AcasăPoliticaSemnal înaintea ședinței decisive de la PNL, în privința pensiilor și a...

Semnal înaintea ședinței decisive de la PNL, în privința pensiilor și a salariilor: „Nu vor fi în programul de guvernare propuneri populiste”

(sursa foto: Facebook/PNL)

Până să se reunească liderii liberali, în cadrul ședinței Biroului Politic Național, în care să se discute și, eventual, să se ia o decizie cu privire la strategia PNL privind noul guvern și să stabilească exact dacă merg alături de PSD sau de USR, senatorul Alina Gorghiu a trecut în revistă prioritățile formațiunii politice din care face parte.

„Decizia PNL pentru negocierile privind viitorul guvern va fi luată în BPN. Prioritățile rămân salvarea vieților românilor și menținerea ritmului de creștere economică”, susține Gorghiu, într-un mesaj transmis luni după-amiază, pe Facebook.

Gorghiu: PNL nu dorește să se pună în pericol stabilitatea economică

În aceeași postare, liberala face trimitere la programul de guvernare, cu accent pe faptul că nu vor fi propuneri „imposibil de pus în practică în condițiile actuale”. Un semnal pentru viitorii parteneri de guvernare ai liberalilor.

„PNL nu renunță la misiunea asumată în programul de guvernare, de a reforma România. Nu vor fi în programul de guvernare propuneri populiste, imposibil de pus în practică în condițiile actuale. Cei care doresc să vină, alături de noi, la guvernare, să aibă în vedere că:

– PNL nu dorește să se pună în pericol stabilitatea economică, trebuie continuată strategia fiscal-bugetară actuală și este exclus să introducem impozite și taxe noi;

– PNRR trebuie să rămână așa cum a fost aprobat;

– Planul Național de Investiții ”Anghel Saligny” trebuie să fie implementat pentru că există deja solicitări de la primari din toate partidele politice;

– referitor la Justiție, nu avem voie să facem pași înapoi. Viitoarea coaliție trebuie să închidă MCV;

– mergem înainte cu reforma pensiilor, a salarizării și a administrației publice;

– ne interesează ceea ce putem livra pentru populație, programul de guvernare, obiectivele, NU oameni și funcții”, susține Gorghiu.

Grindeanu, anunț despre pensii și salarii

După ședința de luni a conducerii PSD, respectiv a Consiliului Politic Național (CPN), și anume anume aceea că „PSD va începe negocierile cu PNL, UDMR și minorități”, prim-vicepreședintele Sorin Grindeanu a trecut în revistă mai multe măsuri pe care PSD-ul le vede pe termen scurt. Iată ce anunțase Sorin Grindeanu, despre pensii și alocații:

„Aplicarea imediată a Legii 27/2019 cu indexarea de la 1 decembrie a pensiilor cu 11 % și creșterea indemnizației sociale minime cu 200 de lei, la 1000 de lei pe lună. 2. Creșterea alocațiilor pentru copii de la 12 decembrie, la nivelul stabilit prin Legea 14/2020. Despre salariul minim – de la 1 ianuarie 2022, creșterea salariului minim pentru studii generale la 2250 de lei, și la 2600 de lei pentru studii superioare. De la 1 iulie 2022, creșterea salariului minim pentru studii generale la 2740 de lei și la 3000 de lei pentru studii superioare. Termenul va fi definitivat după discuții cu partenerii sociali și mediul de afaceri”.

Anterior în cadrul conferinței de presă, Grindeanu subliniase că „CPN și-a dat acordul pentru că suntem deschiși să negociem pentru a urgenta rezolvarea problemelor românilor”. Și că „toate discuțiile din cadrul Consiliului Politic Național s-au concentrat pe prioritățile de guvernare în viziunea PSD”.

author avatar
Andrei Coman
173 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger