AcasăPoliticaȘedință decisivă la PSD, în contextul negocierilor cu liberalii

Ședință decisivă la PSD, în contextul negocierilor cu liberalii

Se anunță o ședință importantă la Partidul Social Democrat, în contextul discuțiilor pe care social-democrații le-au avut, în ultimele zile, cu liberalii, pe tema formării unui noi guvern.

În mai puțin de două ore, respectiv la ora 11, urmează să înceapă Consiliul Politic Național al PSD-ului, întrunire în cadrul căreia mai-marii formațiunii social-democrate să ia unele decizii pe fondul negocierilor cu liberalii.

Cât privește propunerea pentru funcția de premier, Marcel Ciolacu declarase, recent, că primul om în stat este îndreptățit, conform Constituției, să desemneze prim-ministrul.

„Urmează să mergem la preşedintele României cu două variante şi să stabilim. Ştiţi foarte bine că preşedintele României este îndreptăţit, prin Constituţie, să desemneze primul-ministru. Este varianta, prima – prin rotaţie, preşedinţii celor două partide. Vom vedea şi varianta agreată de către preşedinte”, a menționat Ciolacu duminică, 14 noiembrie, de la Parlament.


În același context al discuțiilor cu PSD-ul, tot duminică, președintele PNL-ului, Florin Cîțu, declarase la rândul său că „în ceea ce priveşte premierul, am discutat, vom merge la domnul preşedinte cu câteva variante şi apoi vom veni şi le vom anunţa și public”.

Despre „taxa pe lux”

Pe de altă parte, Ciolacu a fost întrebat și despre varianta așa-numitei „taxe pe lux”, susținute de PSD. „Este o discuţie pe această taxă, noi o susţinem în continuare, este o taxă pe activele de lux şi pe venituri excepţionale”, a afirmat Marcel Ciolacu, duminică, 14 noiembrie.

„Există active de lux în România și noi considerăm că trebuie impozitate. (…) Dacă ajungi să câștigi din venituri excepționale, pe persoană fizică, peste 1 milion de euro, vă dau un exemplu, e normal să existe o taxă de solidaritate. Este peste tot în lume”, a mai punctat liderul social-democraților.

De altfel, referiri la acest subiect făcuse, încă de zilele trecute., și prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu. Care vorbise despre propuneri, menite a fi discutate, „pentru a crește veniturile statului”.

„Prima dintre ele ar fi cea legată de taxarea luxului – dacă putem să-l numim așa. Aici nu e un lucru pe care îl inventăm noi. Toate țările civilizate au o asemenea taxare a luxului. Vrei yacht? Plătești în plus! Vrei mașini de sute de mii de euro? Plătești în plus! E o intenție – și vreau să subliniez – nu e niciun fel de impunere, este o intenție pe care noi am declarat-o azi, urmând să o detaliem și nu este o condiție pe care o dă PSD”, a afirmat Grindeanu, de la Parlament.

199 afisari

3 COMENTARII

  1. ACHTUNG ! catre membrii psd cu scaun la cap , daca mai sint ! lepadati-va urgent in prima faza , de cuplul otravitor de cocalari dancu-ciolacu , apoi de grindeanu-tudose daca nu vreti sa ajungeti cersetori la usa AUR ! este deja ceasul al 12 lea ! asta ati vrut voturi pentru catu si johanis , nu v-ati saturat inca , ce mai vreti ?

  2. PSD este atras într, o cursa f otrăvitoare de Werner, care este malefic, trebuie mers la alegeți anticipate și urgent suspendarea președintelui

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger