AcasăPoliticaȘedință importantă la PMB. Firea, săgeți în direcția Guvernului, înaintea începerii școlilor:...

Ședință importantă la PMB. Firea, săgeți în direcția Guvernului, înaintea începerii școlilor: ”Doar promisiuni, doar teorii, doar grafice”

Firea iese la rampă cu acuzații de incompetență: ”Decizie șocantă! La ce îi condamnă guvernul pe acești bolnavi?” - DOCUMENT

În contextul în care a mai rămas doar o săptămână până la începerea școlii, iar copiii, părinții și cadrele didactice încă așteaptă să afle oficial ce vor decide autoritățile centrale cu privire la modul în care se vor relua cursurile, la Primăria Capitalei a avut loc o ședință importantă.

Este vorba despre o întrevedere pe ordinea de zi a căreia a stat avizarea amplului program de testare în mediul școlar. Respectiv a elevilor și a cadrelor didactice – profesori, învățători, educatori, dar și a personalului auxiliar din unitățile de învățământ.

Încă de la începutul ședinței, Gabriela Firea a criticat cele două ministere cu atribuții directe în stabilirea măsurilor privind începerea cursurilor, pentru că s-ar fi rezumat doar să emită doar promisiuni. ”Vrem să avem un început de an (școlar) cât de cât liniștit, pentru că suntem într-o situație specială, deosebită, de pandemie. (…) Cu regret spun că Primăria Capitalei, Consiliul General țin loc și de Ministerul Educației și de Ministerul Sănătății, pentru că din păcate nu au trimis către autoritățile locale și către școli absolut nimic care să sprijine debutul de an școlar. Doar promisiuni, doar teorii, doar grafice. Nimic concret. Nu au venit nici măștile promise, nu au venit nici tabletele promise. Se neagă în continuare eficiența testării și de aceea noi trebuie să facem tot ceea lipsește ca și activitate din partea ministerelor”, a susținut Firea.

Pe model european

Social-democrata aflată în fruntea Primăriei Capitalei a adus în discuție modelul urmat de alte state europene, în această situație criză generată de pandemia de COVID-19. ”Dorim să-i testăm și înainte de a începe anul școlar și ulterior (…) așa cum s-a procedat în întreaga Europă. Vrem să fim capitală europeană și din punct de vedere sanitar. Avem reacții foarte bune din partea cadrelor didactice, vor să se testeze. (…) Pentru copii, (…) dorim să le oferim testare gratuită doar în caz de nevoie”, a mai precizat primarul general al Capitalei în cadrul ședinței Consiliului General.

”Primăria Capitalei va suporta costurile testării tuturor elevilor care au simptome de infecții respiratorii, precum și tuturor angajații unităților de învățământ din Capitală, cadre didactice sau personal auxiliar, care doresc să se testeze cu teste Real Time PCR!”, a menționat Firea, de această dată pe pagina sa oficială de Facebook.

76 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger