AcasăPoliticaSemnalul dat de Cîțu înaintea Congresului PNL: ”Această competiție este deja tranșată”...

Semnalul dat de Cîțu înaintea Congresului PNL: ”Această competiție este deja tranșată” – VIDEO

(sursa foto: Facebook/Raluca Turcan)

La doar câteva zile de când a anunțat, flancat de mai multe nume cunoscute din cadrul PNL-ului – între ei Raluca Turcan, Alina Gorghiu, Rareș Bogdan și Emil Boc – că va intra în cursa pentru prima funcție în cadrul Partidului Național Liberal, actualul premier a fost auzit aducând în discuție nevoia de reformă la nivelul formațiunii politice.

”România se schimbă și toată clasa politică, ați văzut că trece prin transformări în ultima perioadă. Este rândul și PNL să facă acest pas spre o conducere nouă, să mergem spre o viziune nouă, europeană, avem nevoie de reformă”, a declarat, în primă fază, Florin Cîțu, luni seară, prezent în studioul Digi24.

Cîțu: Niciodată nu am cedat un centimetru în fața PSD

Aspirant oficial, așadar, la șefia PNL-ului – cursă în care îl are drept principal adversar chiar pe actualul președinte al partidului, Ludovic Orban – premierul a dezvăluit în ce direcție ar urma să meargă formațiunea politică, în cazul în care ar ajunge în fotoliul de lider.

”Partidul Național Liberal este partidul care conduce această coaliție de guvernare astăzi, eu cred că poate mai mult. Cred că Partidul Național Liberal are resurse umane în primul rând, oameni care doresc reformă, oameni care nu vor să mai facă compromisuri, (…) oameni care să fie mândri în fiecare moment că sunt membri ai PNL. (…) Au existat și momente dificile, de aceea eu vă spun că eu nu voi face compromisuri niciodată și deja mă știți foarte bine.

În patru ani de zile – ca senator, ministru al finanțelor – am fost cel mai atacat om de PSD, cele mai multe moțiuni simple împotriva mea, niciodată nu am cedat un centimetru în fața PSD. Asta e direcția în care vom merge – liberalism. Am trăit toată viața pe principii liberale, am aplicat principiile liberale și așa voi face și în viitor”, a afirmat Cîțu.

”Cred că nu mai trebuie să mai demonstrez”

Totodată, actualul șef al Executivului a dat un semnal cât se poate de clar, că e încrezător în șansele sale la Congresul din toamnă, când vine vorba despre cursa pentru prima funcție în cadrul PNL-ului. Fără să spună câte filiale exact îl susțin în această competiție pentru șefia partidului, Cîțu a dat de înțeles că nu ar avea emoții.

Ieri (duminică-n.n) au fost multe filiale lângă mine, care au spus înainte că îl susțin pe domnul Ludovic Orban, tocmai pentru că nu exista un contracandidat.

Acum există un contracandidat, și vom vedea care este numărul filialelor în acel moment. (…) Din punctul meu de vedere, această competiție este deja tranșată, cred că nu mai trebuie să mai demonstrez, am demonstrat ca ministru al finanțelor publice, această guvernare este o guvernare de succes, nu o spun doar eu, o spun toate cifrele, (…) deci în acest moment ce am avut de demonstrat am demonstrat, ceea ce trebuie noi să demonstrăm ca liberali, ca PNL, este că se poate cu o Românie liberală – de care să se bucure toți românii – să ardem acele etape – 30 de ani de zile am fost țara cu cel mai mic PIB per capita din UE.

Se poate să ardem aceste etape, să ne apropiem și noi de mijlocul UE în ce privește PIB-ul per capita. (…) Liberalismul este singura soluție pentru a reduce sărăcia”, a susținut premierul.

176 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger