AcasăPoliticaŞedinţă decisivă în Coaliţie. Discuții de ultimă oră despre comasarea alegerilor

Şedinţă decisivă în Coaliţie. Discuții de ultimă oră despre comasarea alegerilor

sursa foto: infofinanciar.ro

După ce în urma discuțiilor de la începutul acestei săptămâni nu au ajuns la un rezultat în privința comasării alegerilor din acest an, PSD și PNL fac vineri o nouă încercare de a ajunge la un acord pe această temă.

Cum negocierile dintre PSD și PNL privind comasarea alegerilor nu au produs un rezultat, cel puțin deocamdată, vineri, 16 februarie, mai-marii celor două formațiuni politice care formează coaliția de guvernare se întâlnesc din nou pentru a discuta pe acest subiect.

Tema pare să fi tensionat apele în rândul coaliției. Astfel că s-a vehiculat ipoteza că alianța s-ar putea rupe.

Citiți și:

COMASAREA alegerilor = ÎMPĂRȚIREA cașcavalului! Ciolacu negociază cu pistolul la tâmplă

Greii din PNL au decis: Ciucă, SACRIFICAT!

Coaliția pusă la încercare. PSD și PNL se bat cap în cap

În cursul acestei zile, liderii celor două partide din coaliția de guvernare se vor întâlni pentru a decide dacă alegerile din acest an vor fi comasate sau nu. Se știe că în acest an vor avea loc mai multe runde de alegeri – europarlamentare, parlamentare, locale și prezidențiale.

Zilele trecute, președintele PNL, Nicolae Ciucă, spunea, referindu-se la subiectul comasării alegerilor, că în opinia sa orice prelungire a discuţiilor dincolo de ziua de vineri este inoportună.

„Eu cred că orice prelungire dincolo de ziua de vineri este inoportună şi nu mai are niciun fel de rost să mai discutăm, pentru că pe de o parte ocupăm spaţiul public cu un subiect care se rostogoleşte şi aşa de foarte mult timp”, a spus, marți, Ciucă, în fața presei.

Ce spunea, recent, Ciolacu

Totodată, actualul premier, Marcel Ciolacu, președintele PSD, anunța că discuțiile pe tema eventualei comasări a alegerilor vor fi reluate vineri. Între timp, Ciolacu a fost într-o vizită de lucru în Italia, împreună cu mai mulți miniștri.

„În primul rând, avem o legislație. Nu a fost o discuție, am văzut tot felul de discuții, că vrea PSD-ul să dea președintele, că vrea PNL-ul – vă spun că nu au fost aceste discuţii. (…) Sunt lucruri bune pentru democrație. (…) Ce înseamnă totuși, esența democrației? Este o prezență cât mai mare la vot. În cazul unei comasări, ştim cu toții că la alegerile europarlamentare de obicei prezența e foarte scăzută, dacă nu, inventăm un referendum pentru penali. (…) Şi atunci s-a venit cu această idee, că ar fi chiar mai democratic. Alți colegi din opoziție au zis: domnule, nu-i democratic, că, de fapt, direcționați un vot. (…)

Într-o coaliție vorbim mereu. (…) A rămas că, atunci când mă întorc, o să mai stăm de vorbă vineri pe acest subiect, să vedem tehnic cum se face”, a declarat, marți, liderul PSD.

 

author avatar
Andrei Coman
687 afisari

11 COMENTARII

  1. POPORUL NU VREA COMASARE, SA NE BRAMBURITI CUM VRETI VOI IARASI. VREM SI VOTAM UN PARTID SUVERANIST CARE SA AIBA N PROGRAM SI STATUT ROEXIT, NATOEXIT, NATIONALIZARE FARA DESPAGUBIRI. YANKEES GO HOME, TRAIASCA ROMÂNIA LIBERA

    • Pozitiv si sa nu se mai poata intoarce iar circarii lui Basescu. Sa plece cei de acum ca nu au fost si nu sunt buni de nimic. Au furat din buzunarele romanilor prin impozite si taxe si i-au imbogatit prin „subventie”, pe hotii din energie, asa cum a vrut Comisia europeana. La ei metoda de a fura este „furati toti cate putin”. Circarii hoti lui Basescu sunt mai de groaza. Fura cativa, insa sunt invatati sa fure euroii cu camioanele.

  2. Comasati sau necomasati tot o sa dispareti dupa urmatoarele alegeri, jeguri peneliste din echipa cistigatoare! Nu va mai voteaza nici dracu!

  3. Puteti sa va comasati si cu mamele voastre, jeguri peneliste din echipa cistigatoare! Nu va mai voteaza nici dracu!

  4. Societatea de avocatura care reprezinta Romania in contradictoriu cu „Faizăr” este Stanescu si Vasile si asociatii.
    De pe site baroului zice ca domn av.Stanescu a intrat in barou in 2022.Doar un avocat este asociat.Restul sunt colaboratori, adica doar colaboreaza cu societatea dar au cabinete separate.
    Sper ca PNL si.ministrul de finante don Bolos, sa fi selectat ce trebuie….

  5. Puteti sa va comasati si cu mamele voastre, jeguri peneliste din echipa cistigatoare! Nu va mai voteaza nici dracu!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger