AcasăPoliticaNoaptea ca hoții. Au fost aleși șefii de la Senat şi Camera...

Noaptea ca hoții. Au fost aleși șefii de la Senat şi Camera Deputaţilor, într-o ședință cu SCANDAL din Parlament!

Ludovic OrbanŞefii de la Senat şi de la Camera Deputaţilor, aleşi în creierii nopţii. SCANDAL la şedinţă

Membrii coaliţiei au trecut la treabă şi au ales, în noaptea de luni spre marţi, şefii de la Senat şi de la Camera Deputaţilor. Şedinţa s-a întins până spre dimineaţă şi a presărată cu scandaluri.

Anca Dragu, preşedinte la Senat

Anca Dragu, susținută de PNL, USR PLUS și UDMR, a fost aleasă președinte al Senatului. Ea a obținut 75 de voturi din partea senatorilor.

Dragu l-a avut contracandidat pe Lucian Romașcanu, din partea PSD. Acesta a obținut 51 de voturi, conform postului Digi24.

Au fost prezenți în sala de plen 133 de senatori care au votat. 7 dintre aceste voturi au fost nule. Anca Dragu, fost ministru de Finanțe, este prima femeie care va ocupa funcția de președinte al Senatului.

Ludovic Orban, preşedinte la Camera Deputaţilor

Ludovic Orban a fost votat președinte al Camerei Deputaților, într-o ședință care s-a întins până târziu în noapte. Președintele PNL l-a învins la vot pe candidatul PSD, Alfred Simonis.

Ședința a fost una cu scandal, după ce decanul de vârstă de la AUR, deputatul Lucian Feodorov, care conducea plenul, nu a vrut să mai continue ședința în care ar fi urmat să fie ales președintele Camerei.

În cele din urmă, ședința de plen a fost prezidată de Ibrahim Hussein, deputat al minorităților naționale.

Florin Cîţu, viitorul premier?

Liderii PNL, USR PLUS și UDMR s-au înțeles să-l susțină pe Florin Cîțu pentru funcția de premier, pe Anca Dragu pentru șefia Senatului și pe Ludovic Orban pentru președinția Camerei Deputaților.

author avatar
Andrei Ștefan
420 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger