AcasăPoliticaȘedință importantă la Cotroceni. Se așteaptă un anunț privind relaxarea unor restricții

Ședință importantă la Cotroceni. Se așteaptă un anunț privind relaxarea unor restricții

Ședință importantă la Cotroceni. Se așteaptă un anunț privind relaxarea unor restricții (sursa foto: Facebook)

Premierul, doi miniștri, dar și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, urmează să ajungă, vineri, la Cotroceni, pentru a participa la o ședință convocată de către președinte, pe tema situației COVID.

E vorba despre o întrevedere programată pentru ora 14, la Cotroceni. Premierul Nicolae Ciucă, miniștrii de Interne, Lucian Bode, și Sănătății, Alexandru Rafila, vor fi prezenți la ședință. La fel și Raed Arafat, secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, și secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Adriana Pistol.

S-a remarcat faptul că atât pe agenda președintelui, cât și pe cea a premierului, figurează mențiunea „ședința privind gestionarea epidemiei de COVID-19”, așadar nu termenul „pandemie”.

Rafila anunțase, recent, ce măsuri de relaxare a propus MS-ul Guvernului

Se așteaptă un anunț privind unele posibile prime măsuri de relaxare a restricțiilor antiCOVID, având în vedere că zilele trecute ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunțase că instituția pe care o conduce a propus Guvernului o serie de măsuri de relaxare „în perioada imediat următoare”.

„Sunt doar propuneri, luați-le ca atare. Este vorba despre accesul fără certificat electronic COVID în centrele comerciale, instituții publice, hoteluri, pensiuni și restaurante. Creșterea limitei de la 30 la 50% din capacitatea maximă a spațiului, fără restricții de intervaal orar (…), pentru competițiile sportive, activitățile din cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole, (…) săli de sport și piscine. De asemenea, se permite organizarea evenimentelor private cu participarea a maxim 200 de persoane”, declarase Rafila, marți, 1 martie – VEZI mai multe AICI.

Cifrele de la GCS

Cele mai recente cifre venite de la Grupul de Comunicare Strategică (GCS), în raportarea de joi, 3 martie, indică faptul că „în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 5.953 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 879 mai puțin decât în ziua anterioară. 688 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare”.

S-a mai aflat oficial că în total, până joi, 3 martie, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.754.730 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 112.492 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare, iar 2.536.050 de pacienți au fost declarați vindecați.

390 afisari

5 COMENTARII

  1. De ce nu se ridica de tot toate restrictiile? Ce noima mai au in contextul in care refugiatii nu sunt controlati din nici un punct de vedere?

    • Cereti pas covid si LPF la frontiera cu Ucraina. Faceti-le teste contracost si injectati-i cu pfizer. Luati-le taxa de viza.

  2. Franta a renuntat la restrictii, in Polonia, oficialii i-au dat jos masca premierului CIUCA, doar la noi nu se mai satura autoritatile de furat si abuzuri!
    Probabail au de gand sa ne bage direct in lagare…!!!

  3. ce GHINION pe poporul roman sa aiba presedinti pe Basinescu si SugiIohanus. cat de santajabili sunt aceste doua gunoaie daca securistii i-au ales

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger