AcasăPoliticaȘefa Senatului, declarație neașteptată despre cel mai performant Guvern! Ce nume a...

Șefa Senatului, declarație neașteptată despre cel mai performant Guvern! Ce nume a rostit Anca Dragu! – VIDEO

Șefa Senatului, declarație neașteptată despre cel mai performant Guvern! Ce nume a rostit Anca Dragu! - VIDEO (sursa foto: facebook)

Pe fondul nemulțumirilor iscate la nivelul USR PLUS de recenta revocare a lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății, dar și a anunțului că premierul Florin Cîțu nu mai are susținerea acestei alianțe, al doilea om în stat a făcut o declarație neașteptată, duminică, cu referire la ceea ce consideră a fi cel mai performant Executiv. Mai ales că e vorba despre un Guvern condus de un fost lider al PSD-ului: Adrian Năstase.

Întrebată dacă se ia în calcul o ieșire de la guvernare, Anca Dragu, președintele Senatului, a adus în discuție necesitatea aplicării programului de guvernare și mai ales nevoia de continuitate.

”Noi suntem aici să construim. Noi vrem să aplicăm programul de guvernare în care credem, foarte mult, la care am contribuit. Avem sute de membri care au contribuit la acest program şi credem că România are nevoie de un program coerent de guvernare pe patru ani. De fapt, întotdeauna personal am insistat pentru evitarea fragmentărilor la guvernare, fie că vorbim de un minister sau de un guvern întreg. Pentru că politicile publice fragmentate nu duc la rezultate”, a declarat Dragu, la Prima TV.

În acest context, a adus în discuție Guvernul condus de către Adrian Năstase. ”Ştim bine că ministerele, în momentul în care se schimbă miniştrii, ministerele devin destul de greoaie şi reactive. Ai nevoie de această continuitate. Să amintim că cel mai performant Guvern, care ne-a adus și ne-a deschis drumul către aderarea la Uniunea Europeană, a fost guvernul de la începutul anilor 2000, Guvernul condus de Năstase”, a afirmat Anca Dragu.

Șefa Senatului: Nu este vorba despre un model politic

Explicând această concluzie căreia i-a dat glas, șefa Senatului a subliniat că s-a referit la ideea de continuitate, având în vedere faptul că Executivul Năstase a avut un mandat de patru ani.

”Nu este vorba despre un model politic, spuneam de continuitate şi că este foarte important să ai un program foarte bine structurat (…) şi să ai şansa să îl implementezi pentru că aceste schimbări, aceste rupturi de ritm, astea nu fac bine implementării politicilor economice şi sociale şi în cele din urmă ne trezim că avem foarte multe decalaje, dacă ne comparăm cu ţările europene, în toate domeniile: educaţie, sănătate, infrastructură. Asta este una dintre explicaţii”, a fost auzită spunând reprezentanta USR PLUS aflată în postura de al doilea om în ierarhia statului.

Dragu: Vrem să ne aşezăm la masa discuţiilor

În tot acest context, dar și înaintea ședintei de luni a Coaliției, în care se așteaptă să se ia decizii importante, Dragu a adus în atenție necesitatea ca formațiunile politice componente să stea la masa dialogului.

”Vrem să construim, vrem să avem şansa să punem acest program de guvernare în aplicare, dar nu oricum. Noi vrem să ne aşezăm la masa discuţiilor, asta cred că ar face orice om politic responsabil. (…) Vrem să fim și respectați la guvernare”, a mai declarat Anca Dragu, în emisiunea difuzată duminică.

Orban: Nu poți să schimbi premierul numai pentru că nu-i convine unui partid din coaliție

Pe de altă parte, liderul PNL, Ludovic Orban, a transmis, sâmbătă seară, pe Facebook, un mesaj clar, din care să reiasă, în primul rând, că actuala coaliție ”merge mai departe”. ”În ceea ce privește condițiile, răspunsul meu este foarte clar, coaliția a stabilit candidatul la funcția de prim-ministru, chiar aș putea să spun că preferința pentru colegul și prietenul meu, Florin Cîțu, în poziția de premier, i-a aparținut USR-PLUS. Nu poți să schimbi premierul numai pentru că nu-i convine unui partid din coaliție, că a fost schimbat un ministru lipsit de performanță, în mod evident, căruia opinia publică i-a apreciat în mod negativ gafele și lipsa de performanță. Așteptăm nominalizarea unui ministru care să facă lucrurile care, într-adevăr, sunt foarte importante”, susține președintele Partidului Național Liberal.

Totodată, Orban a făcut referire și la atacurile la adresa premierului Florin Cîțu, din partea miniștrilor actualului Cabinet, lansând un avertisment clar. ”Orice ministru să știe că, înainte de a-și ataca premierul trebuie să își scrie demisia. Dacă nu și-a scris demisia, trebuie să știe că va pleca acasă, exact cum a plecat acasă Voiculescu. În nicio țară democratică din lumea asta niciun ministru nu-și permite să atace premierul. Premierul e cel care conduce Guvernul, în momentul în care ataci premierul înseamnă că nu mai ai ce să cauți în Guvernul respectiv”, a avertizat Ludovic Orban.

242 afisari

3 COMENTARII

  1. ΔomNastas* ar mai avea de luat în considerare un mic amănunt (în caz ca i-a scăpat).
    DIÏCOTU poate fi și UTIȘÏID (utiș·ghid) sau chiar DEUTISC·HE (Bank). La palașinte înahinte! (pentru cine pofte·este).

  2. Sa spună *alunu dacă nu-i așa? (Știe el cine, persoana importantă, nu pot sa spui, carevasăzic așa)
    Apoi, o umila povasta și pentru Mon·tatuc·he precum : „Data aviatoare cînd mai concoctați sa conduceti mapamondu (kung flux sau asemanator), folosiți limba pe care v-au lăsat-o străbuni voștri și nu mai furați de la alți.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger