AcasăPoliticaSemnalul lui Iohannis: fără Orban!

Semnalul lui Iohannis: fără Orban!

Mai toată presa s-a repezit să scoată o știre de unde nu există. Klaus Iohannis, zic susținătorii ei, i-a dat girul lui Ludovic Orban în cadrul unei întâlniri pe care ar fi avut-o cu acesta. Nu știu dacă întâlnirea a fost reală sau tot o făcătură „pe surse”. Orban nu o confirmă, cu subiect și predicat, nu dezvăluie conținutul dialogului ce s-ar fi purtat cu această ocazie. Iohannis, după cum se știe: nici nu o confirmă, nici nu o infirmă. Ceva în genul o fi fost ceva, dar nu prea.

Lui Orban i se susură la ureche cântecul sirenelor

Dacă întâlnirea nu a avut loc, informația nu este decât o bucățică de strategie gândită în laboratoarele Cotroceniului și servită acelei părți din presă care înghite orice de dragul exclusivității și al senzaționalului. Al senzaționalului inexistent. Asta ca să nu zică lumea că președintele este insensibil la zbaterile partidului.

Da sau ba?

După agenda președintelui, la ora presupusei întâlniri este foarte posibil ca Iohannis să nu fi fost în București. Abia la ora 18, luni, 18 ianuarie, s-a întâlnit cu Adrian Zuckerman. Dimineața, în presupusul moment al întâlnirii, o fi fost poate la Sibiu sau abia în drum spre București. Și apoi, ca să calmeze temerile lui Orban că i se trage preșul de sub picioare nu era nevoie de un tête-à-tête. Era de ajuns un telefon de liniștire. Nici dacă Iohannis și Orban ar fi avut o întâlnire lucrurile nu se schimbă prea mult.

Războiul nu e încheiat a luat doar o mică pauză

Aceeași presă nărăvită zice că fostul premier ar fi vrut să verifice dacă Rareș Bogdan are susținerea lui Iohannis și dacă președintele se situează de partea aripii răzvrătite, care îi cere demisia. Iar președintele, ca să vezi, a zis că nu. Nici aia, nici aialaltă. În mod surprinzător, dacă până acum Ludovic Orban ieșea la declarații pentru orice nimic, menționând că a discutat cu președintele, de data aceasta nu a mai pomenit ceva. A evidențiat doar că este președintele ales al partidului, este în funcțiune și așa va rămâne până la viitorul congres. Despre Iohannis, întâlnirea cu el și asigurările date, nicio vorbă.

Doar până la Congres

Pe de altă parte, câteva agenții de știri scot în evidență că președintele Iohannis i-a atenționat pe liberali să nu se mai certe în spațiul public și să se concentreze pe guvernare. Nu pot să-mi dau seama la  ce guvernare se referă, pentru că în ograda PNL au rămas firimiturile unor negocieri, nicicum ministere de forță, care să necesite o atenție sporită. Iar dacă vor să se dueleze să o facă la Congresul PNL din toamnă, ar fi precizat președintele. Acesta este, de fapt, semnalul transmis: Orban mai are de trăit doar până la Congres, nu mai mult. Faptul este confirmat, de altfel, de retragerea imediată a taberei pro Rareș Bogdan de la ostilitățile pe care abia le declanșaseră.

Iohannis dictează miniștrii execută

Războinic și chiar răzbunător, prim vice președintele PNL nu ar fi abandonat bătălia începută și în care începuse să adune adepți. Acum este cu atât mai înverșunat, cu cât este al doilea puci pe care îl ratează. Primul, în decembrie 2020, a fost stins de Klaus Iohannis, care a cerut să nu se facă nicio ședință a Biroului Politic Național, în urma căreia, evident, Ludovic Orban ar fi fost debarcat.

Pe vremea când lua caimacul

Este clar că lui Orban i se pregătește debarcarea. Iohannis nu îl mai vrea, în primul rând, pentru felul dezastruos în care a guvernat. Iar când face asta are în vedere că sunt o sumedenie de lucruri pentru care nu vrea să răspundă. Să ne amintim cum chema miniștrii la Cotroceni, chipurile pentru consultări, când, în realitate, le dicta ce au de făcut. Primul ieșea la declarații Iohannis, ca să ia caimacul, apoi Orban, ca să confirme ce a stabilit președintele. E o chestiune de logică elementară. Dacă Orban și ai lui ar fi venit cu propuneri proaste, Iohannis i-ar fi zburat pe ușă imediat. Și-a impus, în schimb, ideile lui, iar Orban & Co nu au făcut decât să le aprobe. Concluzia e limpede: Orban e de vină, deci, fără Orban!

author avatar
Valentin Boeru
3.589 afisari

11 COMENTARII

  1. Dacă nu și-a dat seama că este folosit înseamnă că e prost. Să nu ne mai mirăm de ce am ajuns atât de jos. Cu un prost la cârmă scufundarea e sigură.

  2. Singura solutie rationala pentru impiedicarea ducerii Romaniei in prapastia coloniei umile subdezvoltate fara nici o perspectiva , ESTE SUSPENDAREA (INLATURAREA ) DIN FUNCTIE A MERCENARULUI IOHANIS CEL CARE A PRIMIT ACEASTA MISIUNE DE LA STAPANII LUI EXTERNI DE A NE FACE O TARA, COLONIE SUBDEZVOLTATA FURNIZOARE DE SCLAVI !!!
    Din pacate Iohanis si propaganda lui mafiota au reusit sa-i manipuleaze si pacaleasca pe unii romani mai saraci cu duhul care-l sustin in continuare neintelegand ca astfel contribuie la la dezastru si saracirea poporului roman !!!!!!

  3. Un roman si un japonez stau de vorba. Romanul: cum se face ca la voi treburile merg asa de bine?
    Japonezul: la noi, din 10 persoane 9 sunt proaste, una desteapta. Cea desteapta este pusa sa le conduca pe cele proaste. La voi, din 10 oameni, 9 sunt destepti, unul prost . Dar voi il puneti pe prost sa ii conduca pe cei 9 destepti.

  4. Pacat ca a ajuns presedinte un tradator de neam si tara.Pentru asta santem unde santem si vom mai fi inca multa vreme acolo.Da siii,zice bravul nostru conducator stimat si iubit????Bine ca m-ati votat sa o pot eu lalai si sa o duc bine inca 4 ani.Nici un dosar penal nu ma poate atinge pentru ca eu controlez justitia si tot ce misca in tara asta, mai zise bravul si iubitul nostru conducator.Asa este iubite conducator, ai dreptate in stralucita si luminata ta gandire!!!!Traiasca lupta pentru pace,ca zanzanie ai bagat destula intre romani!!!

  5. La 0:35 azi noapte , conform indicatiilor Raionului Tiraspol , pentru a fi in forma , am halit o galeata cu govno aburit sa alung spiritele malefice . Azi , la micul dejun , ora 8-00 punct , am facut pe gheisa japoneza si am supt putin propolis de la un barzoi zburlit , tin regim si vreau sa-mi pastrez silueta de obeza . La ora pranzului , 13:59 , a venit cisterna Salubritatii Tiraspol si am fost mufat direct la vidanja , ma simt gonflabila si s-ar putea sa zbor balonata pe deasupra Nistrului , obiectiv sigur pentru artileria aeriana …..hihihihihihi.

  6. S a trezit lioarba Sugiuc
    si a luat o la mustiuc
    chiar acum in pandemie
    are boala la scufie
    cerul gurii ca si smoala
    lovite ar greul si boala
    Samca rea si globalista
    luate ar naiba de muista
    luate ar dracu’ de nazist
    sorosist ,neomarxist

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!

Cireşele de import, desigur, arată delicios pe tarabă, dar pofticioşii doar le privesc deocamdată, din cauza preţului.Vestea bună este că în două săptămâni vor...

Teribilism fără margini. Tânăr filmat când era tras de o mașină, pe o saltea/Imaginile, în atenția polițiștilor – VIDEO

Teribilism al unor tineri, în Baia Mare. Imaginile filmate în plină stradă, cu „aventura” care s-a vrut a fi fost distractivă, dar care ar...
proger