AcasăPoliticaSemnalul dat de premierul Cîțu, în privința prefecților USR PLUS: ”Dacă rămân,...

Semnalul dat de premierul Cîțu, în privința prefecților USR PLUS: ”Dacă rămân, ar însemna să…” – VIDEO

Premierul Florin Cîțu a primit, miercuri, o întrebare-cheie cu privire la prefecții USR PLUS.

Totul, în contextul în care s-a aflat că deși Dan Barna a demisionat din postura de vicepremier în Guvernul Cîțu, pas pe care l-au făcut, recent, și miniștrii USR PLUS care făceau parte din Executiv, reprezentanții formațiunii politice din cadrul eșaloanelor 2 și 3 au rămas în funcții.

Cum s-a vehiculat, pe surse, că în cursul zilei următoare prefecții și subprefecții USR PLUS ar urma să fie demiși, întrebat despre acest lucru, miercuri, la Antena 3, Cîțu a răspuns în primă fază: ”Când iau o decizie vă anunţ. Mi s-ar părea normal ca, totuşi, că dacă nu eşti la guvernare să plece tot aparatul”.

Cîțu: Nu am luat încă o decizie

Șeful Guvernului a menționat că încă nu a luat o hotărâre, însă a căutat să explice o eventuală decizie în acest sens.

”Vă spun teama mea, și e o teamă onestă: dacă rămân, dar, repet, nu am luat încă o decizie, dacă rămân ar însemna să aduc la guvernare AUR şi PSD, pentru că astăzi aceasta este coaliţia – AUR, USR, PSD. Cei care sunt astăzi numiţi de USR pot reprezenta interesele AUR şi PSD. Eu nu vreau să am guvernare cu AUR şi PSD şi atunci mai bine îi înlătur, ca să nu existe niciun fel de discuţie. Dar încă nu e luată o decizie”, a completat premierul.

Pe de altă parte, și prefectul Capitalei, Alin Stoica, declarase, orele trecute, răspunzând unei intrebări de la presă, că: ”Noi ne continuăm activitatea, toți prefecții din partea USR PLUS, până când se va decide altceva”.

În cursul acestei zile, de la Cotroceni s-a anunțat că președintele Iohannis a semnat atât decretele prin care s-a luat act de demisiile miniștirilor USR PLUS, cât și pe cele de desemnare a interimarilor. Florin Cîțu preia, astfel, portofoliul pe care îl deținuse Cristian Ghinea, la Fonduri Europene – DETALII AICI.

396 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger