AcasăPoliticaSenatorul Daniel Zamfir a trecut la amenințări. „Fac plângere penală pentru abuz...

Senatorul Daniel Zamfir a trecut la amenințări. „Fac plângere penală pentru abuz grav în serviciu”

Daniel Zamfir are mai multe întrebări pentru ministrul Florin Cîțu, care azi, 20 octombrie trebuie să se prezinte la Comisia Economică a Senatului pentru a fi audiat.

„Ce documente a secretizat și de ce?

Ce a făcut cu cei peste 125 miliarde împrumutați?

Cum a reușit „performanța” să ajungă -în numai 10 luni- din top 5 al țărilor cu creștere economică, în top 5 al datornicilor?

Cum va acoperi deficitul uriaș pe care l-a făcut? Va crește tva-ul?

Sunt numai câteva din întrebările pe care i le vom pune azi.

Voi ce l-ați întreba?”, a scris, marți dimineață, Daniel Zamfir pe contul său de Facebook.

Cea mai importantă  întrebare a senatorului PSD

Pentru senatorul PSD, Daniel Zamfir, cea mai importantă întrebare pe care o adresează ministrului Finanțelor, Florin Cîțu este referitoare ca suma de 125 de miliarde pe care acesta i-a împrumutat.

„Este a 6-a oară când domnul ministru Cîțu este invitat la audieri să răspundă la mai multe întrebări legitime venite din partea oamenilor. Cea mai importantă este: Ce a făcut cu cei peste 125 miliarde împrumutați?

Am decis să îl invităm, în regim online, în urma faptului că a secretizat o serie de documente ale Ministerului de Finanțe.

Florin Cîțu a spus că acestea se află într-o anexă. Întrebat despre anexă, ni s-a răspuns că se lucrează la ea. Este fără precedent ce se întâmplă! Ministerul de Finanțe secretizează niște documente în alb!

Abia acum urmează să le producă!  Sunt lucruri extrem de grave! Din punctul meu de vedere, nu trebuie tolerat astfel de comportament!” a declarat senatorul Zamfir.

Florian Cîțu încalcă legea răspunderii ministeriale

De asemenea, senatorul social-democrat susține că Florin Cîțu este de rea-credință, deoarece, a refuzat în repetate rânduri să dea socoteală pentru banii împrumuțați si situația economică a țării.

„Ministrul Cîțu nu are niciun motiv să nu răspundă la aceste întrebări legitime decât dacă este de rea-credință! Dacă este de rea-credință încalcă Legea răspunderii ministeriale! Acolo se spune clar despre faptul că miniștri sunt obligați să dea informații Parlamentului în legătură cu ceea ce li se solicită. Din punctul meu de vedere, faptul că refuză, în mod sistematic, să dea explicații este infracțiune!” a subliniat Zamfir.

Florin Cîțu profită de o lege neclară

Atitudinea refractară și ermetică a ministrului Finanțelor este posibilă și datorită neclarității Legii răspunderii ministeriale.

Despre acest lucru Daniel Zamfir a afirmat că a inițiat un amendament pentru modificarea acestei legi.

„Am inițiat un amendament pentru modificarea şi completarea Legii nr.115/1999 privind responsabilitatea ministerială tocmai pentru că ministrul Cîțu a creat precedente care sunt profund neconstituționale! Refuză să vină în fața Comisiilor de specialitate ale Parlamentului, deși, conform Constituției, Guvernul este obligat să dea explicații Parlamentului! Își permite să nu vină doar pentru că în Legea răspunderii ministeriale prevederile nu sunt extrem de clare. Prin urmare, pentru a stopa perpetuarea acestui comportament, care conduce la o lipsă totală de transparenţă prin evitarea controlului parlamentar, se impune completarea actualei legislaţii astfel încât prezenţa membrilor Guvernului la lucrările Camerei Deputaţilor/Senatului sau ale comisiilor permanente speciale şi de anchetă să fie garantat.”

„Potrivit amendamentului, legea privind responsabilitatea ministerială se completează cu lit. c, alineatul al doilea al art. 8: Constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 3 ani următoarele fapte săvârşite de către un membru al Guvernului: c) refuzul repetat de a se prezenta la lucrările comisiei permanente la care este invitat, în cadrul activităţii de informare a Parlamentului de către membrii Guvernului, potrivit art. 111 alin. (1) din Constituţia României, republicată.” a menționat Zamfir.

Daniel Zamfir face plângere penală împotriva lui Florin Cîțu

Dacă ministrul Finanțelor nu se va prezenta nici azi la Comisia Economică a Senatului, unde este chemat la ora 14:00, atunci, senatorul PSD a spus că-I va face plângere penală.

În cazul în care va lipsi și astăzi, pentru a 6-a oară, nu voi ezita să fac plângere penală pentru acest abuz grav în serviciu. Dacă se va întâmpla asta, să stabilească instanța dacă abaterile domnului Cîțu se încadrează în situația de abuz în serviciu.” a concluzionat senatorul Daniel Zamfir.

author avatar
Eli Dan Davidescu
376 afisari

2 COMENTARII

  1. Gaozarul de la finante abia gangure cand vorbeste romaneste, in rest el crede ce cifrele sint bile, si el se joaca cu bilele

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger