AcasăPoliticaȘefia USR PLUS. Cioloș, câștigător în fața lui Barna, în primul tur!...

Șefia USR PLUS. Cioloș, câștigător în fața lui Barna, în primul tur! Urmează și turul 2 – VIDEO

(sursa foto: Facebook/Dacian Cioloș)

S-au aflat rezultatele la alegerile interne de la USR PLUS, pentru șefia formațiunii politice. Dar și că va urma un al doilea tur de scrutin, dat fiind faptul că niciun aspirant la fotoliul de președinte al USR PLUS nu a obținut jumătate plus unu din voturi.

După primul tur al alegerilor, însă, s-a aflat că Dacian Cioloș a ieșit primul în preferințele votanților la scrutinul desfășurat online, urmat de Dacian Barna și de Irineu Darău, cel de-al treilea competitor în această cursă internă.

Câte voturi a obținut Cioloș, câte Barna

”Din 44.114 colegi cu drept de vot au votat 32.815. Un record de vot. (…) Rezultatele în urma scrutinului, în primul tur, sunt următoarele: Dacian Cioloș a obținut 15.111 voturi – adică 46%, Dan Barna a obținut 14.404 voturi, adică 43,9%, Irineu Darău a obținut 3.300 de voturi – adică 10,1%. Procesul continuă cu turul al doilea”, a anunțat joi la prânz Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al formațiunii.

Deputatul USR PLUS a mai precizat că al doilea tur de scrutin va începe zilele următoare și că procedura se va încheia până la Congresul formațiunii, programat pentru zilele de 2 și 3 octombrie, la Romexpo.

Ce a anunțat deja Irineu Darău

E de menționat faptul că Irineu Darău, senatorul de Brașov care a ieșit pe locul 3 în opțiunile votanților, în primul tur, a anunțat deja cum se va poziționa în privința turului doi de scrutin intern.

”În acest context, vreau să anunț chiar înainte de calcularea rezultatelor votului intern că nu voi susține niciun candidat în turul 2, dacă acesta va exista. Nu pot susține un candidat care atentează la democrație, după cum nu pot susține un candidat care se uită la această agresiune fără să facă nimic”, a transmis Darău, printre altele, într-o postare făcută joi pe Facebook.

319 afisari

4 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger