general, care și-așa are balastul USR lipit pe afișe.

Ori, poate că acesta a fost planul inițial. Se știe că Ludovic Orban este un politician compromis total, iar atunci apariția la momentul potrivit a înregistrării cu el și interlopii clanului Fabian nu mai este deloc o întâmplare.

Unde mai pui că Nicușor Dan nu este nici el ușă de biserică, având ceva episoade nelămurite pe deplin, din urmă cu 4 ani. Atunci, în 2020, înainte de alegerile locale, s-a aflat, la fel, despre o asociere cel puțin ciudată a numelui său cu cel al controversatului Mihai Mitrache, zis „Câine”, personaj ajuns celebru după ce și-a construit o casă chiar în Parcul Orășelul Copiilor.

Dincolo de toate, însă, liberalii vechi au dreptate când spun că nu-l regretă pe Ludovic Orban. „Jucător de cursă lungă”, spun despre el foștii săi colegi, care dau de înțeles care erau, de fapt, preocupările ex-premierului.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor