AcasăPoliticaȘedință la Palatul Victoria. Miniștrilor li se cere să strângă cureaua. Ciucă:...

Ședință la Palatul Victoria. Miniștrilor li se cere să strângă cureaua. Ciucă: „Va trebui să asigurăm reducerea cheltuielilor la…” – VIDEO

Ședință la Palatul Victoria. Miniștrilor li se cere să strângă cureaua. Ciucă: „Va trebui să asigurăm reducerea cheltuielilor la...” - VIDEO

Premierul le-a transmis, miercuri, miniștrilor Cabinetului pe care îl conduce, la șase luni de la preluarea guvernării, că la nivelul fiecărui minister va trebui să existe o reducere a cheltuielilor la capitolul bunuri și servicii.

Ciucă a anunțat și procentul din dreptul acestor reduceri de cheltuieli la nivelul ministerelor.
Doresc să fac menţiunea că, aşa cum ne-am asumat luni, în cadrul coaliției, am stabilit un nou set de măsuri care să vină atât în sprijinul activității Guvernului, cât și, mai ales, în ceea ce privește continuarea programului „Sprijin pentru România„.

Măsurile respective vin și au impact asupra a ceea ce înseamnă continuarea programului de guvernare, în sensul în care, la nivelul fiecărui minister, va trebui să asigurăm reducerea cheltuielilor la bunuri și servicii cu procentul de 10%. Este o decizie de solidaritate în actualele condiții economico-financiare și vă cer fiecăruia dintre dumneavoastră să luați măsurile necesare astfel încât să putem să ne încadrăm în acest procent”, le-a transmis Nicolae Ciucă miniștrilor prezenți la ședința de Guvern din 25 mai.

Ce anunțase Ciolacu, la începutul săptămânii

Vă amintim că în seara zilei de 23 mai, după ședința Coaliției, s-au aflat măsurile decise în cadrul întrunirii mai-marilor formațiunilor ce fac parte din alianța de la guvernare. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a listat, pe Facebook, măsurile din acest nou pachet din programul denumit „Sprijin pentru România”.

Coaliția de guvernare a decis, luni, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice de ”Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro – a anunțat în primă fază Ciolacu, înainte de a preciza următoarele detalii:

„1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.
2. Acordarea unui sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaților din sistemul public.
3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei.

Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie 2022. ”

Ciolacu: Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală

Și liderul PSD a făcut trimitere la dezideratul Guvernului de a reduce unele cheltuieli bugetare, cu anumite excepții. „Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:

A. Diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile și asistența socială.
B. Suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie.
C. Creșterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.
D. Accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției”, a mai transmis Ciolacu, în seara zilei de 23 mai, pe rețeaua de socializare amintită.

237 afisari

5 COMENTARII

  1. STRANGETI CUREAUA !!,SACUL E GOL !!!.MAI HAHALERELOR SACUL SE STRINGE DE LA GURA NU DE LA FUND !.
    TU MACIUCA, NEISPRAVITUL DE POPESCU SI DROGATUL DE CITU ATI IMPRUMUTAT BANI CA SA CARPITI BUGETUL !,DAR ATI ARUNCAT MILIARDE PE TAMPENII :1 MILIARD PE VAX VACCINURILE CE NU TE PROTEJEAZA ,DOAR ITI FAC VARZA IMUNITATEA NATURALA !;ATI ARUNCAT CU BANII PE FIARELE VECHI AMERICANE !,HABARNISTUL SI TEMBELUL DE POPESCU POFTESTE MICROCENTRALE NUCLEARE EXPERIMENTALE SI NEOMOLOGATE CU CARE SA IMANZEASCA ROMANIA !,IAR ACUM VRETI SA STRINGETI CUREAUA !,SACUL GOL !!,IAR FMI VINA SA VA TRAGA DE URECHI !,MAI BINE V-AR TRAGE O CISMA IN CUR LA TOATA GASCA.

  2. Poate mai reduc și din funcționari. Se tot lăudau că digitalizează și totuși numărul lucrătorilor s-a înmulțit.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger