AcasăPoliticaȘeful NATO spune lucruri trăznite: “Dacă Putin depune armele, vom avea pace”

Șeful NATO spune lucruri trăznite: “Dacă Putin depune armele, vom avea pace”

Jens Stoltenberg vorbește ca un amator

Jens Stoltenberg pare să se fi trezit abia acum la realitate. Recunoaște că “trebuie să ne pregătim pentru un război lung în Ucraina”. Ca și când Alitanța Nord-Atlantică s-ar fi așteptat ca armata lui Putin să ridice steagul alb după cum vrea Occidentul.

„Majoritatea războaielor durează mai mult decât se anticipa când au început”, a declarat secretarul general al NATO într-un interviu acordat grupul de presă german Funke. „De aceea, trebuie să ne pregătim pentru un război lung în Ucraina”, a adăugat el.

Boală lungă, moarte sigură: Rusia a invadat Ucraina în februarie anul trecut, iar contraofensiva Kieului, anunțată în iunie de președintele Volodimir Zelenski, a înregistrat puține progrese în ceea ce privește respingerea pozițiilor rusești în sudul și estul țării.

„Toţi dorim o pace rapidă”, a continuat Stoltenberg.Care toți? Păi dacă un război se prelungește mai mult decât se anticipa când a început, atunci e limpede că șansele unei păci mulțumitoare  pentru Ucraina, Occident și Rusia se pierd în ceață.

“Dacă președintele Zelenski și ucrainenii încetează să lupte, țara lor nu va mai exista”, a mai susținut șeful NATO. “Dacă Putin și Rusia își depun armele, vom avea pace”. Mai degrabă începerea luptei pentru pace.

Stoltenberg spune că „nu există nicio îndoială că Ucraina va fi în cele din urmă în NATO”, fără a preciza un termen de aderare realist. Kievul a fost dus cu preșul în timpul summitului Alianţei din iulie.

Garanțiile de securitate pentru Ucraina vor funcționa când “se va termina acest război”, a precizat același Stoltenberg. Era mai bine dacă ne explica cum va reuși Zelenski(urmează să-l viziteze pe președintele american Joe Biden la Casa Albă săptămâna aceasta) să-și reînnoiască cererea pentru furnizarea de sisteme de rachete tactice (ATACMS).

Se așteaptă să fie anunțate mai multe arme pentru Ucraina, dar ATACMS nu se află pe listă. În acest context incert, afirmațiile lui Stoltenberg nu înseamnă nimic nou.

Nimeni nu îndeamnă NATO să dezvăluie planuri secrete în sprijinul Ucrainei, dar a spune numai că războiul devine lung este deja o banalitate. Mai ales, treaba cu Putin care depune armele în schimbul păcii se încadrează într-un scenariu SF.

Nu e clar dacă Stoltenberg este sfătuit de consilieri sau dacă vorbește  doar să lungească platitudini. Oricum, arată un amatorism care nu are ce căuta la nivelul înalt al NATO. Kremlinul are de ce să râdă.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.751 afisari

21 COMENTARII

  1. Daca otan nu se va baga in coasta rusilor, va fi pace. Daca nu, otan va reveni la granitele de dinainte de 1996. De bunavoie, sau de nevoie.

    Si c cati la c ur si cu coada pe sus. Astia sunt stoltenbergii, radu tudorii, prelipcenii si altii asemenea din nato cu bideu care-i si intrece la mestecat tampenii.
    Poporul roman NU ESTE DE ACORD si NU DORESTE ca bombardierele strategice americane B52H si avioanele de spionaj si razboi electronic P8 A Poseidon, tot americane, sa mai desfasoare misiuni de sustinere a ucrainienilor contra rusilor. NU SUNTEM DE ACORD!
    DE CE aceste misiuni de sustinere a unui razboi nebun de pe teritoriul romanesc(Dobrogea si Marea Neagra)?
    De pe teritoriul romanesc, au fost cel putin 3 astfel de misiuni pro Ucraina cu B52H si P8 A Poseidon in acest an. In stransa legatura cu aceste zboruri, Crimeea si Baza din Sevastopol au fost lovite cu precizie.
    Asta ca sa nu racniti cand baze americane din Romania vor fi trosnite de rusi.

    • poporul roman nu esti doar tu si urmasii bolsevicilor care ati infectat tara asta cu forme de viata asemanatoare celor din imperiul maro. Rusii tai nu sunt in stare decat sa se trazneasca singuri, NATO nu s-a bagat nicaieri, Romania a intrat in NATO din propria vointa si din nevoia de a fi protejati de hoarda muscala de la est care astazi nu are nicio sansa sa atace pe nimeni altcineva in afara de copiii si civilii pe care-i omoara in Ucraina, spre admiratia unor animale ca tine si neamurile de bolsevici autohtoni care fie nu cunosc istoria crimelor facute de muscalin Romania, fie sunt urmasi de muscali sau urmasi ale slugilor muscale.

      • Daca nu erai rusofob aveai gandire limpede, dar ceata ordonata din capul unor achiesati la ordin nu se ridica argumentand ci doar la ordin, cand se va trada din nou. Politica expansionista a Nato au declarat-o de multi ani chiar ganditorii aplicarii ei, dar portavocile oarbe securiste sclave nu au acces la adevar, ci doar la minciuni. Nato a pierdut, iar noi iarasi suntem in barci gresite, dar vom schimba luntrea atunci cand se va oportuniza .. Momentul. Dureros dar trebuie spus raspicat Romania nu mai are strategi de calibru, pentru ca nu ai cu cine, in servicii si ministere ghideaza filosofia banului si a puterii. Bogatie cat mai multa si influenta pentru controlul supusilor de pe plantatia subordonata cia si mosad.. Asta s-a vrut, asta avem! Patria a priori!!! Bine baaaa!

      • iesi din cotet si circula. Romania e mare si ai unde merge peste tot.
        romanii s-au saturat de mizeriile nato, de bagabonteala americanilor. si daaa, poporul roman este satul de cat banet au muls jegosii de americani din bugetul nostru pentru armament invechit.
        bani ce puteau fi bagati infrastructura, educatie, investitii.
        moartea violenta alui teo peter este inca vie in memoria romanilor, faptasul american fiind repede extras si bine mersi.
        si daaa, poporul roman isi aminteste si cat ne_au muls rusii dupa ce anglo-saxonii ne-au vandut la betia negocierilor.
        asa ca indreapta-te de spate si fii roman verde ca rolul nostru in acest spatiu geo-politic nu este sa stam capra si sa sugem clantele ambasadelor straine!

  2. Desi dupa sumitul de la Vilnius NATO si Rusia au convenit in scris la incheierea ,,razboiului”, sclavii NATO au fost fortati sa-si incalce a doua oara intelegerea scrisa si sa prelungeasca asa-zisul razboi pentru ca tarile UE sa trimita bani in SUA Company prin Satania si productia de ADRENOCROM sa continue, si poate asa se ajunge la un razboi atomic asa cum isi doresc reptilele Rockefeller si Rothschild, dar nu mor caii cand vor jivinele.
    In maxim doua saptamani SUA Company Rockefeller va fi declarata oficial in faliment si va fi scoasa la mezat pentru ca asa se intampla cu orice companie falimentara.

    Liderii marionetă NATO sub hipnoză https://vk.com/video629036819_456239854 ; Rezoluția antinazistă a ONU NU A FOST SEMNATA de SUA și Ucraina https://vk.com/video629036819_456239773 ; Minciunile lui Zelensky
    https://vk.com/video629036819_456239941 ; Reclama lui Zelensky … https://vk.com/video629036819_456239811 ; Adevărul despre Ucraina https://vk.com/video629036819_456239813 ; Adevărul despre SUA https://vk.com/video629036819_456239714 ; Naziștii din Ucraina https://vk.com/video629036819_456239794; Sute de Km de tuneluri sub Ucraina… https://vk.com/video629036819_456239766 ; Rușii strâng cadavrele inamicilor – ucrainenii refuză să ia compatrioții morți https://vk.com/video629036819_456239756 ; Un jurnalist german spune că localnicii se plâng de armata ucraineană nu de ruși Ucrainenii când s-au retras au tras cu tancurile în spital… https://vk.com/video629036819_456239702 ;
    Adrenocrom drogul elitelor https://vk.com/video629036819_456239684 ; NATO arde livezi și palmieri în Irak dând vina pe încălzirea climatică https://vk.com/video629036819_456239925 ; Fosta candidată la președinția SUA: Ucraina este o dictatură nazistă https://vk.com/video629036819_456239847;

    Cine sunt cei care vor să omoare 90% din omenire https://vk.com/video629036819_456239952

    • Singurul sclav de pe aici esti tu, care slavesti o natie amorfa, gata sa moara pentru o mana de mafioti, aplaudaci ai crimelor in masa, violurlor de copii si alte astfel de atrocitati care fac parte din istoria muscalilor, una dintre victimele acetora fiind tocmai natiunea din care faci parte si a carei istorie nu o stii…sclav muscal

      • Cum te-ai prins ca sunt singurul care slavesc pe aici cu o roaba de pseudonime care de care mai hazlii ? Raionul intentioneaza sa ma lase la vatra pentru grave deservicii aduse cauzei , am vechime 9 ani si nu ma incadrez pentru pensionare , sa vad incotro o apuc …

  3. Sa o creada el ca Putin se va multumi cu ucraina. El se inarmeaza din anii 2000 . de ce nato nu l-a vazut?

  4. lasati aici numai comentarii promuscali…va doresc sa traiti in muscalia cu toti, si sa fiti sclavii unor imbibabti de vodka analfabeti si lipsiti de empatie si sa va aduceti aminte cu dragoste de vremurile cand le faceati ode pe aici celor mai mari criminali din istoria omenirii si celei mai scarboase natii de pe planeta

    • Tovarase, iti pute Romania?!
      Daca romanii spun adevarul inseamna ca sunt pro muscali?
      Asta este adevarul vazut de pe Luna: nato si-a extins influenta cu mult peste acordurile convenite cu rusii.
      Si daca rusii au rabdat intrarea Romaniei in nato, uite ca sulita ucraina bagata de sua in coasta lor nu mai accepta.
      Fiti demni si nu mai pupati in cc uu rr nici estul nici vestul. Romania sa-si vada propriul interes si atat, neutralitate pana la capat. Noi am fost fripti si de nemti si de rusi si de americani si mai nou de ucrainieni. DESTUL!, SI PREA DESTUL!

  5. intrebarea care se pune: cat o sa va mai suportam pe astia slavitori de muscali pe aici ? nu vreti sa plecati singuri la ei in imperiul maro pe care il iubiti ?

  6. „Șeful NATO spune lucruri trăznite: “Dacă Putin depune armele, vom avea pace”
    Marmota aia mai inveleste ciocolata in staniol? Stie cineva ?
    Cum sa depuna Putin armele?

  7. Nu s a inteles nici pana acum,miza cea mai mare in aceasta amarata tara o are neito sau rasia ,ca de aici se vede nevoia de razbel!! Capete patrate toti ca ei se bat pe pielea altora.Dumnezeu sa nu i ierte!!!

  8. Stimate Cetatean-Moderator si stimati Cetateni-Comentatori,
    Opinia Publica din ROMANIA si din Lume trebuie sa stie ca cei mai importanti candidati la Presedentia SUA, in alegerile generale care vor avea loc in aceasta Tara in Noiembrie anul viitor, Donald Trump, Robert Kennedy Jr., si Vivekananda Ramaswamy se pronunta ferm, constant si fara echivoc pentru incetarea IMEDIATA a focului in Conflictul din Ukraina. O escaladate O.T.A.N. a acestui conflict este, de aceea, improbabila. Dupa 1991, structurile O.T.A.N. au crezut ca STATUL RUS e fie mort d-ea-bine-lea fie bolnav sau ca doarme. De aceea au ales sa se apropie incet, pis, pis sa nu-l trezeasca cumva daca nu e mort. S-au apropiat si au dat cu batul in Yugoslavija mai intii si ce sa vezi, a aparut la Kremlin un baiat tinar, blond,ochi albastri, cu centura neagra la Judo si la Contraspionaj, destept foc si curajos-neoie-mare… Au impuns apoi cu batul in Cecenia si Georgia sa vada daca se poate misca si s-a miscat…Acum O.T.A.N.u’ impunge cu batul si mai tare in Ukraina sa-i testeze reflexele asa cum fac baietii obraznici cind sint scapati fara supraveghere in menajeria circului…

  9. Adevăratul Putin a fost judecat în 2010, actualul este un avatar creat si protejat de cei care ne apara pe noi de noi si de jivinele khazare si reptiliene.
    https://vk.com/video629036819_456239823
    Putin primit în Emiratele Arabe
    https://vk.com/video629036819_456239937
    Un jurnalist german spune că localnicii se plâng de armata ucraineană nu de ruși
    Ucrainenii când s-au retras au tras cu tancurile în spital…
    https://vk.com/video629036819_456239702
    Adevărul despre SUA
    https://vk.com/video629036819_456239714
    Adevăratul Biden – observați diferența dintre el și actuala clonă
    https://vk.com/video629036819_456239744
    Adevărul despre Ucraina
    https://vk.com/video629036819_456239813
    Dezvăluirea lui Zelensky
    https://vk.com/video629036819_456240936
    Minciunile lui Zelensky
    https://vk.com/video629036819_456239941
    Adevărul despre Ucraina
    https://vk.com/video629036819_456239813
    Reclama lui Zelensky …
    https://vk.com/video629036819_456239811
    Naziștii din Ucraina
    https://vk.com/video629036819_456239794

  10. Atentie mare !
    Acest creier are pretentia ca dirigueste treburile CELEI MAI MARI SI MAI AGRESIVE ALIANTE MILITARE DIN ISTORIE.
    E mai destept un telefon de acum 20 de ani decit ipochimenul asta !

  11. Dupa ce ucraina intra bine spre Azov, rusii o sa distruga barajele din amonte si o sa taie retragerea, apoi o sa-i toace. Ofensiva o sa se transforme intr-un dezastru.

  12. Multumim moderatorului , mai sunt si postari de ROMANI in National : 18:24:34 ( Igor incercatul ) , 18:27:10 ( gigore matei ) , 18:32:16 ( Prigo ) .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger