AcasăPoliticaSemnalul venit de la Cotroceni în privința lui Vlad Voiculescu. Barna dezvăluie...

Semnalul venit de la Cotroceni în privința lui Vlad Voiculescu. Barna dezvăluie ce a cerut președintele – VIDEO

Semnalul venit de la Cotroceni în privința lui Vlad Voiculescu. Barna dezvăluie ce a cerut președintele - VIDEO (sursa foto: presidency.ro)

Nici vorbă de neînțelegeri între premier și ministrul Sănătății, dă de înțeles vicepremierul Dan Barna. Totul, la o zi după ce Florin Cîțu a anunțat public faptul că așteaptă un raport de la instituția condusă de Voiculescu, pe teme ce țin de pandemia COVID, dar și să se iasă săptămânal în conferințe de presă.

”Citim aproape cu umor și eu și premierul și Vlad (Voiculescu) în presă despre scandaluri și lupte care ar exista între cei doi, în timp ce noi stăm la masă și discutăm care sunt pașii următori ai zilei sau ai săptămânii. În exterior pare o mare bătălie (…) care în realitate nu există”, a susținut Barna, joi, într-o intervenție la Digi24.

Barna: Ne-a cerut să-l susținem pe Vlad Voiculescu

Mai mult, vicepremierul Barna a făcut trimitere la recentele discuții avute la Cotroceni, în cursul zilei de miercuri, la care au participat și premierul, dar și Kelemen Hunor și Ludovic Orban, liderii partidelor de coaliție. Și la un mesaj pe care l-ar fi transmis șeful statului, cu privire la actualul ministru al Sănătății, despre care s-a vehiculat că ar putea fi vizat de o eventuală remaniere.

Președintele a fost foarte clar – este nevoie de o susținere pentru Ministerul Sănătății (…) și ne-a cerut să-l susținem pe Vlad Voiculescu, tocmai pentru că prima linie a temei sociale în momentul ăsta în România este această pandemie și lupta cu Covid.

Or, în acest context, este foarte clar că Guvernul și Coaliția suntem aliniați pe acest mesaj foarte clar – România are nevoie de sprijin și de înțelegea cetățenilor că vaccinul este soluția necesară, iar până atunci măsurile de distanțare, purtatul măștii, spălatul pe mâini rămân valabile și necesare tocmai pentru a nu avea nicio perspectivă de măsuri mai dure”, a susținut Barna.

Recentul anunț al premierului

Florin Cîțu așteaptă, așadar, un raport de la MS, din care să reiasă anumite aspecte ce țin de activitatea Ministerului, în perspectiva valului trei al pandemiei. ”Am cerut Ministerului Sănătăţii ca până săptămâna viitoare să prezinte un raport al activităţii desfăşurate începând cu luna decembrie în vederea pregătirii valului trei al pandemiei şi bineînţeles să ne prezinte și care sunt planurile pentru perioada următoare. Tot în şedinţa de săptămâna viitoare, vom avea, deşi CNCAV (Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 -n.n) are o conferinţă de presă săptămânal, am cerut şi CNCAV să vină să ne prezinte situaţia… Ministerul Sănătăţii, dar şi CNCAV împreună să prezinte”, a punctat Cîțu.

Totodată, șeful Executivului a dat exemplul Comitetul coodonat de către medicul Valeriu Gheorghiță, la nivel de comunicare publică pe tema situației COVID, semn că ar vrea ca același lucru să se întâmple și când vine vorba de ministerul pe care îl conduce reprezentantul USR-PLUS. ”Sper ca de săptămâna viitoare să nu fie doar o conferinţă de presă de la CNCAV, să fie şi una a Ministerului Sănătăţii, săptămânal”, a punctat Cîţu, miercuri după-amiază, de la Palatul Victoria.

579 afisari

3 COMENTARII

  1. Sa fie o inttamplare ca Barna si Iohanis suntt din SIBIU, noul Scornicesti, orasul lui Polisano si al inereselor FDGR in privaizarea medicinii romanesi?! Legaturile primejdioase ale ministrului acebricesicarice (dupa propria expresie) cu Bigpharma si promovarea cu asupra de masura a intereselor austriace , la fel ca baronul local de Sibiu, chirias la Cotroceni – doar un dealiu…

  2. Romania lucrului bine nefacut !
    Cand sustinem sistemul cu oameni avand dilpome false, se pare ca falsul prinde la romani, si pe zi ce trece devine evident ca pandemia a scapat de sub control, si sistemul ati va fi depasit cu siguranta, sa nu ne surprinda consecintele pe urma

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger