AcasăPoliticaȘedință de ultimă oră pe tema COVID. Mai mulți miniștri și experți...

Ședință de ultimă oră pe tema COVID. Mai mulți miniștri și experți chemați la Cotroceni. Ce pregătește Iohannis?

Ședință de ultimă oră pe tema COVID. Mai mulți miniștri și experți chemați la Cotroceni. Ce se pregătește? (foto: presidency.ro)

Această a doua zi a săptămânii îl va aduce din nou la Cotroceni pe șeful Guvernului, chemat la o ședință alături de doi miniștri din Cabinetul pe care îi conduce, dar și de mai mulți experți din domeniul Sănătății.

Întrevederea cu Klaus Iohannis este programată să înceapă la ora 13. Pe lângă Ludovic Orban, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, și Nicolae Ciucă, șeful de la Ministerul Apărării Naționale, la discuțiile de la sediul Președinției – mai exact la ședința de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 – vor mai fi prezenți secretarul de stat Raed Arafat, aflat în fruntea Departamentului pentru Situații de Urgență, general dr. Ionel Paul Oprea, secretar de Stat în Ministerul Sănătății, precum și Andrei Baciu, secretar de Stat în Ministerul Sănătății.

De asemenea, la ședința de marți de la Cotroceni sunt așteptați și directorul Institutului Național de Sănătate Publică, director al Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, dr. Adriana Pistol, directorul General al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, colonel dr. Florin Oancea, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, dr. Alexandru Rafila, șeful Direcției Medicale din cadrul Ministerului Apărării Naționale, general dr. Dragoș-Marian Popescu, precum și directorul Medical în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov, dr. Andreea Moldovan, vcepreședintele Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF), dr. Gindrovel Dumitra și dr. Valeriu Gheorghiță, medic primar, Secția Boli infecțioase, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Iohannis: Există și un licăr de speranță

Joia trecută, Klaus Iohannis a avut, la Cotroceni, o videoconferință cu prefecții pe tema gestionării epidemiei de COVID-19. La acel moment au fost prezenți la discuții atât premierul Ludovic Orban, cât și ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, cel al Sănătății, Nelu Tătaru, dar și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.
Cu această ocazie, președintele a făcut referire la vaccinurile antiCovid. ”La final, dați-mi voie să vă spun că există și un licăr de speranță: ați observat probabil cu toții că în ultimele zile au apărut știri pozitive despre posibile vaccinuri. Nu știm în ce zi, nici măcar în ce săptămână, acestea vor fi disponibile, însă este foarte probabil ca ele să devină posibile și să fie la dispoziția noastră în România începând din primul trimestru al anului 2021, în tranșe.

Nu vom avea toate dozele simultan și de la început, vom avea în tranșe. Vom începe cu vaccinarea personalului medical, întregului personal medical, după care se va continua după o schemă care este deja elaborată de specialiști ai Institutului Național de Sănătate Publică, cu persoanele din prima linie, cu lucrătorii esențiali, cu persoanele care sunt în mod deosebit expuse la această boală și vaccinarea populației generale va avea loc probabil undeva în primăvară spre vară”, a susținut șeful statului.

author avatar
Cristina Stefan
302 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger