AcasăPoliticaSenator, după alegerile parțiale: ”PSD a câştigat mai multe primării decât toată...

Senator, după alegerile parțiale: ”PSD a câştigat mai multe primării decât toată coaliţia aflată la guvernare”. Speranțe privind votul la moţiunea de cenzură – VIDEO

Senator, după alegerile parțiale: ”PSD a câştigat mai multe primării decât toată coaliţia aflată la guvernare”. Speranțe privind votul la moţiunea de cenzură - VIDEO

Din direcția PSD-ului s-au făcut noi trimiteri, de această dată luni la prânz, prin vocea purtătorului de cuvânt al formațiunii, sectorul Radu Oprea, la rezultatele obținute de principala formațiune de Opoziție la recentele alegeri locale parțiale.

Nu oricum, ci cu trimitere directă la moțiunea de cenzură prin care social-democrații vor să dărâme Guvernul Cîțu, demers ce va fi supus votului Parlamentului în cursul zilei de marți, 29 iunie.

”Ne dorim ca votul pe moţiunea de cenzură de mâine (marţi – n.n.) să exprime realitatea la ceea ce s-a întâmplat ieri (duminică – n.n) la alegerile locale. Am câştigat 17 primării din cele 35, trei oraşe din șase – Bocşa, Târgu Bujor şi Filiaşi – şi se reconfirmă că PSD a câştigat mai multe primării decât toată coaliţia aflată la guvernare”, a declarat Radu Oprea, de la sediul PSD, la finele ședinței de luni a Biroului Politic Național.

Purtătorul de cuvânt al formațiunii social-democrate nu a ratat ocazia de a săgeta USR PLUS, cu privire la aceste alegeri. ”Mă întrebam dacă ştie cineva câte primării a câştigat USR PLUS? Sau ei sunt doar ocupaţi cu competiţia internă pentru viitorul congres din toamnă?”, a punctat, ironic, Oprea.

Revenind la votul ce se va da asupra moțiunii de cenzură – depuse miercuri, 23 iunie, de PSD și intitulate „România eşuată. Recordul ‘fantastic’ al Guvernului Cîţu” – Radu Oprea a mai punctat că ”această realitate, care este reprezentată de votul direct al cetăţenilor, trebuie să se vadă mâine (marți-n.n) la votul pentru moţiunea de cenzură, pentru că este vorba despre interesele cetăţenilor care cred că localităţile lor trebuie să arate mai bine, chiar şi cu bani pentru PNDL”.

Grindeanu: Doar în mintea premierului Cîțu românii o duc mai bine

La scurtă vreme după depunerea moțiunii de cenzură la Parlament, prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, dăduse glas unui șir de nemulțumiri la adresa Guvernului condus de către Florin Cîțu.

”Guvernul actual este un dezastru pentru români și pentru firmele românești. PNRR este un dezastru. Au fost înghețate pensiile, au fost înghețate salariile, au fost înghețate alocațiile, iar pe partea cealaltă, în PNRR, vedem doar reforme catastrofale pentru România și bani foarte mulți pentru clientela lor politică. Românii, în aceste luni, au sărăcit. Doar în mintea premierului Cîțu românii o duc mai bine.

Aproape s-au dublat facturile la energie, prețul litrului de benzină a ajuns 6 lei. 70% dintre români spun în acest moment că România merge într-o direcție greșită. Sperăm ca printre cei 70% să se afle și parlamentari ai actualei coaliții de guvernare care să voteze moțiunea noastră de cenzură”, declarase social-democratul, aflat la Parlament.

145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger