AcasăPoliticaSfânta Parascheva a fost dată afară din Guvern

Sfânta Parascheva a fost dată afară din Guvern

Cred că e mare sărbătoare la USR. Și nu numai acolo, ci și printre progresiștii, neomarxiștii și destrăbălații anticreștini fofilați prin alte partide. A-nțărcat bălaia cu Sfânta Parascheva. S-a terminat cu pelerinajul la moaștele ei.

Au dat-o afară din Guvern. Nu e vorba de remaniere, căci ar fi pus pe altcineva în locul ei. N-au găsit înlocuitor. Sfânta Parascheva era deasupra tuturor. Inclusiv peste premier, indiferent cum l-ar fi chemat. Era și peste președinții Camerei și ai Senatului. Chiar și peste președinții României care au ajuns la Iași de ziua ei. I-am văzut pe toți cum se duceau să-i mângâie sau să-i pupe racla. Nu mai zic de guvernele care, cam în proporție de 75 la sută, dădeau o tură pe acolo mai mult în scop propagandistic. Credeau miniștrii în ea cam cât cred eu că Iohannis este președinte.Nu vorbesc de fanfaronii ăștia acum, ci de cei pe care i-am văzut cum se aplecau peste sicriu. Îi recunoșteau superioritatea? Îi cereau iertare, o rugau, se rugau? Se temeau? Nu știu, poate. Dar era limpede pentru toți că o percepeau ca fiind peste ei. Din moment ce tot Guvernul i se închina, e clar că era un fel de prim-ministru și peste premier.

Acum, de frica epidemiei, i-au băgat sărbătoarea în carantină. Pe ea au trimis-o într-un fel de izolare. Nu stai în Iași, nu te apropii de ea. Și dacă te apropii, nu atingi nimic. Nici măcar cu cotul nu poți să o saluți, cum am văzut că face pe la excursii de pișcoturi un președinte care ține morțiș să ne învețe europenizarea. Vine prea multă lume, au bolborosit intelectual un profesor doctor în apendicite și un alt doctor căruia îi lipsește din religie Sfânta Parascheva. E tot mai bine sau tot mai rău? De Paște ne-am spus de la geamuri Hristos a înviat. Anafura și pasca au fost militarizate. Pe Sfânta Parascheva ne prefacem că o sărbătorim. E un simulacru care-i umple pe enoriași de silă. Crăciunul va fi fără brad în oraș. Ne desenăm unul acasă, pe hârtie, și o să căscăm ochii pe cer după reni și sanie. Dar să o dai afară din Guvern e peste ce am crezut eu că poate duce omului. Nu știu dacă au ceva cu ea sau cu noi. O să ne rugăm la Sfântul Barna, la Sfântul PLUS și Cuviosul Cioloș, la neprihănita Macovei și la Sfântul Orban, făcătorul de minuni. Hai, înghițiți, că e mult, ar spune Mirel Palada.

author avatar
Valentin Boeru