AcasăPoliticaIohannis, semnal de ultimă oră pe tema comasării alegerilor! „Pasă” la Guvern:...

Iohannis, semnal de ultimă oră pe tema comasării alegerilor! „Pasă” la Guvern: „Care cu care se pot comasa…” – VIDEO

sursa foto: captură video

În contextul în care se discută tot mai mult despre eventualitatea comasării alegerilor, în 2024 urmând să aibă loc patru rânduri de scrutin – europarlamentarele, localele, parlamentarele și prezidențialele -, șeful statului a făcut declarații de ultim moment.

Așa s-a aflat că actualul lider de la Cotroceni nu se opune comasării de alegeri. Scenariu în privința căruia se pare că partidele de la guvernare – PSD și PNL – ar fi căzut de acord.

Șeful statului susține că patru rânduri de alegeri – și anume europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale – ar fi „prea mult”.

„Nu sunt împotriva unor comasări de alegeri”, a afirmat miercuri, 7 februarie, preşedintele Klaus Iohannis, la Strasbourg, în timpul unor declarații de presă comune susținute cu preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

Iohannis: „Va elucida guvernul”

Totodată, președintele dă de înțeles că Guvernul va decide modul în care ar putea fi comasate „legal” și „constituţional” alegerile.

Alegerile vor avea loc toate în acest an, patru rânduri de alegeri. Este foarte mult. Care cu care se pot comasa în mod legal, corect şi constituţional va elucida guvernul şi coaliţia de guvernare.

Eu nu sunt împotriva unor comasări de alegeri. Dacă se face bine, dacă se organizează din timp şi se anunţă, este o metodă de a reduce numărul de scrutine”, a spus şeful statului, răspunzând unei întrebări din partea presei.

Amintim că, potrivit unor surse, PSD și PNL ar fi căzut de acord să existe o comasare a alegerilor. E vorba, deocamdată, doar despre un scenariu, nefiind anunțat nimic oficial. Ar fi vorba despre o eventuală comasare a alegerilor locale cu europarlamentarele, în iunie, dar și despre ipoteza privind o eventuală comasare a parlamentarelor cu prezidențialele -turul 2.

Citiți și:

COMASAREA alegerilor = ÎMPĂRȚIREA cașcavalului! Ciolacu negociază cu pistolul la tâmplă

author avatar
Andrei Coman
222 afisari

3 COMENTARII

  1. Jeguri peneliste, nu conteaza cum le comasati, ca tot o sa dispareti la cosul de gunoi al istoriei dupa urmatoarele alegeri!

  2. Iohanus , ai ceva între dinți! O fi spanac sau cacaramele? -Ia dă Carmen o scobitoare!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger