AcasăPoliticaȘi-a anunțat plecarea din partidul condus de Barna, dar și demisia din...

Și-a anunțat plecarea din partidul condus de Barna, dar și demisia din Parlament

Și-a anunțat plecarea din partidul condus de Barna, dar și demisia din Parlament (sursa foto: Facebook/Cornel ZAinea)

La aproape două săptămâni de la alegerile locale, s-a aflat că un deputat USR din județul Ilfov, care a aspirat la funcția de primar al Comunei Chiajna, dar a pierdut cursa, ”la 54 de voturi”, din câte a mărturisit personal, într-o postare, a ales să plece din partidul condus de către Dan Barna.

La doar patru ani de când a intrat în politică, parlamentarul Cornel Zainea și-a anunțat, joi, decizia de a părăsi formațiunea politică în fruntea căreia se află Dan Barna. Și-a și motivat pasul în lateral. ”Am luptat în USR pentru principiile și valorile în care cred. Pentru interzicerea cumulului de funcții care creează baroni locali. Pentru vot reprezentativ. Pentru transparentizarea cheltuirii sumelor forfetare ale parlamentarilor. Am vorbit sistematic despre meritocrație, despre cum ar trebui să măsurăm performanța unui parlamentar. Unele din aceste lupte le-am pierdut. USR și se pare că și PLUS devin partide în care câștigă cine “are control pe filială” ”, susține Zainea, într-un mesaj transmis pe pagina sa de Facebook.

Pleacă și din actualul Parlament

Pe lângă plecarea din USR, deputatul și-a anunțat și demisia din cadrul Legislativului, cu trimitere la arhidiscutatul subiect al pensiilor speciale. ”Într-un gest de onoare pe care îl consider obligatoriu, fiind ales deputat pe listele USR, mi-am dat și DEMISIA DIN PARLAMENT. Oricum ar fi urmat s-o fac în ultima zi de mandat, pentru a nu rămâne cu tinicheaua pensiei speciale agățate de coadă. E o discuție mai veche între parlamentarii USR, încă de la preluarea mandatelor, de care colegii mei sper să nu uite. Dacă corupția este considerată un CANCER al societății românești, cred că pensia specială este un fel de… COVID: îi omoară cu zile pe cei vulnerabili, în timp ce ”norocoșii” nu prezintă niciun fel de simptome!”, a susținut Zainea.

Nu în ultimul rând, deputatul demisionar din USR le transmite ilfovenilor ce plan are pentru perioada ce vine, mai ales că urmează alegerile parlamentare. ”În acest moment, evaluez implicațiile pentru o candidatură independentă la Camera Deputaților, în Ilfov. Semnături, campanie cu cheltuielile aferente… Munca începută în parlament nu trebuie să se piardă”, punctează Cornel Zainea.

460 afisari

1 COMENTARIU

  1. Pana si unui USR-ist, I se face mare scarba de partidul asta artificial, facut din membrii, marionete ale sistemului ocult.
    Dar cu toate astea, sunt de o prostie nemarginita, si ei se mandresc cu asta

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger