AcasăPoliticaȘeful Guvernului pune presiune pe ministrul Voiculescu: ”Să vină cu soluții”- VIDEO

Șeful Guvernului pune presiune pe ministrul Voiculescu: ”Să vină cu soluții”- VIDEO

După ce a subliniat că ”obiectivul rămâne până la sfârşitul lunii septembrie să vaccinăm 10,4 milioane de români asta înseamnă 70% din populaţia activă”, șeful Executivului a făcut referire la situația paturilor de Terapie Intensivă – subiect intens discutat în ultima perioadă, pe fondul situației generate de noul coronavirus.

”Am fost la întâlnirea CNCCI (ședința Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției-n.n) duminică, iar informațiile pe care le-am avut atunci nu au fost foarte bune. Numărul de paturi din ATI scăzuse de la începutul anului până acum, deși am spus foarte clar că nu vreau să văd acest lucru. Dar unii manageri de spitale au decis să reducă numărul de paturi în ATI”, a susținut Cîțu, marți, aflat la Craiova.

Șeful Guvernului a mai declarat că a cerut să se mărească rapid numărul de paturi la Terapie Intensivă. ”De aceea am cerut foarte clar și urgent să crească numărul de paturi la 1.600. Este noua țintă pentru membrii CNCCI. Știu că Ministerul Sănătății a avut ieri întâlniri pe această temă. Avem nevoie să creștem urgent numărul de paturi ATI la 1.600 cel puțin, în perioada următoare, ca să ne asigurăm că nu vom avea probleme. Nu lipsesc resursele. Toate ministerele – și mai ales Ministerul Sănătății are resursele necesare pentru a crește numărul de paturi”, a declarat Florin Cîțu.

”Ministerul Sănătății să vină cu soluții, să crească numărul de paturi la 1.600”, a mai punctat premierul, în cadrul conferinței de presă de marți.

Cîțu: Ministerul Sănătății a întârziat nepermis de mult

Pe de altă parte, întrebat în privința unui alt subiect de interes pentru cadrele medicale, aspect ce ține până la urmă de campania de vaccinare începută la nivel național pe 27 decembrie anul trecut, premierul a avut un răspuns destul de tranșant.

Totul, după ce s-a aflat personalul medical din centrele de vaccinare nu ar fi fost plătit în ultimele două luni, chiar coordonatorul campaniei de vaccinare venind cu precizări pe acest subiect (VEZI AICI). ”Am cerut ieri (luni-n.n) domnului Gheorghiță o informare pe această temă, a trimis o notificare către Ministerul Sănătății, Ministerul Sănătății a spus că se va face plata în următoarele zile. Dar, e adevărat, a întârziat nepermis de mult”, a afirmat Florin Cîțu.

94 afisari

1 COMENTARIU

  1. Voiculescu n-are solutii, cum n-are nici diploma, e zerroul romanesc, el ia de la saraci si da la bogati

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger