AcasăPoliticaSemnalul dat de Ciolacu firmelor italiene: „Veniți să investiți în România, pentru...

Semnalul dat de Ciolacu firmelor italiene: „Veniți să investiți în România, pentru că veți avea numai de câștigat” – VIDEO

sursa foto: captură video

„Veniți să investiți în România, pentru că veți avea numai de câștigat” – sună mesajul transmis joi, 15 februarie, de către premierul Ciolacu firmelor italiene.

Aflat în vizită de lucru în Italia, Marcel Ciolacu a ieșit, joi, la declarații alături de șefa Guvernului de la Roma, Giorgia Meloni.

Italia este al doilea partener comercial al României. Avem semnale că statisticile oficiale vor arăta că schimburile comerciale bilaterale au depășit 20 de miliarde de euro în 2023, un nou record.

În același timp, observ cu satisfacție că românii de aici au ajuns pe locul doi într-un clasament al străinilor care își deschid afaceri în Italia, cu zeci de mii de firme și întreprinderi individuale. În plus, mai multe companii românești importante au investit în Italia în ultimii ani: Banca Transilvania, Digi, Bitdefender sau UiPath, toți lideri în domeniile lor de activitate”, a afirmat Ciolacu, joi, de la Roma.

Ciolacu: „Sunt aici pentru a da un semnal puternic și către firmele italiene”

Și a adresat un mesaj firmelor italiene, în ideea de a veni să investească în România. „Sunt aici pentru a da un semnal puternic și către firmele italiene. Veniți să investiți în România, pentru că veți avea numai de câștigat!

Mediul de afaceri italian prezent deja în România contribuie la dezvoltarea economică a țării noastre. Chiar zilele trecute am fost la un șantier naval cu acționariat italian unde lucrează 4000 de oameni și am fost impresionat de modul și condițiile de lucru.

Dorim să folosim și mai mult know-how-ul din Italia și să realizăm un transfer de competențe și cunoștințe în așa fel încât competitivitatea economică a ambelor state să crească și să dezvoltăm cât mai multe inițiative comune. Într-o anumită măsură, antreprenorii din România și din Italia ne-au luat-o înainte, iar noi trebuie să ne propunem să întărim aceste legături economice și să facilităm acoperirea mai multor piețe”, a mai spus Ciolacu.

Totodată, șeful Guvernului român a menționat că în prezent există multe proiecte comune de o importanță strategică.

„În zona transporturilor și construcțiilor, în materie de energie sau în domeniul apărării, există un potențial semnificativ pe care dorim să îl valorizăm. De aceea, miniștrii de resort au discutat intens fiecare problematică în vederea identificării celor mai bune soluții pentru întărirea cooperării noastre”, a conchis Marcel Ciolacu.

author avatar
Andrei Coman
215 afisari

4 COMENTARII

  1. Poate le faci pret preferențial la energie,gaze și taxe??? Cine mai vine la ce tarife ai??? Dacă faci preferențial ești un tradator ca pe alea românești le ai dus la faliment.

  2. ce ar fi de spus de catre unul ca ciolacu aflat n calatorie dupa voturi ,prosi care sa se inroleze voluntat cu un imecil precum acest talvar care este numit si ministru al apararii plecat dupa ,,prosteala,, care NU a tinut !

  3. Ciolakino,
    Dar un pic de suport pt romanasii care investesc in economia Romaniei gasesti? Sau asta nu intra in fisa postului pe care il ocupi?

  4. „Veniți să investiți în România si veti pleca in chiloti dupa ce pierdeti toti banii”
    Ciolacu: ” Am foame de bani”

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger