AcasăPoliticaȘedință importantă a Guvernului Ciucă, vineri! Ce teme vor fi dezbătute

Ședință importantă a Guvernului Ciucă, vineri! Ce teme vor fi dezbătute

sedintaȘedință importantă a Guvernului Ciucă, vineri! Ce teme vor fi dezbătute

Noul Guvern, condus de Nicolae Ciucă, se reunește din nou, vineri, într-o ședință extrem de importantă. Rectificarea bugetară și deficitul sunt pe ordinea de zi.

Chiar premierul liberal a declarat, joi, după învestitură, că el și echipa sa va vor analiza, în şedinţă, elementele privind rectificarea bugetară şi deficitul.

Totodată, șeful Executivului a mai precizat că, din discuțiile avute până acum, statul dispune de resurse financiare suficiente pentru plata pensiilor şi a salariilor.

”În acest moment, elementele privind rectificarea bugetară şi deficitul bugetar la finele anului 2021 urmează a fi dezbătute în şedinţa de Guvern de mâine (n.r. vineri) şi, după ce vom avea aceste elemente tehnice, putem să comunicăm ce s-a întâmplat şi unde ne găsim cu ceea ce înseamnă asigurarea resurselor financiare.

Ceea ce vă pot spune, în schimb, este că nimeni nu trebuie să aibă vreo temere legată de faptul că nu sunt resurse financiare pentru plata pensiilor şi a salariilor”, a spus Ciucă, joi, la Parlament, după ce Guvernul a primit votul de învestire.

Mai mulți bani la Educație și Sănătate

La cea de-a doua rectificare bugetară, Ministerul Muncii, Ministerul Educației și Ministerul Sănătății vor primi cei mai mulți bani.

Totodată, pentru aceasta se vor opera scăderi semnificative la Ministerul Agriculturii, Ministerul Transporturilor, Ministerul Energiei și Ministerul Economiei.

author avatar
Andreea Vlad
320 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cîțu a cerut o ședință a coaliției de guvernare pentru a vedea rectificarea bugetară și a explicat că în cazul în care nu s-a respectat programul de guvernare atunci ”avem o problemă”.

    PS 44 generali avansati de iohannis;ce merite deosebie au?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger