AcasăPoliticaSemnal al europarlamentarilor. Comisiei Europene nu-i pasă de canalul Bîstroe

Semnal al europarlamentarilor. Comisiei Europene nu-i pasă de canalul Bîstroe

Canalul Bâstroe merge mai departe

Sfidarea ucrainenilor la adresa României are o bază. Comisia Europeană le-a dat aprobarea tacită să facă orice pentru a-și scoate cerealele din țară, indiferent de consecințe. Europarlamentarul Carmen Avram ne spune că, la nivelul Comisiei Europene, s-a decis să se facă tot posibilul pentru a ajuta Ucraina să-și finanțeze războiul, iar lipsa de reacție în fața pericolului distrugerii Deltei Dunării este extrem de sugestivă.

Politica externă dezastruoasă a României își arată rezultatele. România nu contează nici în Uniunea Europeană și nici în altă parte. Canalul Bîstroe a fost adâncit și se va adânci și mai mult, dat fiind că Ucraina are aprobarea tacită a Comisiei Europene de a face orice pentru a-și finanța războiul. ”Reprezentanții FAO mi-au spus că ucrainenii lucrează la portul Ismail, ca să scoată grânele pe acolo. Culoarul de transport al Ucrainei pe canalul Bîstroe este susținut de Comisia Europeană, pentru că, din nou, noi doar reacționăm. Comisia Europeană susține Ucraina și o ajută să facă tot ce este posibil pentru a-și scoate grânele din țară și pentru a-și finanța războiul. Prin urmare, având în vedere că nu am auzit pe nimeni de la Comisia Europeană condamnând adâncirea canalului Bîstroe, după atâta vreme, de când vorbim despre asta, se înțelege că se întâmplă. La modul teoretic, într-o perioadă normală, Comisia Europeană și-ar fi exprimat îngrijorarea față de ceea ce se întâmplă în Delta Dunării și ar fi cerut un studiu de impact pentru a se vedea cum va afecta Delta Dunării, care este un obiectiv unic și protejat UNESCO. Dar acestea nu sunt vremuri normale și atunci politica se schimbă”, ne-a declarat europarlamentarul Carmen Avram. Aceasta consideră că nu este normal să ajungem în situații în care primim recompense de nimic, suntem refuzați la Schengen și trebuie să ne rugăm de alții să ne recunoască niște drepturi și că România ar trebui să aibă o politică externă foarte puternică.

Suntem irelevanți

Faptul că suntem în UE și în NATO nu este suficient și trebuie să legăm relații de prietenie foarte strânse cu țările din UE, dar și cu țările din afara UE, susține europarlamentarul Carmen Avram. ”În fiecare zi, văd cum se luptă fiecare țară să obțină cât mai mult și noi trebuie să facem asta. Pentru că lumea se schimbă în timp ce noi vorbim și dacă noi în momentul ăsta nu devenim relevanți și suficienți de fermi și de puternici, lumea se va schimba fără noi și noi vom fi împinși cu niște ani în urmă. Pentru că jocurile se fac acum, pentru că toată lumea vrea să câștige din această schimbare de lume. Ucraina vrea să câștige pentru a supraviețui, Germania vrea să-și salveze industria auto, Franța are industria de armament și vrea să creeze o armată europeană, Olanda vrea să-și impună politica ei agricolă, prin care care să transforme totul în agricultură organică și toate au la bază un lobby foarte puternic care se traduce în final în legislație europeană, care lovește direct în noi, pentru că noi nu suntem jucători mari, diplomatic vorbind. Ceea ce ni se întâmplă nouă acum este rezultatul acestei delăsări în materie de politică externă, pentru că nu am fost tot timpul acolo, prezenți, și nu avem relații”, ne-a precizat europarlamentarul Carmen Avram.

Măsurători de fațadă

Ucraina a acceptat, în cele din urmă, măsurătorile pe canalul Bîstroe, dar cu navele și echipamentele ucrainene. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a susținut însă că ucrainenii au dat un acord parţial pentru începerea măsurătorilor pe braţul Chilia, partea ucraineană, însă doar de la kilometrul 22, nu de la kilometrul 11, cum solicitase partea română. „Insistăm ca flota de nave specializate a României să primească acces şi pe celelalte sectoare ale braţului Chilia (între km 11 şi km 22), dar şi pe canalul Bîstroe”, a afirmat ministrul Sorin Grindeanu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.160 afisari

9 COMENTARII

    • Ti-l bagi in c ur dreptul ala ca daca nu vine UE si ti-l baga. Te f ut in gura de latrau digital. Suge p u la lui Ma Ciuca si gata.

      • Pardaillan , ba hoit in putrefactie , sculamentista de mata te-a ratat si in loc sa te inghita a facut un excrement ca tine

        Muistule , ai talent la supt poola tu cu mata

    • astea sunt lozinci !
      Cand Joianis a iesit si a zis sa nu certam ucrainenii, a facut-o in stiinta de cauza!
      Acolo trebuie facut curat. Va intra masiv o alta natie spre completare locuri goale. Apoi , se va extinde ( prin financiar) in Moldova peste si inainte de Prut.
      In 25 ani , avem o natie prospera si liniste.
      Iar pulifricii care pier … ce conteaza ?
      Cine se uita la furnici cand le ia ploaia?
      🙁

    • Cine incalca legislatia Europeana si a prevederilor UNESO raspunde civil sau penal.Raspunderea nu e doar prin ” a face” ci si prin pasivitatea/ omosiunea celor din UE care sunt platiti sa o faca si nu o fac.

  1. Poate se trezesc acum si romanasii, si isi vor da seama cam ce fel de tradatori ordinari au la conducarea coloniei lor esuate semi-bananiere de tot rahatul !! Bai, nu va mai baga nimeni in seama de prin 1990, nu de acum, inca de atunci toti se pisau cu bolta pe ciurukurile ordinare de la Bukale, zisi si kondukatori !! Bai, chiar speram sa distruga odata ukro-na-zistii aia criminali si Delta Dunarii, ca restul e cam praf peste tot, si le ei, si in colonie !! Bai ciukanezule, ca sa fii sigur ca masori bine pe acolo, pe canalul Bastroe, unitatea de masura trebuie sa fie bokuletul, il bagi pe pitikul ala idiot cu capul in jos in apa, si il lasi asa cam 5-10 minute, iar dupa aia vezi daca mai makane ceva, adica daca mai face Mak, Mak !! Ha ha ha 🙂 Un ukro-na-zi bun din colonia aceea nazista a lui Jewboy Jewlenski zdrelinski e un ukro-na-zi betivan mort 🙂

  2. A crezut cineva ca colonia (cacofonie intentionata) are vreo insemnatate? Cand au fost slugile apreciate? De slugi te folosesti si apoi le bagi sub masa unde le este locul. De cate ori sa se mai spuna ca nu contam, nu existam decat in masura in care trebuie sa dam degeaba, sa cumparam fiare vechi, sa primim gunoaiele stapanilor, etc.

  3. Daca intradevar vreti o rezolvare pe Canalul Bâstroe solicitati conducerii incapabile?/ticaloase?/tradato are? a Romaniei sa inceapa dragarea Canalului Sulina. Aceasta ar fi perfect legala (canalul Sulina este singurul canal navigabil oficial) si cred ca am putea-o face cu bani europeni (daca UE nu e ipocrita) . S-ar creste debitul pe zona romaneasca a Deltei si astfel s-ar mai echilibra situatia. Iar daca chiar vrem restabilirea situatiei, ar trebui ca tot materialul dragat sa fia deversat in Dunare aval de Sulina. Intrebati un specialist onest, nu orice politruc obedient.

  4. Cine să facă, ce să facă, ucrainienii au avut acordul lui iohanis și trabucul, restul este can can

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger