AcasăPoliticaȘeful CCR, decis să nu lase recentul atac al premierului Orban fără...

Șeful CCR, decis să nu lase recentul atac al premierului Orban fără urmări. O să afle toată lumea!

Șeful CCR, decis să nu lase recentul atac al premierului Orban fără urmări. O să afle toată lumea! (sursa foto: Twitter)

Spre deosebire de alte dăți în care au mai existat critici fățișe venite de la vârful Guvernului la adresa forului pe care îl conduce, președintele Curții Constituționale a ales să dea o replică recentelor declarații venite din partea premierului Ludovic Orban, care a calificat drept ”abracadabrantă” o decizie a CCR-ului și a vorbit despre ”politrucii” din componența acestui for. Mai mult, s-a aflat că de la nivelul Curții ar putea fi formulată inclusiv o sesizare Comisia de la Veneţia.

”Am impresia că prim-ministrul are o altfel de pandemie împotriva Curţii Constituţionale şi a mea personal, incitând și opinia publică împotriva acestei importante instituţii. (…) Din păcate, am impresia că scaunul a adăugat acelui cuvânt ‘pandemie’ alte dimensiuni specifice bolii scaunului. Eu l-am cunoscut şi îl cunosc pe domnul prim-ministru de mulţi ani şi de aceea am un pic de fereală şi de respect ca să-i răspund în aceiaşi termeni pe care i-a folosit dânsul cu politruci şi cu nu ştiu ce.

Ştiu că dânsul a urmat (…) studii la TCM Braşov, nu ştiu dacă a făcut înalte studii pe care să le şi absolve, politice, care să-l justifice să ne califice pe noi, Curtea Constituţională, cum ne califică. Eu nu mă refer la mine, toţi colegii mei sunt profesionişti cu experiență, cu expertiză, care nu pot fi calificaţi în niciun chip politruci„, a ținut să precizeze Valer Dorneanu, joi seară, la Antena 3.

Împart ‘vina’ cu Avocatul Poporului

Președintele Curții a adus în discuție și atacurile venite de la Guvern în direcția actualei conduceri a instituției Avocatului Poporului.

”Noroc că a apărut și doamna (Renate) Weber, cu Avocatul Poporului, și mai împărțim ‘vina’ de a fi distrugătorii țării și ai democrației. (…) În nicio țară din Europa un prim-ministru nu-și permite să aibă un asemenea limbaj și asemenea atacuri suburbane la adresa Curții Constitutionale”, a mai punctat Dorneanu.

Pasul următor

Întrebat în această privință, Dorneanu nu a exclus o eventuală sesizare a forurilor internaţionale, după aceste recente declarații ale premierului. ”O să discut cu colegii mei, am mai avut asemenea discuţii şi am tot avut rezerve asupra oportunităţii de a face un demers. Cred acum că lucrurile au luat o amploare care impune neapărat o asemenea intervenţie la Comisia de la Veneţia, la Consiliul Europei, la Asociaţia Curţilor Constituţionale. (…) Avem în vedere să sesizăm Comisia de la Veneţia şi Consiliul Europei şi, în mod sigur, Asociaţia Curţilor Constituţionale din Europa”, a anunțat Dorneanu, citat de stiri.tvr.ro.

De la ce a pornit totul

Reacția președintelui Curții Constituționale vine după ce tot joi seară, aflat în studioul unei televiziuni, Ludovic Orban a lansat un nou atac în direcția CCR-ului. ”Dați-mi voie să spun câteva cuvinte despre decizia CCR, care mi se pare abracadabrantă, care mi se pare o încălcare flagrantă a Constituției de către organismul care trebuie să fie paznicul Constituției. Trebuie schimbat ceva, nu se mai poate așa cu asemenea… Trebuie schimbată componența CCR, trebuie eliminați politrucii de acolo. Trebuie să intre numai magistrați cu cariere serioase în spate, nu oameni care au făcut politică și care sunt numiți acolo ca să răspundă la comenzi politice”, a declarat premierul, la Digi 24.

599 afisari

9 COMENTARII

    • Bine face Dorneanu , LUMEA NU E PROASTA , sa afle toata lumea ce se intampla cu CCR din Romania , sa pateasca ca la CEDO si sa se faca , din nou , de cacao !

      • DORNEANU SE CREDE PRESEDINTELE MARII ADUNARI NATIONALE , uite ce scrie in A.K-24 de azi , 17-10-2020 : ” CTP TRANSANT : DORNEANU DE CE NU A SESIZAT COMISIA DE LA VENETIA SI CAND A LUAT HOTARAREA CU KOVESI ? ORBAN ARE DREPTATE ”

  1. Ce jigodie poate fi Orban asta!!!Se vede ce a sluga lui iohanis,un sas nesimtit,increzut,prost de impunge,laudaros,puturos…si slugarnic in fata celor care ne vor atata bine…in frunte cu coana Merkel.Ce ai ajuns biet popor roman!Cinste voua celor care l-at votat!Iata cum v-a resplatit,ne-a omorat pe capete si vor mai murii multi multi dintre ai nostrii,asta numai ca sa-si faca el damblaua:sa dispara ROMANII din PSD.Calci pe cadavre d-ule presedinte!Ai ajuns in o functie pe care nu o meriti!Sa-ti fie rusine!!!!!!Istoria te va condamna!!!!Sa fi sigur de asta!!!PS:iNAINTE DE 89 ORBAN SPALA VECEURI.Deci ce pretentii sa ai de la el.

  2. …..Sa elimine politrucii din CC ?! Adica politruci ar fi doar cei propusi/desemnati de partidele de opozitie nu si cei desemnati de PNL si Iohannis ! Aroganta lor nu mai are limite. Toti romanii sa fie de acord fara sa cracneasca cu deciziile lor, fara rezerve si fara comentarii ! Ei sunt elita societatii iar votantii celorlalte partide niste nulitati ! Dictatura lui Iohannis si a PNL este in plina desfasurare cu largul concurs al multor romani, mult prea multi din pacate, cu capul in nori. Somn usor romani !

  3. Dupa cum vedeti,”Statul de drept ” al lui Iohanis,a inceput incet incet sa-si dea arama pe fata.Daca in continuare isi vor atinge „telul ” de a pune stapanire si pe Parlament,dupa cum ne asigura f. increzatori „tandemul Stan si Bran inaugureaza,”bazandu-se evident pe ” Lege” ,STS-ul fiind cel care va „stabili ” rezultatul alegerilor,calea spre „Romania mea,la CHEREMUL MEU”,va fi „inaugurata.” Sa vedeti atunci „justitie independenta,CCR „restructurat”,Constitutie restructurata,eventual cu ” Republica prezidentiala ” Dupa pohta ce-am pohtit.Dupa modelul lui Otto cel Mare,mixat cu putin Hitlerism,Putinism si Trumpism.Adica dezbina-i si domina-i cu ” Legea mea votata de Parlamentul meu”,in mana. Pana cand va exploda iarasi ” mamaliga.” „Viitor de aur ” Romania are.

  4. DORNEANU ESTE UN BOSOROG NOTORIU CARE TREBUIA SA FIE PE BANCA DE REZERVA ……. DE MULT TIMP DACA NU AR FACE PARTE DIN ACEIASI MAFIE CU ORBAN CARE A DISTRUS ROMANIA IN ULTIMII 30DE ANI……………………….

    • Vrem ca Dorneanu sa nu fie schimbat pana la moartea naturala si imbalsamat la CCR pentru pelerinajul emigrantilor din spatiul ex-sovietic .

  5. Cititi articolul din Comisarul.ro , astazi , ora 07: 21: ” CTP / POATE O SA CASTIGE PNL ALEGERILE , DAR II VA FI GREU SA GUVERNEZE . CCR VA LUCRA IN CONTINUARE PENTRU PSD ” ” Nu-i o noutate la aceasta Curte a lui Dorneanu . Sau ar trebui sa-i spunem ” Curte AL lui Dorneanu ” Ca dansul ARE O ALTA GRAMATICA A GENITIVULUI . L-am auzit si eu azi la televizor : ” PARLAMENTUL ESTE A POPORULUI ” ZICE DOMNUL DORNEANU . DANSUL FIIND … ARE DOI ” CRIERI” IN CAP , E PROFESOR UNIVERSITAR …” PARLAMENTUL ESTE A POPORULUI !”

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger