AcasăPoliticaȘeful MAI a ieșit cu cifre, după proteste. Bode: ”În regulă, protestați,...

Șeful MAI a ieșit cu cifre, după proteste. Bode: ”În regulă, protestați, dar…” VIDEO

Șeful MAI a ieșit cu cifre, după proteste. Bode: ”În regulă, protestați, dar...” VIDEO

Continuă reacțiile pe scena politică pe marginea recentelor proteste din Capitală și din orașe mari are țării, pe marginea restricțiilor, unele dintre ele încheiate după miezul nopții.

Astfel, după ce premierul a susținut, în prima parte a zilei, că ”oamenii pot să protesteze, atât timp cât nu încalcă legislaţia în vigoare”, un mesaj în aceeași notă a venit și de la liberalul aflat în fruntea Ministerului de Interne.

”Dreptul de a protesta este un drept câştigat cu sânge la Revoluţia din 1989. În consecinţă, acest drept trebuie protejat, trebuie încurajat. Nu cred că aţi văzut din partea membrilor Guvernului sau a Coaliţiei la guvernare mesaje care să intimideze astfel de activităţi”, a susținut Lucian Bode, luni, într-o conferință de presă.

Mai mult, ministrul de Interne a prezentat și cifre referitor la protestele de duminică seară, unele dintre ele încheindu-se spre dimineață, acesta anunțând că au fost ”24 de proteste în 24 de locaţii cu 4.075 de participanţi”.

Bode: În regulă, protestați, dar respectați regulile de protecție sanitară!

Totodată, oficialul guvernamental a cerut oamenilor care ies în stradă să nu dea uitării măsurile de protecție sanitară, inclusiv masca. ”Fac un apel către toţi cei care doresc şi simt nevoia să participe la astfel de manifestări: respectaţi normele de protecţie sanitară.

Este dreptul vostru să participaţi la astfel de proteste, dar nu puteţi pune în pericol sănătatea celor din jur – pentru că o mie de oameni care participă la proteste într-o locaţie (…) fără mască, fără respectarea măsurilor de protecţie sanitară, peste câteva ore vor fi în societate, potenţial o mie de persoane care pot infecta alţi oameni nevinovaţi care respectă măsurile de protecţie sanitară. În regulă, protestați, dar respectați regulile de protecție sanitară!”, a mai fost auzit spunând ministrul Bode, în fața presei.

Anterior în cursul acestei prime zile din săptămână, Florin Cîțu mai spunea: ”Eu îi înţeleg pe români că după un an de zile au obosit, toţi am obosit, ne luptăm cu pandemia de un an de zile şi am făcut toate eforturile. (…) Vom face toate eforturile şi sunt gata să stau la masă cu orice vine cu soluţii pentru a-i ajuta pe români în această perioadă dificilă”.








394 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bai Bode, unde e mai exact acel fitil care trebuie aprins, ca toti au deja flacara pregatita 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger