AcasăPoliticaȘedință la Guvern. Orban i-a chemat pe Tătaru și Arafat la Palatul...

Ședință la Guvern. Orban i-a chemat pe Tătaru și Arafat la Palatul Victoria, după tragedia de la Piatra Neamț

Ședință la Guvern. Orban i-a chemat pe Tătaru și Arafat la Palatul Victoria, după tragedia de la Piatra Neamț (foto: gov.ro)

Ludovic Orban i-a chemat de urgență la Palatul Victoria pe ministrul Tătaru și secretarul de stat aflat la conducerea Departamentului pentru Situații de Urgență.

Ședința de lucru pe care premierul o are, începând cu ora 10, cu ministrul Sănătății, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, are loc după drama de la spitalul din Piatra Neamț, unde au murit 10 pacienți, după izbucnirea incendiului de la secția ATI de la Spitalul Județean Piatra Neamț.

Și după ce ministrul Tătaru a revenit cu concluzii ale celor constatate la unitatea medicală din Piatra Neamț, unde a mers personal noaptea trecută.

De altfel, încă de sâmbătă seara târziu șeful Guvernului a avut discuții cu secretarul de stat Raed Arafat, la sediul Ministerului de Interne, în cadrul unei celule de criză convocate după ce s-a aflat despre drama de la spitalul județean amintit.

Între timp, medicul erou, care a suferit arsuri după ce a intervenit pentru a salva pacienții din salonul afectat în totalitate de incendiu, a fost dus în Belgia, cu un avion militar, care a plecat din România duminică dimineață.

IGSU: Mai mulți pacienți transferați la Lețcani

În acest caz IGSU a anunțat că ”s-a constatat decesul celor 8 persoane aflate în incinta unde a izbucnit incendiul, iar celelalte 8 aflate în salonul alăturat au fost duse la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului. Din nefericire, 2 dintre acestea (deja aflate în stare critică din cauza infectării cu noul tip de coronavirus) au decedat”.

Totodată, reprezentanții Inspectoratului general pentru Situații de urgență au transmis că ”pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impuneau pacienților evacuați și care nu puteau fi continuate la spitalul din Piatra Neamț, s-a luat decizia transferului la Spitalul Modular din Lețcani, Județul Iași. Cele 6 persoane au fost transportate cu 2 autospeciale de transport victime multiple și 2 unități de terapie intensivă mobilă. Totodata precizăm că împreună cu acestea a fost transportată și o altă persoană confirmată pozitiv, aflată la UPU în așteptarea internării la terapie intensivă. Pe toată perioada deplasării, persoanele au beneficiat de asistență medicală acordată de echipaje ale UPU SMURD Iași”.

author avatar
Cristina Stefan
164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger