AcasăPoliticaSemnale dinspre PSD: Florin Cîțu, premier până la primăvară!

Semnale dinspre PSD: Florin Cîțu, premier până la primăvară!

Florin cituSemnale dinspre PSD: Florin Cîțu, premier până la primăvară!

PSD a decis, în urma întâlnirii de joi seară dintre Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, să nu participe la susținerea Guvernului Ciucă.

Cel mai probabil Florin Cîțu va rămâne premier interimar atât timp cât îi permite Constituția. Lucru confirmat, vineri, de președintele PSD, Marcel Ciolacu. Potrivit liderului social-democraților, se iau în calcul alegeri anticipate care ar putea fi organizate în primăvară. Cu alte cuvinte, guvernul condus de Florin Cîțu ar putea rămâne interimar pentru alte câteva luni. „Categoric! Întoarcerea la popor nu este nicio rușine și nicio catastrofă.”, a declarat Ciolacu, potrivit Antena 3.

PSD: Susținerea guvernului Ciucă, o greșeală

Liderul social-democraților a explicat motivul pentru care susţinerea unui guvern minoritar condus de generalul Nicolae Ciucă este o greşeală.

„Partidul Social Democrat (PSD) rămâne cosecvent şi consideră că soluţia unui guvern minoritar este o greşeală foarte mare şi noi nu putem susţine aşa ceva. Când ai de a face cu patru crize: şi economică, şi sanitară, şi socială, şi politică, nu poţi trece prin aceste crize cu un guvern minoritar. Îţi trebuie un guvern stabil cu o majoritate în Parlamentul României.

Un guvern minoritar este o ruptură între Guvern şi Parlament. Ştiu că au existat guverne minoritare în România, dar nu într-o astfel de situaţie de criză. Cu certitudine, PSD nu va vota un guvern minoritar. Nu este luată o decizie în acest sens, dar acest lucru îl voi recomanda colegilor mei.

Nu am purtat niciun fel de negocieri cu PNL în acest sens. Era şi acest lucru o soluţie, nu am exclus. Dar România nu are nevoie în acest moment de un guvern minoritar.”, a declarat Marcel Ciolacu.

Guvern de tehnocrați

PSD a avansat ideea unui guvern de tehnocrați sau de participare la guvernare cu miniștri, dar PNL și Klaus Iohannis nu au acceptat niciuna din variante. Au cerut să fie susținuti ca și guvern minoritar, cu promisiunea ca din martie să se formeze un guvern care să reziste 3 ani.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că liderii politici au „întins” deja prea mult răbdarea românilor şi este cazul să fie luată o decizie în privinţa crizei politice.

„În ceea ce priveşte criza politică, eu fac un apel la toţi liderii politici cu reprezentare parlamentară că deja întindem prea mult răbdarea românilor şi este cazul ca clasa politică să ia o decizie. Întotdeauna cea mai proastă decizie e când nu iei nicio decizie. Momentan, am discuţii în continuare cu domnul prim ministru desemnat. (…) Aşteptăm să deblocăm această criză”, a spus Marcel Ciolacu, la sediul central al PSD.

author avatar
Andreea Vlad
731 afisari

4 COMENTARII

  1. Vasilica va rămâne până-n 2050. Până atunci, Romania…Cade de pe harta continentului. Iar Vasilica SuperPrimata se va întoarce la origini. Adică in mlaștina subtropicala

  2. Mai da niste contracte…auzi consultanta de 5 milioane pentru reforma….pensiilor !
    In plina criza….de bani !

  3. sâ nu inceapâ scarba de CIȚU SÂ DE A BANI DE LA PENSIONARI, CÂ A MAI LUAT SÂ MITUIEASCÂ PE CEI DE LA PSD CÂ A MAI FÂCUT ASTA

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger