AcasăPoliticaGuvernul prelungește Starea de alertă! Ședință importantă la Palatul Victoria

Guvernul prelungește Starea de alertă! Ședință importantă la Palatul Victoria

Orban aduce în discuție datorii, după ce Nicușor Dan vorbea de o ”situație foarte dificilă” (foto: gov.ro)

În aproximativ două ore, Executivul condus de către Ludovic Orban se va reuni în ședință la Palatul Victoria.

În cadrul reuniunii programate să înceapă la ora 12 urmează să se aprobe hotărârea privind prelungirea, cu alte 30 de zile, a stării de alertă la nivel național.

Un astfel de pas ar fi trebuit să fie făcut încă din ședința din 10 septembrie, însă, din lipsa avizului de la Consiliul legislativ, adoptarea proiectului a fost amânată pentru începutul acestei săptămâni. ”Dacă nu avem avizul Consiliului legislativ, nu o să putem să o adoptăm astăzi. Asta înseamnă că va trebui luni să facem Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi şedinţă de guvern astfel încât să adoptăm prelungirea stării de alertă. Solicitaţi Consiliului legislativ să ne dea avizul astfel încât să fim în regulă să putem prelungi starea de alertă”, fusese auzit spunând Ludovic Orban joi, la începutul întrunirii Cabinetului pe care îl conduce.

Din câte a anunțat un secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, prezent la respectiva sedință de guvern, proiectul în cauză conține măsurile de protecție sanitară necesare în ziua votului la alegerile locale din 27 septembrie. ”Sunt prevederile legate de ziua votului, care trebuie introduse în mod obligatoriu şi mai sunt câteva măsuri de relaxare în anumite domenii, din câte am înţeles”, a completat premierul Orban.

Vă amintim că Executivul a aprobat, în 14 august, prelungirea stării de alertă cu 30 de zile pe teritoriul României, începând cu data de 16 august.

sursa foto: gov.ro

author avatar
Cristina Stefan
189 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger