AcasăPoliticaSemnalul dat de la vârful PSD, în privința rotativei guvernamentale: „Nu schimbi...

Semnalul dat de la vârful PSD, în privința rotativei guvernamentale: „Nu schimbi jucătorii care performează”

(sursa foto: psd.ro)

Rotația guvernamentală trebuie să asigure în continuare o administrare eficientă – transmite, miercuri, PSD-ul, prin vocea secretarului general al formațiunii politice, Paul Stănescu. „Din orice schimb de ministere trebuie să rezulte o formulă care să asigure în continuare buna guvernare” – spune Stănescu.

Secretarul general al PSD susține că, deși anul 2022 a fost „unul plin de provocări la nivel național și regional, coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR-minorități a demonstrat că este o construcție care poate trece peste dispute politice, atunci când interesul general o cere”.

Stănescu: Vrem să guvernăm eficient

„Am reușit de mai multe ori să ținem în frâu conflictele sau să le menținem în limite normale, democratice. Am implementat, de fiecare dată, politici adoptate prin consens. Această coaliție are toate șansele să intre în istorie ca o formulă politică care a trecut România printr-una dintre cele mai grele perioade de după revoluția din 1989.

Revenind la prezent, discuțiile despre menținerea sau rediscutarea conducerii ministerelor în cadrul rotației la guvernare trebuie să aibă loc dintr-un motiv foarte simplu: vrem să guvernăm eficient. Există un principiu în acest sens și în sport: nu schimbi jucătorii care performează”, a transmis Paul Stănescu, miercuri, 18 ianuarie, într-un comunicat de presă.

Stănescu spune care e singurul punct din protocol ce nu poate fi negociat

Secretarul general al PSD dă de înțeles că singurul aspect din cadrul protocolului coaliției asupra căruia nu vor admite negocieri este acela care prevede că Marcel Ciolacu îi va succede lui Nicolae Ciucă, în funcția de premier, la rocada ce urmează să aibă loc în mai.

„Nu avem nevoie de episoade de haos politic, cum au existat până la intrarea PSD la guvernare. Din orice schimb de ministere trebuie să rezulte o formulă care să asigure în continuare buna guvernare. Dacă vom considera că este bine ca PSD și PNL să păstreze anumite ministere, atunci vom decide consensual, ca parteneri în coaliție. Nimeni nu trebuie să refuze eficiența guvernamentală pentru interese personale sau politice.

Singurul punct din protocol care nu poate fi negociat este alternanța funcției de premier, de la Nicolae Ciucă la președintele PSD, Marcel Ciolacu, care va avea loc în luna mai.

Deși au fost perioade complicate și mulți care prevesteau ruperea coaliției, am dovedit că suntem responsabili.

Trebuie să continuăm urmărind buna guvernare, chiar dacă nu toți vedem lucrurile la fel. Însă, mereu ne punem la masa negocierilor și nu ne ridicăm până nu avem un consens în privința soluțiilor pentru români”, mai transmite Paul Stănescu în comunicatul de presă.

author avatar
Andrei Coman
244 afisari

2 COMENTARII

  1. Performanta = furt, atunci Ministrii PSD si PNL pot dormi linistiti, Tatuca vegheaza penru ei, sa doarma-n pace si avutzie

  2. Societatea financiară specializată în toate domeniile de împrumut.
    Vă punem la dispoziție oferte adaptate la toate nevoile dumneavoastră de finanțare cu un credit personal și investim în proiectele dumneavoastră majore.
    Aceasta este rezervată companiilor și persoanelor serioase care caută un împrumut pentru a-și finanța proiectele.
    Oferim împrumuturi persoanelor fizice: credite de consum, credite pentru locuințe, achiziții de credite, achiziții de datorii pentru a consolida toate datoriile într-un singur împrumut, împrumuturi școlare pentru studenți, împrumuturi auto.
    Vă însoțim în finanțarea proiectelor dumneavoastră, cum ar fi construcția casei, a birourilor, a afacerii dumneavoastră sau a unui proiect care necesită finanțare externă.
    Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații despre oferta de a fi mulțumit: Email: poulaintherese4@gmail.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

De ce românii cumpără tot mai mult produsele marcă proprie ale supermarketurilor. Nu e vorba doar despre preţ

Retailerii au observat că au început să se golească, într-un timp cât mai scurt, rafturile pe care sunt aşezate produsele marcă proprie.Cercetările de piață...

Misterul piramidelor egiptene, desluşit! Cum au fost construite mai ușor în urmă cu 4.700 ani (VIDEO)

A apărut o nouă teorie despre construirea piramidelor circulă în ultimele zile. Acestea ar fi fost construite mult mai ușor pentru că în preajma...
proger