AcasăPoliticaȘedință decisivă la liberali. Un fost lider al partidului îl demolează pe...

Ședință decisivă la liberali. Un fost lider al partidului îl demolează pe Cîțu: „Nu are nicio calitate pentru a putea conduce PNL”

Ședință decisivă la liberali. Un fost lider al partidului îl demolează pe Cîțu: „Nu are nicio calitate pentru a putea conduce PNL”

După ce în ultimele zeci de ore s-a vorbit intens despre varianta că s-ar pregăti debarcarea lui Florin Cîțu de la șefia PNL, s-a aflat că vineri ar urma să se întrunească o ședință a Biroului Politic Național al formațiunii politice.

Pe surse, s-a aflat că în cadrul acestor discuții ar putea fi decisă convocarea Consiliului Naţional al PNL, pentru duminică. Iar în viitoarea reuniune a Consiliului Naţional ar urma să fie decisă data unui Congres extraordinar al PNL. Congres pe care mai mulți lideri liberali l-ar vrea convocat pentru a-l schimba cât mai repede pe Cîțu din fruntea partidului. În primă fază, s-a vehiculat că lui Cîțu i se va cere demisia din postura de șef la PNL, la întoarcerea din Statele Unite, dar actualul președinte al formațiunii liberale ar fi refuzat să facă un astfel de pas în spate.

Orban, atac la Cîțu: Nu are nicio calitate pentru a putea conduce PNL

Pe de altă parte, fostul lider al PNL, între timp plecat din acest partid, a profitat de ocazie pentru a-l ataca din nou pe Florin Cîțu, ales în fruntea formațiunii liberale la congresul la care și Ludovic Orban candidase, în toamna anului trecut.

„În momentul în care Cîtu, în loc să se ocupe de guvernare, a executat ordinele primite de la Cotroceni si a decis să candideze împotriva mea, sprijinit de cei care azi îi cer demisia, și-a semnat practic condamnarea. Nu are nicio calitate pentru a putea conduce PNL. Toți cei care l-au sprijinit știau lucrul acesta. Faptul că acum vor să-l schimbe e un lucru care e cunoscut încă din timpul congresului”, a declarat Ludovic Orban, la România TV.

Orban a ironizat actuala situație în care se află actualul președinte al liberalilor, amintind și faptul că pe 1 aprilie e ziua de naștere a lui Florin Cîțu. „ I-au pregătit surpriza de ziua lui. Cîţu practic îi invitase ca să ciocnească o cupă de şampanie de ziua lui, că mâine (vineri-n.red.) e ziua lui, de 1 aprilie. Probabil că e îi e jenă că ziua lui e pe 1 aprilie. Toată cariera lui politică e o păcăleală”, a mai spus fostul lider PNL, actualmente șef al Forței Dreptei.

author avatar
Andrei Coman