AcasăPoliticaLudovic Orban anunță noi restricții. De când se vor reintroduce? „Se va...

Ludovic Orban anunță noi restricții. De când se vor reintroduce? „Se va impune carantină pe 14 zile”

Ludovic Orban, luat la rost în văzul lumii: ”Sunteți o slugă mai mare ca...”

Premierul Ludovic Orban a afirmat, miercuri, că tot mai multe orașe din țară se apropie de scenariul roșu.

De asemenea, Ludovic Orban a atras atenția la modul în care se folosesc mijloacele de transport în comun, care sunt al doilea factor de risc major de răspândire a noului coronavirus.

Ludovic Orban a spus că solicită măsuri de protecție în școli

Premierul Ludovic Orban a afirmat că a solicitat Comitetelor Județene o implicare mai serioasă pentru limitarea răspândirii a noului coronavirus.

„Am organizat o videoconferință cu prefecții din țară și cu comitetele județene pentru situații de urgență. Subiectul acestei videoconferințe a fost intensificare acțiunilor autorităților în lupta contra răspândirii coronavirusului.

Le-am solicitat să urmească mai multe linii de acțiune:

  1. În școli să fie respectate toate măsurile de protecție școlară.
  2. tot în școli, deciziile care se iau la nivelul Comitetului pentru Situații Urgență să țină cont de reglementările Guvernului, nu după bunul plac al unor directori de școli.

Din analizele efectuate de INSP și Ministerul Sănătății se vede clar că riscul cel mai mare de infectare a fost în cadrul evenimentelor nunți, botezuri și alte tipuri de evenimente.

Am solicitat Comitetelor Județene o implicare mult mai serioasă în implementare măsurilor legale adoptate de autorități, o intensificare a acțiunilor de control și nu în ultimul rând o intensificare a comunicării cu cetățenii”

În acest sens le-am solicitat să urmărească mai multe linii de acțiune. În primul rând, în școli să fie respectate toate măsurile de protecție sanitară. Tot în școli și în universități, deciziile care se iau la nivelul CJSU, să țină cont de reglementările legale”.

„Cer măsuri de protecție în școli”, a spus Orban.

Premierul știe care este riscul cel mai mare de răspândire a coronavirusului

Ludovic Orban a declarat că s-a constatat că multe dintre cazurile de infectare cu Covid-19 au avut ca punct de pornire evenimentele de tip nunţi, botezuri.

„După analizele efectuate de INSP şi de specialiştii din cadrul Ministerului Sănătăţii şi DSU, se vede clar că riscul cel mai mare de infectare a fost în cadrul evenimentelor: nunţi, botezuri şi alte tipuri de evenimente. În care nu s-au respectat măsurile de protecţie, numărul maxim de persoane şi alte reguli care ar fi trebuit respectate.

Al doilea factor de risc l-a constituit transportul, atât public, cel urban şi mai ales cel intrajudeţean, interjudeţean şi transportul spre platforme industriale, de acasă la locul de muncă şi de la locul de muncă spre casă. Am solicitat intensificarea controalelor privitoare la respectarea regulilor. De asemenea, luarea de decizii foarte clare. Acolo unde legislaţia impune trebuie introduse decizii de restricţii pentru a putea preveni răspândirea virusului”, a declarat Ludovic Orban.

Vor fi  reintroduse noi restricții

Premierul Ludovic Orban a mai spus, că de săptămâna viitoare, se vor reintroduce restricții pentru personele care vin România.

„Primarii până la alegerile locale, mulți dintre ei, s-au temut să ia decizii și impunerea măsurilor. Acum au deplină autoritate în reducerea numărului de infectări.

Am discutat cu colegii. Știți că nu am mai acutualizat stuația din alte țări pentru că am așteptat să fie ceva unitar la nivelul UE. Vom decide luni, în CNSU, să reintroducem restricții pentru țările care au un nivel de îmbolnări mai mare decât cel din România.

Nu se va impune carantinarea dacă vin cu un test COVID și stau până în 3 zile pe teritoriul României.

Pentru ceilalți, care vor să stea mai mult, se va impune carantină pe 14 zile. În cazul în care nu doresc, în a 5-a zi vor putea face un test și vor ieși din carantină”, a spus Ludovic Orban.

 

author avatar
Eli Dan Davidescu
405 afisari

3 COMENTARII

  1. Ne dam arama pe fata !
    Asta este liberalul pe care l-am pohitit, un lingau si un egoist !

  2. @ Ăștia vorbesc de carantină ca să nu zică de banii pe care ar fi zis ăia de la UE că o să-i dea dacă sunt aleși liberalii, așa cum povesteau liberalii până să se facă alegerile locale, ?

  3. Deci băieți acum ati votat, rupeți rândurile si marș in casa toata iarna….. si fara figuri de iesit in strada ca este penal. Același popor de dobitoace, sclavi si slugi fara coloana vertebrală.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger