AcasăPoliticaServieta sărăciei

Servieta sărăciei

Servieta goală cu care s-a întors președintele Iohannis de la Bruxelles ilustrează perfect întreaga guvernare liberală pe care o patronează: ambalaj frumos pentru vorbe goale. Oricât ar trâmbița trompetele PNL, adevărul acestui summit european major este crunt: România nu a luat, ci a dat.

În timp ce Polonia a plecat acasă cu 174 miliarde de euro, noi am primit doar 79,9 miliarde de euro. Chiar mai puțin decât Grecia, căreia i s-au alocat 80 de miliarde de euro, la o populație pe jumătate față de a noastră.

Ar fi de bun simț ca președintele Iohannis să ne spună cum se explică faptul că, deși în draftul inițial eram prevăzuți cu 85 miliarde euro, ne-am ales cu 5,1 miliarde mai puțin, pe când majoritatea statelor au obținut mai mult. De exemplu, Ungaria, Cehia și Polonia, state de rangul nostru, care au primit sume considerabil mai mari. Ba mai mult, în loc să cerem subvenții din cauza exodului masiv al românilor ca forță de muncă în Europa, am ”obținut” creșterea contribuției anuale cu 1,7 miliarde de lei. Asta în timp ce noi nu am mai primit deloc granturi pentru multe zone unde țara ar fi avut nevoie de ele ca de aer, cum ar fi agricultura (Slovacia 200 milioane euro – România 0) sau zonele slab dezvoltate (Bulgaria 200 milioane euro – România 0).

Acte de filantropie pe cârca poporului

Ce să înțelegem? Că președintele Iohannis pozează în bogatul Europei și face acte de filantropie de pe moșia personală numită România? Poate așa se explică de ce dumnealui a renunțat total la banii pentru agricultura românească, pe când Franța a ”cerșit” 1,6 miliarde euro pentru fermierii săi. Sau poate de aceea a mai acceptat și ca 16 miliarde de euro din cele 79,9 să fie cu titlu de împrumut, cam aceeași sumă cu care ne-a împrumutat ministrul Câțu în cele 8 luni de guvernare?

Din păcate, realitatea din România este alta decât cea pe care o visează conducătorul de facto al PNL, partid s-a dovedit a fi unul al căderii economice, al regresului, al tăierilor, al pierderii locurilor de muncă, scăderii nivelului de trai, al prăbușirii investițiilor și împovărării generațiilor viitoare cu datorii crescute într-un ritm fără precedent. Toate acestea fiind demonstrate de cifre și fapte!

Guvernarea PSD a avut creștere economică de +5.2%, Guvernarea PNL a înregistrat în numai 8 luni o prăbușire de -9%. Deficitul bugetar în guvernarea PSD era la 2,8% din PIB, pe când PNL îl duce la 10,4% din PIB. PSD a reușit reducerea ponderii datoriei guvernamentale în PIB de la 37,3% în 2016 la 34,7% în octombrie 2019, după care PNL a săltat-o până în mai 2020 la 40%. Ca sa încheiem cu creșterea pensiei minime cu 76% și a punctului de pensie cu 45% în guvernarea PSD, capitole care în guvernarea PNL sunt la zero, ba chiar cu intenții de tăiere.

Toate aceste acțiuni ale liberalilor și ale mentorului lor nu au logică din perspectiva unei administrații statale normale. După cum s-a văzut la Bruxelles, toți se bat pentru țările lor, toți negociază să primească mai mult pentru dezvoltarea lor. Numai România este pe un traseu al autodistrugerii: ”luați de aici, că nouă nu ne mai trebuie”. De ce vrea PNL să pedepsească poporul român? De unde atâta dușmănie în guvernarea acestei țări? Aceasta este ”România normală”? Interesele cui servesc acești oameni aflați la conducerea țării, că ale românilor, nu?

author avatar
Andrei Coman
422 afisari

11 COMENTARII

  1. Andrei Coman , tot globul platste tribut pandemiei , de ce te spargi in fite si propaganda ieftina ? Daca era PSD la guvernare luam ciuciu si ne dadeau cu flit , ai tupeu si vrajeala cat cuprinde , trebuie sa onorezi comanda constient ca cersesti injuraturi de la cititorii zdraveni la cap !

  2. Oamenii astia Petrov si actualul au fost pusi acolo de forte antiromanesti care actioneaza contra intereselor noastre Partidul lor cu vechi state in crima si prigoana a modificat recent programul ,,prima casa ”si l a facut in asa fel ca numai cei bogati sa poata cumpara case fara numarTot urla ca de ce sa traiasca pensionarii mai bine De ce sa primeasca copiii alocatii marite?Banii trebue dati la America pe prostii second hand Au in cap paranoia ca ii ataca putin Tineri rasi pe creere ,mergeti in piata cu telefoanele aprinse si luminati i ideile de distrugere a voastra si a tarii V a ars colegii la Colectiv ca sa se catare pe cadavre asa ca merita lumunat cu lanternele

  3. Facebook nu permite distribuirea acestui articol! Cică unii utilizatori spun că ar conține elemente abuzive!!!

  4. @ Ce părere aveți și despre faptul că guvernul nu a prezentat și situația concediilor medicale eliberate cu diagnosticul COVID , și zilele de concediu medical acordate pentru cazurile cu COVID, ?

  5. Imediat dupa incheierea tratativelor, Iohannis a iesit si a rostit sec DOAR cateva fraze despre ,,triumful” sau ! Sfidare si aroganta. Conferinta de presa…prezentarea in parlament ?! A primit 6.200.000 de voturi ?! A primit. Somn usor romani !

    • Imediat dupa ce am servit cina , m-a luat o durere de burta de la stevie si am rostit doar atat : ”am diaree ” ! M-am dus in boscheti sa-mi vars ” triumful , stevia asta e plina de sfidare si aroganta , mi-a bolborosit matele . N-am sa dorm toata noaptea , numar marfarele din triajul garii Tiraspol , am primit si o roaba de pulane pe carca de la meletia garii … Somn usor romani !

  6. De evolutia preturilor ce spuneti DRAGI romani????????Votati PNDL si pe iohanis cel mai trantor dintre toti romanii!!!Lauda-ma c…..ca de gura am eu grija,asta e iohanis.

  7. Salut tiraspolezule,am crezut ca ai mierlit-o,dar vad ca ti-e mereu foame ca mananci mult rahat!!!!

  8. Johannis este sarac cu duhul, se doreste Presedinte si in Cer ! A dovedit-o de atata ori ca minte ca si Petrov, cum respira, are doar interese personale de aparat, in rest il doare in cot de romani. Se crede mai ceva ca Ceausescu, Presedinte pe viata, vai de noi

  9. Pai e vaccinat pneumococic nu face pneumonie plavanu. Doar sa nu-i atace testicolele covig atunci mananci cartofi cu usturoi sa iei covigu al usor ca tanti Iasca.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger