AcasăPoliticaȘedință CSAT la Cotroceni. Războiul din Ucraina și situația din Israel nu...

Ședință CSAT la Cotroceni. Războiul din Ucraina și situația din Israel nu sunt subiectele centrale de pe ordinea de zi

sursa foto: Facebook/Administrația Prezidențială a României

Peste mai puțin de două ore urmează să înceapă, la Cotroceni, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

Președintele, premierul, dar și miniștrii care fac parte din CSAT se vor întâlni la Cotroceni, acolo unde la ora 12 este programată să înceapă reuniunea Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

Printre subiectele trecute pe ordinea de zi se numără consumul de droguri în rândul tinerilor şi al elevilor.

Subiectele de pe ordinea de zi

Mai exact, din câte s-a anunțat oficial, într-un comunicat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului sunt incluse subiecte referitoare la:

  • Consumul de droguri/alte substanțe stupefiante de către tineri/elevi – risc major la adresa siguranței individuale și naționale;
  • Evoluțiile privind situația de securitate în regiunea Mării Negre în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Implicații pentru România;
  • Planul de înzestrare a Armatei României 2024-2033.

Președinția a anunțat că în cadrul ședinței CSAT vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale.

Ce spunea Iohannis la deschiderea noului an școlar

Luna trecută, mai precis pe 11 septembrie, șeful statului anunța, în cadrul alocuțiunii susținute la deschiderea noului an școlar, că a decis să includă subiectul consumului de droguri în rândul tinerilor pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). E vorba despre un „fenomen alarmant” – spunea președintele.

„Vreau să mă refer acum la un fenomen alarmant, cel al consumului de droguri în rândul tinerilor. Este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea noastră și mă bucur că există un interes crescut pentru a încerca să găsim soluții pentru a combate acest flagel.

Am decis să includ pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede și în școli, sunt o provocare serioasă la adresa siguranței individuale și naționale.

În același timp, vreau să subliniez importanța comportamentelor preventive și responsabile. Este crucial ca tinerele generații să înțeleagă încă de la o vârstă fragedă pericolele și consecințele dramatice ale consumului de droguri, alcool și tutun”, spunea, la acea dată, Klaus Iohannis.

Precedenta ședință a CSAT a avut loc în 6 iulie.

author avatar
Andrei Coman
468 afisari

5 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger