AcasăPoliticaŞeful ANAF a demisionat. Ce arată documentul publicat de Lucian Heiuş, odată...

Şeful ANAF a demisionat. Ce arată documentul publicat de Lucian Heiuş, odată cu demisia

Şeful ANAF a demisionat. Ce arată documentul publicat de Lucian Heiuş, odată cu demisia (sursa foto: Facebook/Heius Lucian Ovidiu)

Lucian Heiuș a anunțat luni seară, 29 mai, că pleacă de la șefia ANAF, fără a spune însă și care e motivul. Surse din Guvern spun că premierul ar fi cerut mai multor șefi de instituții publice să plece, „din cauza găurii de la buget”.

În comunicatul în care și-a anunțat demisia, Lucian Heiuș a spus că a colectat cu câteva miliarde în plus față de anul trecut.

Șeful ANAF și-a anunțat demisia printr-o scrisoare deschisă

„În primele cinci luni din 2023, s-a rambursat TVA în valoare de 11.451 milioane lei și s-au încasat 148,02 miliarde lei, cu 9,4 miliarde lei mai mult decât în perioada similară a anului precedent”, a transmis Heiuș.

Președintele ANAF spune că regretă că nu a putut duce până la capăt procesul de modernizare al ANAF și proiectele începute. În același document, Heiuș a făcut un scurt bilanț al instituției pe care a condus-o.

Lucian Heiuș afirmă că în 2022, ANAF a reuşit să colecteze la buget 353,3 miliarde lei, cu 58 miliarde mai mult faţă de anul precedent, şi să ramburseze TVA în valoare de 27,99 miliarde lei, faţă de anul anterior când s-au rambursat doar 24,34 miliarde lei.

Premierul i-ar fi cerut plecarea din cauza deficitului

În primele cinci luni din 2023, s-a rambursat TVA în valoare de 11.451 milioane lei, şi s-au încasat 148,02 miliarde lei, cu 9,4 miliarde lei mai mult decât în perioada similară a anului precedent. Iar faţă de programul comunicat de Ministerul Finanţelor, se înregistrează un minus de 8,9 miliarde lei, din care 8,5 miliarde lei sume necolectate de către Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, spune Heiuș.

Pe lângă demisia șefului Fiscului, Ciucă a cerut demisia și șefilor de la Vamă și Mari Contribuabili, tot din cauza „găurii” bugetare, potrivit G4Media. Lucian Heiuș a fost numit la data de 5 mai 2022 la conducerea ANAF, din poziţia de secretar de stat în Ministerul Finanţelor, fiind susținut de PNL.

author avatar
Andreea Vlad
385 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ciuca are de adus niste neamuri in locul celor 2 demisi Asta cu ,,gaura ”e un pretext de prostit copiii

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger