AcasăPoliticaSemnalul dat de Firea. Care sunt „urgențele țării în acest moment” și...

Semnalul dat de Firea. Care sunt „urgențele țării în acest moment” și cine le-ar putea rezolva

(sursa foto: Facebook)

În contextul în care, pe fondul depunerii mandatului de către premierul desemnat Ciucă, urmează noi negocieri pe care le vor purta cei de la PNL, Gabriela Firea face trece în revistă câteva probleme stringente, care ar trebui să-și găsească rezolvare cât mai curând. E nevoie de un guvern „format din oameni profesioniști” – dă de înțeles social-democrata.

Principalele aspecte asupra cărora se oprește senatorul PSD țin de problemele generate de COVID-19 la nivel național. „Urgențele țării în acest moment : medicamente anti-virale eficiente și accesibile ca preț în toate farmaciile, dotarea spitalelor cu tratamente pentru bolnavii cu forme covid mai grave, măsuri pentru diminuarea facturilor la utilități, care îi împovărează pe toți românii, fie angajați sau angajatori”, transmite Firea, marți, 2 noiembrie, via Facebook.

Social-democrata care a condus, până toamna trecută, Primăria Capitalei susține că „aceste urgențe pot fi rezolvate de un guvern format din oameni profesioniști, responsabili, onești, care cunosc problemele și știu cum trebuie acționat imediat. Și cu o majoritate stabilă în Parlament”.

Ciolacu: PSD îşi asumă şi în această criză să intre la guvernare

Mesajul Gabrielei firea vine în contextul în care, orele trecute, Marcel Ciolacu menționa, de la sediul PSD, că „PSD îşi asumă şi în această criză să intre la guvernare”. „Vom vedea înspre ce direcţie duc lucrurile”, a afirmat Ciolacu, întrebat fiind dacă Partidul Social Democrat e pregătit să facă un astfel de pas- intrarea la guvernare.

Ciolacu a subliniat, totodată, că la acest moment România nu are nevoie de un guvern minoritar.
„Am constatat că, după încă zece zile de criză, anumiţi lideri politici au spus clar că nu poate să treacă prin Parlament un guvern minoritar, lucru pe care noi îl spunem de la începutul crizei – că indiferent dacă este un Guvern USR, PNL, PSD, România nu are nevoie în acest moment de un Guvern minoritar. Toate scenariile rămân deschise în continuare şi cred cu tărie că întoarcerea la popor este cea mai corectă”, a mai afirmat liderul social-democraților.

275 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger