AcasăPoliticaNicușor Dan, bilanț la 10 luni de mandat. Pe cine dă vina...

Nicușor Dan, bilanț la 10 luni de mandat. Pe cine dă vina primarul general pentru halul în care arată Capitala – VIDEO

Și după 10 luni de mandat, Nicușor Dan acuză greaua moștenire: ”Bucureștiul, așa cum l-am preluat, era un pacient în comă la terapie intensivă” - VIDEO (sursa foto: Facebook)

La 10 luni de când ocupă fotoliul de primar general al Capitalei, Nicușor Dan a ales să iasă în fața presei – și a bucureștenilor, din câte a ținut să precizeze – cu un bilanț.

Și și-a început prezentarea acuzând greaua moștenire și săgetând – din câte s-a înțeles destul de clar – precedenta conducere a instituției, asigurată de social-democrata Firea. ”O să vorbesc în special de problemele fundamentale ale orașului care au fost neglijate de fostele administrații. Administrația ultimilor ani a fost o minciună, s-a ocupat de chestiuni punctuale, de suprafață și a neglijat acele chestiuni fundamentale care fac să funcționeze un oraș”, a susținut Nicușor Dan.

”Bucureștiul așa cum l-am preluat era un pacient în comă la terapie intensivă – asta este descrierea cea mai potrivită – și când ai un pacient la terapie intensivă singurul lucru pe care trebuie să-l faci este să îl stabilizezi. Cea mai mare parte a acestor 10 luni a fost dedicată stabilizării administrației acestui oraș și a chestiunilor de fundament, de structură, și nu a celor de suprafață”, a afirmat primarul Capitalei.

Nicușor Dan: „Ne-a costat sute de ore de muncă”

Nicușor Dan a continuat referirile la momentul preluării mandatului.

”Am preluat o primărie în faliment, în sensul cel mai propriu al cuvântului faliment. Adică n- ai bani să plătești ce trebuie să plătești asta înseamnă faliment. (…) Asta ne-a costat sute de ore de muncă”, a mai susținut edilul general.

Acesta a mai anunțat că, la momentul în care a intrat în Primărie, a întrebat ce bani are instituția în cont, dar și ce datorii sunt. ”Noi aveam de dat de 1.000 de ori mai mulți bani decât aveam în cont. Și toate datoriile astea erau curente. În sensul că fiecare din firmele sau oamenii cărora le datoram bani – furnizorii – puteau, în orice moment, să ne blocheze conturile. Așa cum am spus, primăria era, de fapt, într-un faliment (…). Conturile erau blocate, creditele pentru investiții erau blocate”, a mai acuzat Dan.

Totodată, edilul Bucureștilor a ajuns și la ziua de azi, adică la 10 luni de la preluarea mandatului. ”Unde suntem azi? Avem o situație financiară stabilă, în sensul că nu avem conturile blocate, am deblocat (…) investițiile și (…) suntem credibili pe piață. Toată lumea din piață știe că noi azi dacă ne angajăm să facem o plată o să o facem”, a susținut Nicușor Dan.

335 afisari

2 COMENTARII

    • Pai asta a promis,ca face curatenie!Tu ce curatenie te asteptai sa faca primarul ,nu scoaterea sobolanilor din primarie si astuparea gaurilor dupa ei??Asta e primul pas,al doilea sunt investitiile ,caci banii de investitii s-au scurs in gauri,spre sobolanii lui firea!!Simplu ca buna-ziua!Cand esti corect,ai parte de incredere!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger