AcasăPoliticaȘedință importantă la Palatul Victoria. Bode: ”Avem toate premisele create pentru a...

Ședință importantă la Palatul Victoria. Bode: ”Avem toate premisele create pentru a lua anumite măsuri de relaxare”. Ce se are în vedere!

Ședință importantă la Palatul Victoria. Bode: ”Avem toate premisele create pentru a lua anumite măsuri de relaxare”. Ce se are în vedere! (foto: Facebook)

Se așteaptă vești de la Palatul Victoria, cu privire la noi măsuri de relaxare a restricțiilor impuse de autorități, în lupta contra răspândirii noului coronavirus. Deja premierul Cîțu vorbise, recent, despre renunțarea la masca de protecție, pe plajă, de la 1 iunie. Mai nou, s-a aflat că se propune o astfel de variantă și în cazul bazinelor de înot, de exemplu.

Așa cum restricţiile au fost introduse gradual, la fel şi măsurile de relaxare vor veni tot gradual – a lăsat să se înțeleagă ministrul de Interne, în contextul în care vineri urmează să se întâlnească din nou Comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate începând cu 1 iunie.

Până să se afle concluziile acestei întrevederi programate să înceapă la ora 11, la Palatul Victoria, Lucian Bode a făcut referire la propunerile înaintate acestui Comitet interministerial din direcția instituției pe care o conduce. ”Noi, Ministerul Afacerilor Interne, am propus câteva măsuri în dezbaterea aceste ședințe și vă dau un singur exemplu – cel legat de portul măștii. (…) Cred că este momentul să propunem începând cu 1 iunie ca masca să nu mai fie obligatorie pe plajă sau în stațiunile montane. Pe plajă și în vârful muntelui este anormal să porți mască, dar în același timp să respectăm distanțarea. De asemenea, la bazinele de înot, spre exemplu, să nu mai fie obligatorie purtarea măștii. Sunt câteva propuneri de bun simț și normale pentru ceea ce ne dorim să facem”, a afirmat Lucian Bode.

De altfel, până să facă acest anunț, ministrul de Interne adusese în discuție și cifrele din dreptul cazurilor noi de coronavirus, amintind că nicio localitate din țară nu se mai află în carantină. ”Numărul de cazuri, de noi îmbolnăviri este undeva la 1.300. Numărul persoanelor vaccinate în ultimele 24 de ore a depășit 100.000. Numărul total al persoanelor imunizate la nivel național – aproape 2,2 milioane. În aceste condiții, avem toate premisele create pentru a lua anumite măsuri de relaxare”, a declarat ministrul.

Ce spusese Cîțu, de la Constanța

Aflat, joi, la Constanța, unde a discutat cu reprezentanți ai sectorului HOReCa, dar și a vizitat un centru de vaccinare, Florin Cîțu anunțase, pe fondul discuțiilor despre redeschiderea sezonului estival, ce se are în vedere de la 1 iunie în privința purtării măștii pe plajă.

”Cred că pentru 1 iunie putem să vorbim deja de eliminarea purtatului măştii pe plajă, deci aici este un consens. Am venit, bineînţeles, cu o condiţie, o distanţare pe plajă între şezlonguri, cu care industria este de acord. Dar cred că această condiţie minimă putem deja să o anunţăm, fără mască pe plajă începând de la 1 iunie”, spusese șeful Executivului.

275 afisari

3 COMENTARII

  1. Bai Bode, bai taran prost ce esti, tu vezi dublu sau triplu ? 🙂 Aia cu simt critic nu mai asculta de voi cam de minim jumatate de an, asa ca plimba ursuletul de plus pe altundeva, bai trifartaiule !! 🙂 Numai speriatii si panicatii din cultul covidian mai umbla cu carpa aia pe mecla pe afara la amiaza la 25 de grade !! 🙂 Nici un om normal la cap nu se sinucide ca asa zici sau vrei tu, bai afonule ignorant !! 🙂 Ce faceti voi e crima cu premediatare de 1 an de zile, iar de diktatura covidiana nu scoti nici un cuvant, bai oligofrenule imbecil ce esti !! 🙂 Multumim bai, pentru grija deosebita de amai pune ceva gaz pe focul deja atatat in societate, numai maestrul Catu-Matu mai lipseste sa aprinda fitilul !! 🙂 Sa ne traiesti, bai Bode, dar nu foarte mult, speram sa faci si tu macar asa un micut Parkinson ca taranul ala de la servicii care se trateaza acum la Vienna, speram sa ajungi si tu sa beneficiezi de ele !! 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger