AcasăPoliticaȘedință cu tămbălău la Primăria Capitalei. Nicușor Dan s-a chinuit să facă...

Ședință cu tămbălău la Primăria Capitalei. Nicușor Dan s-a chinuit să facă ordine: ”Trebuie să o respectați!” – VIDEO

Ședință cu tămbălău la Primăria Capitalei. Nicușor Dan s-a chinuit să facă ordine: ”Trebuie să o respectați!” - VIDEO (foto: facebook)

Au fost contre, luni, în prima parte a ședinței Consiliului General al Municipiului București, avînd pe ordinea de zi, între altele, desemnarea viceprimarilor Capitalei.

Schimbul de replici dintre primarul Nicușor Dan și consilieri ai PSD, în frunte cu Aurelian Bădulescu, a vizat prezența în sala de consiliu a acestora din urmă, deși se făcuse o convocare ce viza participarea online la respectiva ședință.

  • Consilier: Nu aveți niciun motiv ca astăzi să considerați că prezența noastră aici este una în afara legii, motiv pentru care am rugămintea să porniți ședința!
  • Nicușor Dan: Domnule lider de grup, stimați consilieri, haideți să ne purtăm responsabil! Haideți să începem acest mandat în mod responsabil și colegial. Am făcut, în temeiul Codului Administrativ, o convocare pentru această ședință de Consiliu General. În convocare am prevăzut, în mod expres, că fiecare din grupurile politice va participa la această ședință în sala grupului care îi este rezervată. Aceasta este convocarea pe care dumneavoastră trebuie să o respectați, da? Pentru că în temeiul Codului Administrativ, convocarea o face primarul general pentru acest tip de ședință. Doar în momentul votului sunteți așteptați să veniți să votați secret, la cabinele de vot care sunt desemnate pentru asta. Asta este modalitatea de ședință pe care am convocat-o și pe care vă rog să o respectați!
  • Consilier: Haideți să intrăm pe ordinea de zi…

După acest schimb de replici, s-a anunțat că ședința va fi suspendată timp de o oră, până când se va remedia situația.

Mesajul lui Nicușor Dan

Între timp, întrunirea a fost reluată. Nu înainte ca primarul Capitalei să arate cu degetul în direcția consilierilor generali ai Partidului Social Democrat.

”Reluăm ședința Consiliului General al Municipiului București, după o pauză de o oră. PSD face ce știe mai bine: nu respectă legea. Consilierii generali ai PSD nu au respectat convocarea online și au forțat intrarea în sala de consiliu, în condițiile în care niciun alt grup al vreunui alt partid nu a intrat în sală”, a acuzat Nicușor Dan, într-un mesaj postat pe pagina sa oficială de Facebook.

Ordinea de zi a ședinței din 21 decembrie arată astfel:convocare_20201221