AcasăPoliticaȘedință de guvern crucială: Cîțu și miniștrii discută plafonarea veniturilor bugetarilor. Ce...

Ședință de guvern crucială: Cîțu și miniștrii discută plafonarea veniturilor bugetarilor. Ce se întâmplă cu pensiile și alocațiile

Florin CituȘedință de guvern crucială: Cîțu și miniștrii discută plafonarea veniturilor bugetarilor. Ce se întâmplă cu pensiile și alocațiile

Cabinetul Cîțu și-a intrat în drepturi! Miercuri este programată ședința de guvern în care vor fi adoptate măsuri menite să limiteze cheltuielile bugetare. Premierul Florin Cîţu a declarat luni că-și dorește un deficit bugetar în jur de 7% din PIB, ceea ce, în opinia sa, nu va pune frână economiei României.

De aceea, șeful Executivului a pregătit un pachet de măsuri de limitare a cheltuielilor bugetare. Câteva dintre acestea, cum ar fi plafonarea veniturilor bugetarilor, i-a nemulțumit pe angajații de la stat, care au amenințat cu proteste. Angajații din sănătate și educație sunt cei mai afectați de aceste măsuri.

Toate măsurile de pregătire a bugetului pentru 2021 vor fi cuprinse într-o ordonanţă de urgenţă care urmează să fie aprobată, miercuri, în ședința de guvern.

Măsuri pregătite de Guvern

  • creșterea alocațiilor cu 10% la 1 ianuarie 2021 și cu încă 10% în august
  • creșterea punctului de pensie cu 8% din septembrie
  • majorarea salariilor profesorilor, amânată până în decembrie
  • înghețarea veniturilor bugetarilor la valoarea din 2020
  • înghețarea salariilor demnitarilor
  • înghețarea pensiilor speciale pentru 2022
  • suspendarea pensiilor speciale pentru primari până in 2022
  • amânarea venitului minim de incluziune pentru aprilie 2022
  • voucherele de vacanță se vor emite doar în format electronic
  • amnistia fiscală la penalități prelungită până la 31 martie 2021
  • prelungirea termenului de eșalonare a datoriilor până la 31 martie 2021
  • rambursarea TVA cu control ulterior are un nou termen: 31 martie 2021

Alocațiile cresc cu 20% din ianuarie, punctul de pensie cu 8% din septembrie

Guvernul s-a reunit și luni în şedinţă. Potrivit unui comunicat al Guvernului, principala temă a fost proiectul de ordonanţă de urgenţă privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale. Miniștrii Muncii și Finanțelor Publice au dezvăluit câteva dintre măsurile care vor fi adoptate miercuri de Gubernul Cîțu.

Dacă salariul minim va fi, practic, îngheţat – acesta va crește cu doar 40 lei net – Guvernul condus de Florin Cîţu intenţionează să plafoneze pentru o perioadă de timp veniturile bugetarilor, timp în care se va face o analiză, întrucât în momentul de față sunt discrepanțe între banii pe care îi primesc bugetarii.

Ministrul Muncii Raluca Turcan a anunțat marți că alocațiile copiilor se vor majora cu 20%, de la 1 ianuarie, iar sumele sunt prevăzute în bugetul viitor pregătit de noul Guvern condus de Florin Cîțu. Nu va mai exista o altă majorare a alocației pentru copii în vară. Și punctul de pensie va crește cu 8%, dar din luna septembrie.

author avatar
Andreea Vlad
658 afisari

7 COMENTARII

  1. Pe surse am aflat ca nemții numesc PNL-ul – ZEWA – ca sunt delicați la atingere.

  2. aia care de la oug 13 au demonastrat ca vor pe astia la putere sa i aiba sanatosi acum ca vin cu biciul si saracia peste ei !!!!!!! saturati va de usristi cu planul lui soross la purtator si cu pnl istii slugile ppe uelui nemtesc care s au instaurat . o sa l plangeti pe dragnea romanilor cu salarii de mizerie si cel mai scump curent electric din ue!!!!!!!!!macar asa veti vedea realitatea si care sunt dusmanii!

  3. Mai mult de jumatate de popor, masochisti batuti in cap,usor de dus cu presul,conform proverbului,s-antalnit hotul cu prostul. Proverb care precis se trage, analizand esenta din putul capetelor seci,da’ multe. De-aici,dela noi,dela sate si orase. A veniit toamna,a venit si iarna,acum ” culegeti roadele „. Pacat ca sufera si ceilalti,mai ales copiiii care seara de seara se culca flamanzi. Nu sunt bani pt. alocatii . Sub ” inaltul patronaj ” al Busteanului din varful dealului s-ar putea ca Romania sa devina o a doua Venezuela,unde ” multi da’ prosti” acum fac foamea. Dar bat din palme imbracati cu tricouri si sepci rosii pe cap. Inconjurati si ” insufletiti ‘ de securisti cu armele la vedere. Ca sa ia aminte.

  4. inghetare? tot a salariilor bugetarilor mai fraieri, la cei care sunt 100% in legea salarizarii li se rupe de inghetate, una sa te inghete la 100% si una la 50%!!! tot clientela politica de bugetarii favorizati cad in picioare ca mata iar restul de fraieri!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger