AcasăPoliticaŞefa Senatului, Anca Dragu, are un mesaj uluitor: s-ar putea întâmpla abia...

Şefa Senatului, Anca Dragu, are un mesaj uluitor: s-ar putea întâmpla abia acum ceea ce românii au votat în 2009

Anca DraguŞefa Senatului, Anca Dragu, are un mesaj uluitor: s-ar putea întâmpla abia acum ceea ce românii au votat în 2009

Se pare că în România durează aproximativ 11-12 ani pentru ca o lege pe care populaţia o dorea să fie votată şi de aleşi.

Președintele Senatului, Anca Dragu, a dat vestea la care românii nici nu mai sperau: înființarea unei comisii parlamentare comune pentru punerea în aplicare a referendumului din 2009, când românii au votat pentru un parlament unicameral, cu maximum 300 de parlamentari.

Vom înființa o comisie parlamentară comună la nivelul Camerei și Senatului, care are ca scop întregul proces electoral, dar și aplicarea acestei măsuri”, a declarat Anca Dragu la postul Digi24.

Birocraţia ne „omoară”

Comisia va fi înființată la începutul anului viitor, dacă nu se reușește în ultima săptămână din acest an.

Probabil la începutul lunii ianuarie. Încercăm și acum, săptămâna viitoare, în măsura în care vom avea toate avizele”, a mai precizat Anca Dragu.

Ţara s-a pronunţat în 2009: mai puţini aleşi

La referendumul din 2009, au fost adresate două întrebări: 1. Sunteți de acord cu trecerea la un Parlament unicameral în România? 2. Sunteți de acord cu reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane?

Rezultatul? Românii s-au pronunțat cu DA în proporție covârșitoare la ambele întrebări. Referendumul, deși validat, nu a fost pus în aplicare nici până acum. Se pare şefa Senatului, Anca Dragu, vrea să învie această lege.

Cine este Anca Dragu, prima femeie care preşedinte a Senatului

Senatorul USR PLUS Anca Dragu a fost aleasă, la 21 decembrie 2020, în funcţia de preşedinte al Senatului. Ea a obţinut 75 de voturi “pentru” şi 51 ”împotrivă”. A fost ministru al Finanţelor Publice în guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloş (17 noiembrie 2015-4 ianuarie 2017).

În perioada 2019-2020 a deţinut funcţia de director general adjunct al E.ON România, fiind coordonator al departamentelor de Afaceri Publice, Reglementare, Comunicare şi CSR, notează https://aspeninstitute.ro/.

Este membră în Biroul Naţional şi a candidat din partea Alianţei USR PLUS la Senat, circumscripţia Bucureşti, în contextul alegerilor legislative din 6 decembrie 2020.

author avatar
Andrei Ștefan
1.641 afisari

17 COMENTARII

  1. & „Obrazul subțire cu cheltuială se ține” , ? „Democrația costă însă merită” , ?

  2. Reducerii numarului de sugative parlamentare – inclusiv a ministerelor si a frecātorilor de mentā de pe-acolo – DA. Însā parlament unicameral este un jeg de imbecilitate impusā de cei care doresc sa controleze mai usor vaca de muls numitā România.

  3. @ Asta zice și să îi facă referendumul lui Băsescu lege că Băsescu nu mai este parlamentar să susțină ceea ce a propus și să desființeze camera parlamentului la care a fost numită președintă, așa cum propusese Băsescu, ?

  4. & Votantă de băsism, ,,vaccinistă”, „la conducerea” Senatului, după ce au mai dus-o și pe la BNR, la FNI și la finanțe ?

  5. Vise, vise! Ca să faci șa ceva trebuie să modifici COINSTITUȚIA ROMÂNIEI, lucru greu de realizat în actuala legislatură. Modificarea nu a putut fi făcută nici când USL avea peste 65% în Parlament, dar acum cu ciurucurile care abia s-au adunat 51%. Dar, de, vrabia mălai visează. Ei cred că dacă fac tot ce vor, la limita legii, pot face și în privința modificării Constituției. Știau ei parlamentarii de dinainte de 2000 de ce pun așa ceva în Constituție, că vor veni timpuri când capete înfierbântate sau un nou dictator, ca Johannis, vor dori modificări după cum vor mușchii lor.

  6. Stie ca nu se poate dar ne abureste cu minciunile ei de activista globalistaSasul rade si el de baza lui de valori

  7. Brava democrație. Poporul român face parte din” FERMA ANIMALELOR„. Vin toate nulitățile umane, intitulate conducerea țării să dispună de viața nostră, adică cum să ne trăim viața, cum și cînd să fim sacrificați, în ce condiții etc. De ce nu au propus după schimbarea Constituției, Parlament bicameral cu 300 parlamentari (jigodii), din care 100 la senat și 200 la Camera Deputaților, acțiune care nu poate fi considerată de alți escroci C.C.R ”neconstituțională„.
    Diversiunea occidentală și-a atins scopul privind și România. Noi vorbim, ne dăm cu părerea și ei ne fură și distrug. Scuzați. Pînă nu va veni „Lupta tuturor popoarelor pentru a scăpa de sub jugul democrației ( o falsă doctrină) Romînia nu va fi pe făgașul NORMALITĂȚII. Nu fac aluzie la comunism, că și acesta a fost o doctrină foarte proastă, cu acțiuni tot din ”Ferma animalelor„ ca și acuma. Ziceam și eu așa, că totul este planificat de călăii lumii.

  8. I-ar veni mai usor Imbuibatului navetist sa futa Romania dupa cum I se nazare sau dupa cum primeste „indicatii ” dela statul de drept” rupt in fund,U E ,un fel de ” Inalta Poarta ” la care Pardesiul se inchina pt. a avea „spate „,hotul de case cu acte false. Corect ar fi un Senat cu 100 membri si o Camera cu 200 membri. Nu poti sa-l lasi de capul lui bezmetic pe un fost traficant de copii Cocotat la varful statului. Dupa cum chiar el a recunoscut,participa la traficul de copii pe post de” translator”,in fapt un intermediar intre cumparatori si nemernicii de parinti care-si vindeau copiii.Si bineinteles ca nu pierdea timpul degeaba,un fel de agent imobiliar,dar pt.copii.Asta si Catu vor „moderniza ” Romania. Sub inaltul patronaj al noii securitati,dupa cum l-a luat gura pe dinainte pe unul dintre sefi.

  9. I-ar veni mai usor Imbuibatului navetist sa futa Romania dupa cum I se nazare sau dupa cum primeste „indicatii ” dela statul de drept” rupt in fund,U E ,un fel de ” Inalta Poarta ” la care Pardesiul se inchina pt. a avea „spate „,hotul de case cu acte false. Corect ar fi un Senat cu 100 membri si o Camera cu 200 membri. Nu poti sa-l lasi de capul lui bezmetic pe un fost traficant de copii Cocotat la varful statului. Dupa cum chiar el a recunoscut,participa la traficul de copii pe post de” translator”,in fapt un intermediar intre cumparatori si nemernicii de parinti care-si vindeau copiii.Si bineinteles ca nu pierdea timpul degeaba,un fel de agent imobiliar,dar pt.copii.Asta si Catu vor „moderniza ” Romania. Sub inaltul patronaj al noii securitati,dupa cum l-a luat gura pe dinainte pe unul dintre sefi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger