AcasăPoliticaȘedință importantă la sectorul 1. Primarul Armand, săgeți în direcția consilierilor: Dacă...

Ședință importantă la sectorul 1. Primarul Armand, săgeți în direcția consilierilor: Dacă nu vin, înseamnă că le place gunoiul

Ședință importantă la sectorul 1. Primarul Armand, săgeți în direcția consilierilor: Dacă nu vin, înseamnă că le place gunoiul (sursa foto: Facebook/Clotilde Armand)

Până să înceapă ședința Consiliului Local al sectorului 1, pe care primarul Clotilde Armand a convocat-o pentru a doua oară, după ce precedenta încercare, de vinerea trecută, de a discuta un aspect ce ține de criza gunoiului s-a lovit de lipsa cvorumului, edilul a căutat să fie cât mai convingătoare când vine vorba de importanța întrunirii.

”Am cerut să fiu eu mandatată pentru a cere cele 50 de milioane de euro pe care firma le datorează Primăriei Sectorului 1. Această şedinţă deja a fost convocată vineri, consilierii nu au venit, nu s-au prezentat.

Am dovedit între timp că, fără această mandatare, nu pot să mă duc în instanţă (…) este important ca consilierii să fie conştienţi că fără participarea lor nu vom rezolva problema gunoiului. Dacă nu vin, înseamnă că le place gunoiul. Este important ca ei să fie la un nivel de responsabilitate mai sus decât au fost până acum”, a declarat Armand, citată de news.ro.

Mesajul transmis în fața presei survine celui publicat, recent, de Clotilde Armand pe o rețea de socializare, cu referire la convocarea acestei ședințe de urgență.

”Instanța a decis și mi-a dat dreptate:

Primarul trebuie împuternicit de Consiliul Local al Sectorului 1 pentru a putea rezilia contractul cu Romprest în Justiție. Pentru că parte din acest contract este Consiliul local. Nu primarul. Ce au spus consilierii PNL după ședința de vineri la care nu s-au prezentat? Exact pe dos. Că nu trebuie acordul Consiliului Local. Iată că instanța a hotărât: „Respinge acţiunea formulată de reclamanţii Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti şi Primarul Sectorului 1 pentru lipsa calităţii procesuale active.”

Astfel, voi convoca din nou pentru mâine o ședință de urgență având pe Ordinea de zi același proiect de hotărâre ca vineri: mandatarea primarului Sectorului 1 în vederea promovării unei acţiuni având ca obiect rezilierea contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza Sectorului 1.

Sper ca de data asta consilierii PNL și PSD să se prezinte”, a scris Armand, pe pagina sa de Facebook.

Încercare eșuată

Zilele trecute din direcția Primăriei Sectorului 1 se aflase că edilul Clotilde Armand convocase pentru vineri, 23 iulie, la ora 12, ”o ședință de îndată a Consiliului Local pentru a se discuta rezilierea contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare încheiat cu Compania Romprest Service SA”.

Între timp, în ședința din 23 iulie, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a aprobat ”hotărârea privind instuirea stării de alertă și a măsurilor ce vor fi luate pentru creșterea capacității de răspuns și diminuarea impactului riscului generat de eșecul serviciului public de salubrizare de la nivelul Sectorului 1”.

S-a decis instituirea stării de alertă pe teritoriul Sectorului 1 începând cu data de 24 iulie 2021, ora 00.00, pentru o durată de maximum 30 de zile.

158 afisari

1 COMENTARIU

  1. … „este important ca consilierii”… Cacofonia ot Guadeloupe la propriu și la figurat. Penibil și ridicol.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger